• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Zmieniarka MP3

No przecież mi wysyłałeś... Chyba że ma być inny to chyba najwyższy czas dać znać?
To ja już chyba mam alzheimera bo nie pamiętam i w wysłanych mailach tez nie mam. Ale jak masz adres to spoko.

ja swoja mam juz wymatowana i na allegro jest a o jakiej cenie mowisz

Zmieniarka zamontowana czad super działa świetny dzwiek warto było dac za nia i 500zl.dziekuje koledze zuwikowi za zaangarzowanie w temat zmieniarek pozdrawiam wyslij pocztówke z Rpa

moja tez zamontowana i dziala podziekowania dla zuwika i paazika niezapomnijcie kto testowal

Jak sobie użytkownicy 156 zrobią hurt to pewnie tak :) Szlak już przetarty. Na razie finalizujemy akcję 166, potem pogadam z gościem nt. dalszej współpracy z klubem.

PS. Czy ktoś już otrzymał zmieniarkę z drugiego rzutu może?

To się cieszę, że wszystko gra. U mnie już służy prawie 2 miesięce i wszystko cacy. No i idealnie przystosowane miejsce w schowku :-), luxxx jak fabryka :-). Pozdr

To się cieszę, że wszystko gra. U mnie już służy prawie 2 miesięce i wszystko cacy. No i idealnie przystosowane miejsce w schowku :-), luxxx jak fabryka :-). Pozdr
A czy masz tak, że po rozruchu utwory się nie zmieniają, tzn. grają następne ale nie zmienia się track na wyświetlaczu? U mnie tak jest, trzeba chociaż na pół sekundy wyłączyć ICS i włączyć z powrotem i już jest ok.

Druga rzecz którą zauważyłem, mam 2 albumy w jednym folderze. Utwory są 01, 02, 03, czyli jakbym je tak wrzucił to by się pomieszały. Zrobiłem więc 101, 102, 103 i 201, 202, 203. W jednym folderze (CD03) interpretuje je w takiej kolejności, a w drugim (CD06) na odwrót :) najpierw są 20x, potem 10x :) Co ciekawe, w tym folderze (CD06) miałem jeszcze inny problem, gdy wrzuciłem kawałki od 01 do 13, jako pierwszy odtwarzał sobie 04. potem szedł po kolei do końca albumu a kawałek 01 wsadził sobie jako 10-ty :) dziwne to i jeszcze tego nie rozgryzłem, wrzucę te same utwory do innego katalogu i zobaczę jak się zachowa :)

A czy masz tak, że po rozruchu utwory się nie zmieniają, tzn. grają następne ale nie zmienia się track na wyświetlaczu? U mnie tak jest, trzeba chociaż na pół sekundy wyłączyć ICS i włączyć z powrotem i już jest ok.

Druga rzecz którą zauważyłem, mam 2 albumy w jednym folderze. Utwory są 01, 02, 03, czyli jakbym je tak wrzucił to by się pomieszały. Zrobiłem więc 101, 102, 103 i 201, 202, 203. W jednym folderze (CD03) interpretuje je w takiej kolejności, a w drugim (CD06) na odwrót :) najpierw są 20x, potem 10x :) Co ciekawe, w tym folderze (CD06) miałem jeszcze inny problem, gdy wrzuciłem kawałki od 01 do 13, jako pierwszy odtwarzał sobie 04. potem szedł po kolei do końca albumu a kawałek 01 wsadził sobie jako 10-ty :) dziwne to i jeszcze tego nie rozgryzłem, wrzucę te same utwory do innego katalogu i zobaczę jak się zachowa :)

Ad. 1 Utwory przerzucają się normalnie. Trzeba wybrać piosenkę do przodu lub tyłu, gra jak ta lala. Żadnego wyłączenia ICS nie trzeba.
Ad. 2 Nie wiem, nigdy tak nie nazywałem mp3-ujek. Wpisz normalnie nazwy tekstowe, byle jakie.

