prezes-tk
Aktywny
- Auto
- Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T. Obecnie inna marka.
Potwierdzasz moje wyniki.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
280 KM -waga 1500 kg automatw 10 się zmieści w takich warunkach życzę powodzenia. Abarth 500 łoił pod 10 zimą.
Miałem takie zużycie , zmiana paliwa na 98 i totalnie inny styl jazdy automatem dał mi taki wynik.miałbyś 13 lub więcej.
To co wypisujesz jest całkowicie nierealne, przy takim samochodzie 1,5 litra różnicy to przepaść. Wyższa norma oznacza z reguły pogorszenie osiągów ale spalanie musi spaść w identycznych warunkach. W takim samochodzie spadek będzie na poziomie kilku dziesiątych litra i ciężko będzie to wyłapać bez dokładnych pomiarów. Wystarczy inny rozmiar opon i spalanie może wzrosnąć zamiast spaść.
Silnik 2 litrowy w Alfie pali jak na dzisiejsze standardy dużo. Obecnie najbardziej ekonomiczna jest chyba 2 litrówka z VW, kompakty z tym silnikiem w trasie podobno potrafią zejść do 5 litrów na trasie krajowej przy przepisowej jeździe.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Po liftingu skala zużycia paliwa pozostała bez zmian i nadal kończy się na 15 l/100 km.
To o czym piszesz to zużycie liczone km/l i jak przestawisz sobie sposób przeliczania to skala będzie kończyła się na 30km/l.

dokładnie. Quadrifoglio ma szerszą skalę. Swoją droga potrafi być też oszczędniejsze niż Veloce Q4 przy podobnym, spokojnym stylu jazdy. Technologia odłaczania połowy cylindrów działa w Q naprawde dobrze.W q skala jest do 30l na 100 w 2.0 do 15l
15L / 100 kmciekawe ile będzie jak już zacznę normalniej jeździć
- 12l. Głównie w mieście (warszawa) w porannych i popołudniowych korkach + kilka mniejszych tras +- 50km, gdzie średnia spadała.