• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zdjęcia felg do AR

• Autor wątku Autor wątku b.pawelek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Przecież to felgi z GTA, wpisz sobie w Google 156 GTA i masz zdjęcia...

thx za pomoc. zastanawiam się czy nie założyć ich do mojej alfy. może wy doradzicie? mam czarną AR 159 sedan i nie wiem które by lepiej wyglądały. Te które zlinkowałem wyżej czy też może te
0_0_productGfx_ae8789902e9b4fa750d23b1fc96bc2d9.jpg

mówimy od felgach 17"

A daj linki do aukcji- bo mi to na plastelinkowe chinole wygląda

Jaki rozstaw śrub mają te felgi o wzorze jak w GTA? Bo ori mają 5x98, więc do 159 nie bardzo...

http://www.ladnefelgi.pl/product-pol-34572-FELGI-17-5X110-ALFA-ROMEO-GIULIETTA-159-SPIDER.html
http://www.ladnefelgi.pl/product-pol-2415-FELGI-17-5X110-ALFA-ROMEO-GIULIETTA-159-SPIDER.html
Powiem krótko, w oryginale felgi nigdy nie były z tym rozstawem, a sposób produkcji jest niesamowity, po prostu nalewa się do formy i poszło (felgi które masz są nalewane ciśnieniowo, amelinium ma dodatki innych metali co czyni ja twardą). Chinol to ładnie wyglądający paździerz i wydawanie blisko 2 klocków na nie to przesada

no cóż. więc chyba sobie odpuszczę. trochę szkoda mi wydawać na felgi więcej niż 2 tyś. a nic innego nie mogę znaleźć co wpadło by mi w oko.

thx za pomoc. zastanawiam się czy nie założyć ich do mojej alfy. może wy doradzicie? mam czarną AR 159 sedan i nie wiem które by lepiej wyglądały. Te które zlinkowałem wyżej czy też może te

Mam dokładnie ten chiński badziew. Kupiony przez poprzedniego właściciela, co prawda dało się to po kilku miesiącach jeżdżenia wyważyć ale waga odważników niedługo przekroczyła by wagę felgi :lol: Zostawiłem je sobie na zimę, a na lato kupiłem co innego. Za cenę tych chińczyków możesz już kupić felgi europejskich producentów też nie będzie to hi end ale na pewno np. felgi niemieckiej grupy alcar będą lepsze niż chinole. Nie wspominam już o tym, że również za 2K możesz kupić używane oryginalne felgi AR o średnicy 17" w idealnym stanie.

aktualnie posiadam oryginalne felgi. nie są złe z wyglądu, ale dość zniszczone. chciałem założyć coś grafitowego lub właśnie takie " dymione " jak wyżej.

no i myślałem żeby te oryginalne pomalować aczkolwiek nie wiem jak to by wyglądało

To je odnów pomaluj na jaki kolor chcesz i będzie o wiele taniej niż kupno chinoli.

Mam dokładnie ten chiński badziew. Kupiony przez poprzedniego właściciela, co prawda dało się to po kilku miesiącach jeżdżenia wyważyć ale waga odważników niedługo przekroczyła by wagę felgi
Ostatnio widziałem bardzo sportowe auto gdzie na jednej stronie było dwa rzędy odważników w takim prostokącie coś w granicy 90 g na stronę

no cóż. więc chyba sobie odpuszczę. trochę szkoda mi wydawać na felgi więcej niż 2 tyś. a nic innego nie mogę znaleźć co wpadło by mi w oko.

felgi ori 17 można już kupić od 1tyś tylko trzeba szukać ja swoje kupiłem za 950 zł w stanie idealnym.

U mnie w Brerze te 17" w graficie szału nie robią za małe do tego auta. Ciemne kolory optycznie pomniejszają felgę pomysl o 18".

18 raczej odpadają. Niedawno kupiłem opony 17 które też do tanich nie należały jak dla mnie. A masz może pod ręką zdjęcie tych grafitowych felg?

a czy ktoś się może orientuje jaki jest koszt odnowienia felg? bo w internecie to różnice są kolosalne.

Jak nie trzeba napawać rantów, uzupełniać ubytków to nie zapłacisz więcej za piaskowanie i malowanie niż 100zł sztuka.

18 raczej odpadają. Niedawno kupiłem opony 17 które też do tanich nie należały jak dla mnie. A masz może pod ręką zdjęcie tych grafitowych felg?

Na fotce wyglądają na jaśniejsze bo odbija się słońce w polerowanych frontach w rzeczywistości są zdecydowanie ciemniejsze.

366.jpg

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót