Zaufany warsztat w Poznaniu

Ja robiłem V6, więc cena nic tu nie da, poza tym nie pamiętam, dawno to było :P

350 zł płaciłem w zeszłym roku

Witam, robił ktoś rozrząd w 24 20v u Kotowicza ?
Z ciekawości ile was to kosztowało ?

Zadzwon i zapytaj ile robocizna, tylko doprecyzuj czy chcesz fakture czy nie. Jesli tak, wtedy kwota + Vat.
Podobnie Maruniak ;-)

U Kotowicza wymienialem w 1.6 TS wiec cena niemiarodajna.

Mnie skasował 500 zł netto za robociznę, nie miałem wyjścia bo wracając z weekendu makowego padła mi pompa wody, która powinna jeszcze pochodzić. Przy okazji wymieniłem jeszcze olej, filtry i termostat na Behr'a, teraz jest pokazuje zawsze 90 st. Gratis miał jeszcze wymienić siłowniki maski, lecz niestety to okazało się za trudne.

Jakby co to mam autko u Kotowicza na pare dupereli. Sprzedaje ceny robocizny bo czesci sam przywiazlem.

Wymiana tarcz + klocki = 170 zł
Wymiana termostatu + zbiorniczka wyrównawczego = 100 zł

Analiza silnika - 150 zł (diagnoza błedu w JTS, sprawdzal kompresje, walki rozrzadu i wyszlo ze trzeba robic wtrysk na 1 cylindrze)
Wymiana wtrysku - cos kolo 400 zł
Wszystko podaje netto.

Jakby co to mam autko u Kotowicza na pare dupereli. Sprzedaje ceny robocizny bo czesci sam przywiazlem.

Wymiana tarcz + klocki = 170 zł
Wymiana termostatu + zbiorniczka wyrównawczego = 100 zł

Analiza silnika - 150 zł (diagnoza błedu w JTS, sprawdzal kompresje, walki rozrzadu i wyszlo ze trzeba robic wtrysk na 1 cylindrze)
Wymiana wtrysku - cos kolo 400 zł
Wszystko podaje netto.

Ta 156 to Twoja ? Dzisiaj przed 8.00 rano odstawilem swoja 159 na wymiane oleju i filtra oraz sprawdzenie zaciskow bo cos mi piszczy w trakcie jazdy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jezeli mowa o tej srebrnej 156SW to moja. Paczka leci do Pana Kotowicza z wtryskiem by podjac sie wymiany. Wiesz moze czy juz troszke rozbebeszona jest ;D ?

Kurcze, Kotowicz zawsze był drogi. Teraz mam porównanie, jak serwisuję u swojego mechanika. Ile kasy zaoszczędziłem a ile przepłacałem.

zieloo007 to zarzuć ceny jakie masz? :) Jeszcze wczesniej rozwarzalem by jechac do Maruniaka ale zostal Kotowicz.

zieloo007 to zarzuć ceny jakie masz? :) Jeszcze wczesniej rozwarzalem by jechac do Maruniaka ale zostal Kotowicz.
zostają jeszcze Nagórscy.

U mojego mechanika ceny:
- wym tarcz i klocków 75zł komplet
- wym rozrządu 170 - 200zł
- wym oleju i filtrów 30zł
- wym termostatu 50zł
- kasowanie błędów 0zł
- montaż wahaczy 40zł/ szt itd...

Nagórscy spoko :)
Generalnie oddaje tam w sumie na grubsze naprawy, bo obsługe robię sobie sam. (właśnie jestem w trakcie wymiany filtra paliwa,ale hurtownia od 9:00...)
Cenowo podobnie jak w innych warsztatach u mnie na prowincji.
Za wymiane wahaczy dolnych krzyknęli 250zł (na prowincji od 200-300 i trzeba się nasłuchać jaki tam !@$%^ dostęp i że Alfa itp :D ). Ale ostatnio wahacze ogarnąłem sobie sam :)

dajcie sobie z nimi wszystkimi spokoj

przechodzilem przez to wszystko ostatnio, jesli chodzi o poznan.
Zadzwoncie do mnie na 733 340 690 to Wam polece naprawde spoko warsztat ;)
pozdro

Witam ,
Takie szybkie pytanie
Gdzie w Poznaniu najlepiej sprawdzic auto przed zakupem ? I mniej więcej jakiej cenie ?

Pozdrawiam

Witam ,
Takie szybkie pytanie
Gdzie w Poznaniu najlepiej sprawdzic auto przed zakupem ? I mniej więcej jakiej cenie ?

Pozdrawiam

Nie wiem gdzie najlepiej, ale Pol-Car wezmie jakies 350 zl.
Nabywca mojej 147 placil mniej wiecej tyle pod komiec grudnia 2015.
Umawial sie na konkretna godzine.
Otrzymal pomiar lakieru, zawiasy, sprawnosc amortyzatorow, odczyt z kompa, wyszla jakas jedna usterka, wycieki chyba miedzy oslonami pod skrzynia (nie pamietam) itp.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

zaufany warsztat w Poznaniu to polecam Pol-Car ul. Gorzysława :) korzystam od 1996 roku i zawsze wszystko było perfekcyjnie zrobione.

pozdr.,

t.

ps. pseudo ASO Nagórskich nie polecam korzystałem z ich usług przed Pol-Carem i zawsze były ponaciągane rachunki, uślizgi w terminowości naprawy plus jak chciałem FV VAT to cena szybowała o %VAT...stąd się rozstaliśmy

Ostatnia edycja:
jak masz dac auto do polcaru to lepiej chodz do mnie bo kierownik warsztatu , nazwiska nie pamietam nie umial wałem zakrecic, dal taka diagnoze ze zostalbym wyru**any na gruba kase :)
widac ze sie nie zna
dlugab historia , usterka skomplikowana ale sobie z nią poradzilem

No jak ktos lubi wydawac pinionszki bez sensu/ma ich duzo to do Polcaru mozna jechac :D

i bedzie paragon na usluge tez - to jest najwazniejsze nie? ;) :D

No jak ktos lubi wydawac pinionszki bez sensu/ma ich duzo to do Polcaru mozna jechac :D

i bedzie paragon na usluge tez - to jest najwazniejsze nie? ;) :D
Pieniadze to rzecz nabyta jak sie pracuje to sie je ma...a gwarancja dobrze wykonanej uslugi ...BEZCENNA :)

Amortyzatory
Powrót