[145] Żółtek by BlackEvil ]:-> !!!

Do tej umytej pokrywy silnika idealnie podszedłby nowy zbiorniczek na płyn chłodniczy, az się prosi. Alfa piękna :)

Musi być nowy bo ten przecieka - pęknięcie :P w swoim czasie;)

Jerry większość odeszła bez problemów szpachelką ze starości, części w ogóle nie było bo były dziury:D a to co się trzymało majzel i młoteczkiem pomagałem.

Będę próbował,bo też się zabrałem za podłogę w swojej 145
Ile i jakiej maty butylowej weszło Ci na całą podłogę?

Nie pamiętam dokładnie, ale jakaś zwykła z allegro 2mm chyba ze 2,5-3 m2 mi wyszło.

Ustawiłem ostatnio zbieżność i sprzedałem radio 2 din bo było zupełnie nie potrzebne i zamiast niego wpadło chińskie, ale nowe radio 1 din:P
Narzeczona zadowolona to najważniejsze :D

Poza tym na aktualnych oponach 215/40 jest o wiele gorzej z odczuwalnością tylnego zawieszenia, jest TOTALNIE wybite. Trzeba to zrobić czym prędzej bo strasznie to wkurza na każdym wyboju. Z przodu o dziwo też czasami coś puknie z prawej strony i to mocno słychać jakby całe sanki latały. Byłem na stacji kontroli raz jeszcze dokładnie przetrzepać przód i osobiście patrzyłem pod spód, ale zupełnie nic nie widzę. Wszystko trzyma się kupy, żadna śruba nie jest luźna, właściwie nie zostały tylko wymienione amorki ze sprężynami i drążki z przodu, ale rozbierałem wszystko i były dobre. Nie mam pojęcia co tak czasami walnie, ale muszę do tego dojść. Może macie jakieś sugestie co można sprawdzić jeszcze?

Załączniki

• DSC_4362.jpg
    DSC_4362.jpg
    69.6 KB · Wyświetleń: 1
  • DSC_4366.jpg
    DSC_4366.jpg
    77.8 KB · Wyświetleń: 1
  • DSC_4368.jpg
    DSC_4368.jpg
    107.1 KB · Wyświetleń: 1
  • DSC_4370.jpg
    DSC_4370.jpg
    61 KB · Wyświetleń: 1
  • DSC_4371.jpg
    DSC_4371.jpg
    70.8 KB · Wyświetleń: 1
  • DSC_4372.jpg
    DSC_4372.jpg
    75.3 KB · Wyświetleń: 1
  • DSC_4373.jpg
    DSC_4373.jpg
    107.1 KB · Wyświetleń: 1
  • DSC_4374.jpg
    DSC_4374.jpg
    110.7 KB · Wyświetleń: 1
  • DSC_4378.jpg
    DSC_4378.jpg
    88.8 KB · Wyświetleń: 1
Też mam takie stuknięcie u siebie w 156, ale ja stawiam na wahacze

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

Jeżeli chodzi o tuleje to bez łomika ciężko sprawdzić, każdą tuleją trzeba poruszać - szarpaki to nie wszystko :)

Na drodze w trakcie ruchu prezentuje się bardzo dobrze ;). Mijaliśmy się dziś w okolicach fabryki Olza ok. 9:00. Nie sądzę, żeby w mieście jeździła druga taka :). Jechałem 156, zauważyłem ale nie machałem, bo miałem zajęte ręce (telefon).
Pozdrawiam!

Dawno mnie tu nie było. Alfa jeździ jak wściekła, wszystko w jak najlepszym porządku. Jakiś czas temu została wymieniona przednia szyba na nową. Niestety podczas jazdy autostrada z samochodu przedemna wyleciał kamień i poszło po szybie. Kupiłem od razu szybę z przyciemnionym paskiem u góry, ogólnie wyszło tylko na plus widoczność super, zero rysek:) wpadły nowe reflektory przednie bo stare już tragicznie świeciły. Naprawiłem klakson, stuki z przedniego zawieszenia zostały wyeliminowane. Siedzą już koła zimowe na aucie. Ogółem wszystko gra, jazda to przyjemność. W tym tygodniu wymieniam tylne tarcze z klockami bo już najwyższą pora. No i na wiosnę będę myślał o malowaniu zderzaka z grilem pod kolor bo razi po oczach. Chyba tyle z nowości o których pamiętam. Żona jeździ nią codziennie po 50km do pracy i nie narzeka więc jest dobrze

No stary, pozamiatałeś z tą 145. Ja bym takiego padła nie naprawiał. Wielki szacun, naprawdę. Doskonały temat do kawy, 30min miło spędzone, widząc, że ktoś ratuje 145 :). Tym bardziej, że mieszkamy niedaleko siebie. Trzeba na wiosnę zrobić mały spocik i wymienić się doświadczeniami :o

Też mam problem z sygnałem dźwiękowym, może mnie naprowadzisz czemu nie działał u Ciebie?
No i skąd masz dokładkę przód? Też taką chcę!

Ostatnia edycja:
Hej u mnie wystarczyło przeczyscic styki przy klaksonach i działa bez problemu. Dokładka z cupry, była już przy zakupie.

Nasze alfy są spokrewnione poprzez kolor Giallo Zoe :) Podziwiam Twoja determinacje i gratuluje efektów!

Zrobisz zdjęcia i pokażesz jak ta dokladka jest przerobiona/zamontowana?

Witam. Zamykam temat, alfa sprzedana, ale zostaje w rodzinie wiec bede mial na nia oko:)

Amortyzatory
Powrót