• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zmieniarka MP3

Troszkę odgrzeję temat z pytaniem czy mamy jeszcze możliwość kupna tej zmieniarki ( audiostrada ) z rabatem ?

Przed zakupem zobaczcie jakie macie radio, tzn. blaupunkt, czy siemens ;) Kupiłem takowe urządzenie i okazało się, że mam siemensa, z którym nie jest kompatybilne ;(...
PS: Na allegro dostępny był moduł bluetooth do tej zmieniarki usb :)

nie wprowadzaj ludzi w błąd, radio to BECKER a nie żaden simens czy blaupunkt.

kolega jako jedyny ma siemensa nie czepiaj się Dawid:)

Oj czepiacie się panowie, ten dolny moduł ICSa jest przecież Siemensa, górny ma wlepkę Beckera (magnetofonik).

Faktycznie Becker, przepraszam za błąd, w każdym bądź razie zmieniarka USB nie działała :/

na tą chwilę wypróbowane i sprawdzone to zmieniarki mp3 tylko od audiostrady oraz droższy loudlink.

Witam. Ja kiedys trafiłem na taką zmieniarke i mam ją u siebie w Alfie.

P1020069.jpgP1020071.jpgP1020074.jpg

Działa podobnie jak transmiter tzn. wpinana jest w kabel antenowy i ustawiona częstotliwość na radiu. Uważam że gra dużo lepiej niż z transmitera no i wchodzi 10 płyt z mp3. Szkoda tylko że sterowanie jest na kabelku.

Panowie przeczytałem łącznie prawie 70 stron o zmieniarkach usb pytanie które konkretnie modele działają w 166 ?

Ta najtańsza nie podejdzie do 166 - wykaz modeli. Tylko do radia blaupunkt a u nas berker i pisze ze nie współgra z ich - nikt nie zaryzykuje

Tylko te 3 podane (dwa emulatory i jedna oryginalna).
Niewielu ryzykuje kupować inne emulatory a jak już ma mozliwość sprawdzenia to się okazuje że nie działa.
Problem polega na tym że klasyczne emulatory działają na zasadzie zwory któryś pinów, ewentualnie jakaś emulacja rezystorem czy impulsem. A ICS w 166 ma chyba jakiś protokół komunikacyjny na który nie tak łatwo wpaść. Dlatego przez długie lata był tylko loudlink a od kilku lat audiostrada. I rozwoju bym się nie spodziewał bo to auta na wyginięciu i nikt się nimi nie zainteresuje.

Amortyzatory
Powrót