Nic nie widać, jakoś kiepsko podłączyłeś załącznik...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nic nie widać, jakoś kiepsko podłączyłeś załącznik...
Co jej się tak pić chce? To z gorąca czy już tak zostanie?![]()
Gwoli ścisłości między 10 a nieskończoność, bo i tak >15 to tajemnica...Jeśli to spalanie tylko z jazdy miejskiej to wszystko między 10 a 15 litrów na 100km jest poprawne. Zależy od miasta, trasy, warunków, itp, itd.
Jeśli to spalanie tylko z jazdy miejskiej to wszystko między 10 a 15 litrów na 100km jest poprawne. Zależy od miasta, trasy, warunków, itp, itd.
Aktualnie mam na liczniku średnią 10.8 tylko po mieście. Głównie tryb R bo lepiej się jakby zbiera z zatrzymania ale ogólnie staram się jeździć oszczędnie. Czyli da się.
Trochę zabawy i dochodzę do jakichś 13. Mój styl jeżdżenia do 15 mnie jeszcze nie doprowadził.
Gwoli ścisłości między 10 a nieskończoność, bo i tak >15 to tajemnica...
Było już wiele razy w tym wątku, że średnie spalanie z jazdy po mieście zależy od ... miasta - Kraków i wszystko jasneTak, po mieście, w sumie bez agresywnej jazdy.
To mi z jazdy emeryckiej wyszedł ten wynikPierwszy raz automat, i pierwszy raz turbo - mam wrażenie, że przy ruszaniu samochód dzwoni do centrali AR czy to ten moment kiedy trzeba zacząć coś robić (280 KM)
Trasa: Polska - Finlandia - Polska
8,4l/100 km na odcinku 4500 km.
Raz po zatankowaniu udało mi się w Finlandii uzyskać zasięg 900 km.
Stelvio 200 KM benzyna.
Dodam, że Alfa nie jest popularna w Finlandii. Spotkałem tylko jedno fińskie Stelvio, ale za to Quadrofolio w tym białym metalicznym kolorze
Pokaż załącznik 284845
Nieco ponad 7? W jaki sposób?
Ja nie wiem jak to możliwe by mieć <10l
Wystarczy z miasta co jakiś czas wyjechać. U mnie średnia z 18 tys. km to 8,1 litra, ale w mieście to faktycznie jest wir w baku.

Przy przepisowych i Giulia - to wynik raczej normalny. Mi tak minimalnie więcej w Stelvio wychodzi.
Ale chyba długo "przed" tripa resetowałeś bo nie wiem skąd byś musiał jechać żeby Ci Chorwacja 10tys km przebiegu zjadła...