Pozdr

Ad. 1 Utwory przerzucają się normalnie. Trzeba wybrać piosenkę do przodu lub tyłu, gra jak ta lala. Żadnego wyłączenia ICS nie trzeba.
Ad. 2 Nie wiem, nigdy tak nie nazywałem mp3-ujek. Wpisz normalnie nazwy tekstowe, byle jakie.

Pozdr
Chyba się nie zrozumieliśmy :) Odnośnie 2 to nie było pytanie, ja słucham całych albumów, gdzie kolejność utworów nie raz ma znaczenie. Dlatego opisuję utwory numerem kolejnym przed nazwą.

Odnośnie 1 - bez przesady :) Nie jestem półgłówkiem ;) Opiszę po kolei:

- wsiadam, kluczyk na zapłon, ICS startuje
- odpalam, radio na czas rozruchu milknie
- radio wraca, na wyświetlaczu dajmy na to Track 4, leci track 4
- słucham, track 4 się kończy, leci track 5, potem track 6,7,8, na wyświetlaczu dalej Track 4
I teraz dwie drogi - podczas gdy wyświetla się Track 4 a leci track 8:
1. dam strzałkę w przód, wyświetla się Track 5 (następny) i zaczyna się odtwarzanie track 5.
2. Wyłączę i włączę ICS, wyświetla się Track 8 i od tego momentu wszystko idzie normalnie.

Być może kwestia JTD albo DSP - ta chwilowa dezaktywacja podczas rozruchu. Nie wiem jak jest w innych. JTD - bo żre prąd na rozruch, DSP, bo żre prąd cały czas :)

koledzy ja mam problem,podpiolem tak jak nalezy i nic :(pisze NO DISC nie wiem o co chodzi juz sam

Żona mówiła, że przyszło jakieś pudełko i pisze MP3 więc to chyba chodzi o zmieniarkę :D
Dzięki bardzo żuwik :)

Chyba się nie zrozumieliśmy Odnośnie 2 to nie było pytanie, ja słucham całych albumów, gdzie kolejność utworów nie raz ma znaczenie. Dlatego opisuję utwory numerem kolejnym przed nazwą.

Sprawdź czy są ustawione numery utworów w ID3Tag'ach. Może być tak, że są sortowane właśnie wg tych danych w pierwszej kolejności a dopiero potem wg nazw.

Nie znam urządzenia, tak mi przyszło do głowy, że może warto to sprawdzić.

koledzy ja mam problem,podpiolem tak jak nalezy i nic :(pisze NO DISC nie wiem o co chodzi juz sam
To jest o tyle dziwne, że mi się nie udało wywołać komunikatu NO DISC. Ten komunikat oznacza, że zmieniarkę widzi. Karta dobrze wsadzona? Foldery dobrze nazwane? Masz żółtą kostkę z tyłu?
Sprawdź czy są ustawione numery utworów w ID3Tag'ach. Może być tak, że są sortowane właśnie wg tych danych w pierwszej kolejności a dopiero potem wg nazw.
Hmm, słuszna koncepcja, trzeba spróbować.

To jest o tyle dziwne, że mi się nie udało wywołać komunikatu NO DISC. Ten komunikat oznacza, że zmieniarkę widzi. Karta dobrze wsadzona? Foldery dobrze nazwane? Masz żółtą kostkę z tyłu?
Hmm, słuszna koncepcja, trzeba spróbować.

Dokladnie to NO CD PLAYER,sprawdzalem i wszystko sie wydaje ok a jednak nie gada.. Z boku radia są takie oznaczenie Becker BE2580,moze do mojego nie pasi??mam ICS kombinowany cos,bo powinienem miec TEL a panel jest z innej wersji i wejscie na sim zakryte,auto mam 99rok a ICS z 2001 wiec nie wiem co jest grane zbytnio ,mam nadzieje ze ktos mi podrzuci jakis pomysł czy ma z tym tematem jakies doswiadczenie.PZDR

Amortyzatory
Powrót