Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
mniej ciekawy, gdy przeczytasz instrukcję skody rapid: jeśli jest naklejka do 95, lanie 98 nic nie da, jeśli jest min. 95, lanie 98 prawdopodobnie zmniejszy spalanie i nieznacznie polepszy osiągi (jak na filmie), jeśli jest 98/95, lać 98, można 95, ale osiągi będą gorsze. wprost jet to w instrukcji napisane, wiec tu akurat słaby przykład, po prostu silnik przygotowany pod 98.hmm ciekawy materiał
https://youtu.be/iTYIms33K7k

Ja też nie chciałem. Nie o to chodzi, że jechałem na jakiś wynik. Po prostu jechałem możliwie szybko ale tak jak pozwalały warunki. Tyle tylko, że jak widzę, że dojeżdżam do poprzedzającego auta i butowanie nie da mi nic więcej niż konieczność mocnego hamowania, to tego nie robię. Jeszcze z czasów aktywnego ścigania pamiętam, że auto, które głośniej ryczy i kierowca, który bardziej szarpie, w rezultacie są wolniejsi. Ja mam zawsze plan, żeby dojechać (z akcentem na "dojechać") możliwie szybko do celu, a jeśli jeszcze uda się to zrobić mniejszym kosztem to jest to tzw. wartość dodana. Gdybym miał na celu tylko oszczędności to bym zakupił diesla.Wiec jak dla mnie 7,7 to wynik nie do osiągnięcia - bo nie chce

Dane producenta zazwyczaj odnoszą się do warunków "optymalnych" czyli w praktyce nieosiągalnych, chociaż ktoś tam miał wprowadzać reguły, które z wyników "w warunkach laboratoryjnych" dadzą takie trochę bardziej zbliżone do życia. Tylko własnie z takich "testów" jak tu proponowane to za bardzo nie da się żadnych wniosków wyciągnąć. Bo jak taki test zrobią 3 osoby i wyjdzie im odpowiednio 9, 11 i 16 L/100km to jaki będzie wniosek? Że trzeci coś zrobił nie tak i średnio pali 10L/100km czy że jednak trzeba liczyć średnią ze wszystkich i uznać, że średnio pali 12L/100km? 20% różnicy to nie w kij dmuchał i to własnie stanowi o bezcelowości takich testów (a jeśli znowuż ktoś powie, że czy pali 10 czy 12 to bez różnicy dla niego, to tym bardziej po co takie testy i cyferki).
Można jedynie przyjąć rząd wielkości: zasadniczo Giulia 2.0 200km powinna w cyklu mieszanym palić (powiedzmy) około 11 a w trasie 9 i jedyny pożytek z tego taki, że jeśli komuś w trasie notorycznie spala 15 to może ma dziurę w baku, a jeśli w mieście 7 to nie pali na dwa gary itp. Pułapką takich tematów na forum zawsze jest "tamtemu pali tylko 8 w mieście a mi 10 to coś musiało się popsuć albo paliwo chrzczone".
Pokaż załącznik 242669