• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zdjęcia felg do AR

• Autor wątku Autor wątku b.pawelek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Po dłuższych bojach z wyborem i kolesiem co miał mi to ogarnąć wyszło jak na poniższych fotkach.
Z tyłu źle zostały dobrane dystanse więc jest trochę wężej bo bałem się to gówno założyć ale planuję włożyć dystans 15mm, który mam w spadku po poprzednim właścicielu.
Przód dystanse 10mm z kołnierzem (spokojnie 8 mm by wystarczyły jak coś bo są jeszcze zapasy miejsca do brembo).
Felga Momo Revenge 19x8,5 + Kumho Le Sport 235x35.
DSC_1435.jpgDSC_1436.jpgDSC_1442.jpg

Ma ktoś może taki wzór na swojej 159 lub zdjęcie z założonymi felgami?

393.jpg

Siemka, chce zmienić kolor felg u siebie i borykam się z wyborem :P Może będziecie mi tu wstanie zrobić jakieś ciekawe wizualizacje? Na pewno chciałbym je zobaczyć w kolorze srebrnym u siebie, może jakiś przygaszony czerwony, błękit, niebieski, granat lub fiolet, może złoty? Jestem otwarty na propozycje.
Ciekaw jestem co wymyślicie.
DSC01373.jpg

black devill  bordo cc.jpgblack devill  bordo.jpgblack devill mięta.jpgblack devill srebro  (1).jpgblack devill złoto.jpg
co myślicie o takich propozycjach?:D mi osobiscie mega sie spodobal złoty:)

Witam co to za wzór felg? Przypominają oz turismo
Screenshot_20170406-215410.jpg

Witam
Za niedługo zamierzam dać swoje 18' 5 ramienne z q2 do malowania i uzupełnienie ubytków. Jak myślicie pomalować je na identyczny kolor jak są w oryginale czy macie jakiś ciekawy lakier/odcień ?
gtq2.jpg

Na pewno nie ciemniejsze bo wzór się straci

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Oryginał najlepszy, ewentualnie grafit bym brał pod uwagę - ale nie za ciemny.
Sam stałem niedawno przed tym dylematem, i jednak wybrałem tradycyjny, srebrny kolor.

U mnie siedzą takie turbinki i jestem z nich bardzo zadowolony ;) Trzeba trochę wysiłku, żeby utrzymać to w czystości, ale za to efekt sztosik ^^
17431509_1249497688498845_12861258_o.jpg

Tomason tn9
336.jpg

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Siemadero
Robie przymiarkę felg z Audi do Alfy i ogólnie felga z identycznymi parametrami jak obecnie używane na aucie felgi z GT, identyczne ET jedynie o cal większe i o pół szersze
40325137_679083875782577_4240308116261961728_n.jpg
Ale mam jeden problem muszę użyć śrub pływających i tu jest problem, bo gniazdo w feldze to kula,a pływające jakie znajduję to stożki. Czym grozi przykręcenie felgi z gniazdem kulowym śrubą z stożkiem??????
Lub czy gdzieś są takie śruby do kupienia, a ja tylko nie mogę ich znaleźć?????????

a co to masz za alu , że łeb jest kula ???
przecież kula to jest do stali a stożek właśnie do alu

- - - Updated - - -

nie spotkałem się ze śrubką kula do alu
stożkiem stalówkę można ale kulą alu już nie
tyle wiedziałem do dzisiaj ...
ale skoro masz alu na kule to nie wiem nic :-)

A widzisz, człowiek całe życie się uczy :P

Bociek takie są dziury Niemiaszków- Wszystkie Audice tak mają (meśki też) i te felgi chodzą normalnie na mojej S3

Dobra, szerokość 8 cali, Et35, do tego dystans 20mm- wlezie mnie to do Alfy

Amortyzatory
Powrót