BlackEvil
Użytkownik
Alfa Romeo 145
Silnik 1.9 JTD
Rok prod. 1999
przebieg: 205tys. oczywiście nie prawdziwy
(znalazłem w sieci stare ogłoszenie po pierwszym właścicielu w PL gdzie miała przejechane 235tys, hahaha
)
W kraju od 2007r. jestem 4 właścicielem i mam nadzieję ostatnim w PL
Model alfy, który na prawdę ma to ,,coś'' w sobie co przyciąga do siebie, podobała mi się już od dłuższego czasu. Samochodzik kupiony dla narzeczonej na dojazdy do pracy, kiedy tylko przyszedł czas i miejsce na kupno kolejnego samochodu nie mogło paść na nic innego, szukałem tylko 145- tki. Natomiast nie będzie to typowy ,,dupowóz,, który ma przewieźć moją partnerkę z punktu A do B
Nie, nie, nie !
Plany mam nieco większe.
Kilka fotek z ogłoszenia:

Ładny żółty kolorek, auto całe malowane co faktycznie było widać. Dach i lusterka - czarna perła. Gril i zderzak już nie taki fajny. Widać, że autko miało jakąś stłuczkę i gość wymienił co trzeba i sprzedawał
Radio 2 din, tylni zderzak wygładzony, ładne wnętrze itp. Ogólnie cena nie wysoka, więc jadę oglądać, a że wiem jak podłoga w tym modelu potrafi wyglądać to zabrałem ciuchy na przebranie i podnośnik
Moje przeczucia się sprawdziły, podłoga baaardzo kiepska, sanki przednie rude, ale miłe zaskoczenie, progi idealne, wszystkie nadkola również prócz prawego przodu. Silnik chodził idealnie, ale straszne odgłosy wydawało koło pasowe, które było na wykończeniu. Wycieraczki nie działają. Wycieki to tu, to tam, wszystko urąbane w oleju, bagnet suchy, ale chodził i nie dymił
Widać było, że nikt dawno o nią nie dbał. Krótka chwila zastanowienia, szybkie negocjacje i wracamy do domu!
Na drugi dzień alfa już w garażu i zaczynamy imprezę!

Stan podłogi

Miska olejowa już była spawana niestety nie zbyt dobrze bo i tak ciekła w miejscu spawów, ponadto z uszczelnienia też.

Wszystko ściągam i czyszczę z zaschniętego oleju... tutaj już po czyszczeniu wszystkich rur itp. ile było syfu na ich ściankach to byście nie uwierzyli, aż szkoda, że nie zrobiłem fotek

Tutaj widać stan koła pasowego

Z dnia na dzień wychodzi co raz to więcej rzeczy do zrobienia i masa napraw tanich kosztem... tu jakiś wkręt, tam opaski, tu zaś brakuję śrub itp...
nawet nie będę pisał w jakim stanie był filtr powietrza
Pokaż załącznik 240163Pokaż załącznik 240164Pokaż załącznik 240165Pokaż załącznik 240166Pokaż załącznik 240167Pokaż załącznik 240168Pokaż załącznik 240170
Na początek ogarniamy mechanikę jak na razie kupiłem:
rozrząd z pompą wody
płukanka
filtr oleju
filtr powietrza
filtr paliwa
olej valvoline 10w40
koło pasowe
wahacz prawy przód
górna łapa silnika
uszczelnienie półosi na skrzyni
zewnętrzne osłony przegubów
czekam jeszcze na paczki z miską olejową i przednimi sankami

Niektórzy mogą pomyśleć, że jestem nie normalny kupować alfę w tym stanie
I szczerze gdyby nie to, że ma nowy lakier i po prostu lubię grzebać w garażu to pewnie bym jej nie brał. Tak przynajmniej dostanie drugie życie
Alfa cały czas w trakcie roboty, będę na bieżąco zdawał relacje...
Silnik 1.9 JTD
Rok prod. 1999
przebieg: 205tys. oczywiście nie prawdziwy
W kraju od 2007r. jestem 4 właścicielem i mam nadzieję ostatnim w PL
Kilka fotek z ogłoszenia:

Ładny żółty kolorek, auto całe malowane co faktycznie było widać. Dach i lusterka - czarna perła. Gril i zderzak już nie taki fajny. Widać, że autko miało jakąś stłuczkę i gość wymienił co trzeba i sprzedawał
Na drugi dzień alfa już w garażu i zaczynamy imprezę!

Stan podłogi

Miska olejowa już była spawana niestety nie zbyt dobrze bo i tak ciekła w miejscu spawów, ponadto z uszczelnienia też.

Wszystko ściągam i czyszczę z zaschniętego oleju... tutaj już po czyszczeniu wszystkich rur itp. ile było syfu na ich ściankach to byście nie uwierzyli, aż szkoda, że nie zrobiłem fotek

Tutaj widać stan koła pasowego

Z dnia na dzień wychodzi co raz to więcej rzeczy do zrobienia i masa napraw tanich kosztem... tu jakiś wkręt, tam opaski, tu zaś brakuję śrub itp...
nawet nie będę pisał w jakim stanie był filtr powietrza
Pokaż załącznik 240163Pokaż załącznik 240164Pokaż załącznik 240165Pokaż załącznik 240166Pokaż załącznik 240167Pokaż załącznik 240168Pokaż załącznik 240170
Na początek ogarniamy mechanikę jak na razie kupiłem:
rozrząd z pompą wody
płukanka
filtr oleju
filtr powietrza
filtr paliwa
olej valvoline 10w40
koło pasowe
wahacz prawy przód
górna łapa silnika
uszczelnienie półosi na skrzyni
zewnętrzne osłony przegubów
czekam jeszcze na paczki z miską olejową i przednimi sankami

Niektórzy mogą pomyśleć, że jestem nie normalny kupować alfę w tym stanie
Alfa cały czas w trakcie roboty, będę na bieżąco zdawał relacje...
Ostatnia edycja: