• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zaufany warsztat w Poznaniu

Widze ze ciągle są problemy z kotowiczem
Widocznie papra się jeszcze bardziej
Od naciągania na części po czas obsługi

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

No niestety... Kotowicz już niech sobie mechanike odpuści szkoda nerwów na niego.

kolega w skórzewie nie chce już robić starszych aut jak powiedział od 2006 w górę

No nieźle. Kotowicz schodzi na psy. Kiedyś mi 2x popadł. Kroil i widzę ze kroi rowno. Podziekowalem mu za obsługę jak za założenie dolnej osłony zazyczyl sobie 90zl. Innym razem nabiałem klime. To tak nabil ze gazu nie bylo a kompresor non stop na wysokich obrotach chodził. Po tym zacząłem serwisowac u Nagorskich. Ale to było 6 lat temu.

Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka

Witam, czy jest ktoś kto będzie w stanie założyć sprężynę od pedalu sprzęgła wraz z tymi plastkami.
Oczywiście nie za darmo :-) aso dopiero mam umowione na czwartek, kotowicz spierd... i dlatego poszukuję Fachmena :-)

Jedź do kotowicza.. tylko uważaj żeby pedał sprzęgła Ci nie wjechał w podłogę. Kotowiczowi nawet nie dam kosiarki do naprawy. Matacz, oszust, idiota

Ja sobie chwalę Nagórskich, miałem u nich 3 Alfy i zawsze odjeżdżałem zadowolony. Jeśli coś wychodziło więcej w trakcie to zaraz miałem telefon :)

Witam, czy jest ktoś kto będzie w stanie założyć sprężynę od pedalu sprzęgła wraz z tymi plastkami.
Oczywiście nie za darmo :-) aso dopiero mam umowione na czwartek, kotowicz spierd... i dlatego poszukuję Fachmena :-)
To witaj w klubie bo mi też. Impreza z robocizna ok 1150zl ale za to teraz chodzi jak nowe. Oby Ci pedala nie spierdolil bo jest nie do naprawy. Oczywiście cena to pedal sprowadzany z Turynu bo u nas nie maja do tego cala reszta tzn. Sprężyna, slizgi, plastki itd, w tej cenie robocizna 360zl po wymuszonym rabacie 10% :-) na pocieszenie auto umyli :-)

Ostatnia edycja:
Jak wygląda sprawa z olejem+filtry + rozrząd do MiTo. Komu zostawić auto? Kotowicz raczej odpada.

Jedź do kotowicza.. tylko uważaj żeby pedał sprzęgła Ci nie wjechał w podłogę. Kotowiczowi nawet nie dam kosiarki do naprawy. Matacz, oszust, idiota
To witaj w klubie bo mi też. Impreza z robocizna ok 1150zl ale za to teraz chodzi jak nowe. Oby Ci pedala nie spierdolil bo jest nie do naprawy. Oczywiście cena to pedal sprowadzany z Turynu bo u nas nie maja do tego cala reszta tzn. Sprężyna, slizgi, plastki itd, w tej cenie robocizna 360zl po wymuszonym rabacie 10% :-) na pocieszenie auto umyli :-)

Rozdwojenie jaźni czy co?

Założenie tej sprężyny ze ślizgami to kilkadziesiąt minut roboty. Z wymianą pompy sprzęgła zajęło mi to max 2h. Ale kto bogatemu zabroni wydawać tyle kasy :D

[MENTION=33709]koniu[/MENTION] a czy Nagórscy mają warsztat otwarty w soboty? Z google wynika, że tak. Rozważam również Maruniaka. Do Kotowicza mam daleko a on i tak z starymi alfami mial problem to wole nie ryzykować z nowym cackiem :D

Nagórski w soboty robi tylko przeglądy. Ale możesz się umówić w tygodniu i dostaniesz samochód zastępczy na czas naprawy.

Moja opinia po dwóch spotkaniach u Maruniak.pl

1. Wymiana filtrów + olej
bez zastrzeżeń, poprosiłem o diagnostykę co jeszcze z autkiem nie halo wyszły że amory oraz tarcze i linki recznego

2. Wymiana amorów + tarcz + linki ręcznego + świec + naprawa szyby kierowcy, montaż tłumika
bez zastrzeżeń. Minimalny poślizg 1dzień ale do przyjęcia bo doszła awaria szyby. Kontakt rewelacyjny, czego nie trzeba to nie wymienia co jest naprawdę na plus bo części miał na stanie. Wspomniał, że nie trzeba to nie wymieniał. Naprawdę polecam.

Powiem, że porównując Maruniak kontra Kotowicz to u specjalistów na Lęborskiej różnica w tym co się umawiamy wyszła 50zł (wycene za tarcze miałem 140 a zaplacilem 190), a nie tak jak u Kotowicza ponad 500 zł. Nie ma co się oszukiwać 50 zł to nie jest duży błąd w obliczeniach (nawet nie wspominałem bo darzę mechanika zaufaniem) jeżeli części + robocizna wychodzi około 1600 zł.

Ogólnie przekonałem się, że jak coś z Miciakiem będzie nie tak to uderzam prosto do Maruniaka.

Cześć, a polecacie kogoś do naprawy/regeneracji alternatora? Ile coś takiego może kosztować?

Przeźmierowo, o ile dobrze kojarzę to Rynkowa 60. Koszt nie mam pojęcia (nie pamiętam, poza tym zależy od modelu) ale warto regenerować, sam tak robiłem i zapomniałem o temacie :)

Przeźmierowo, o ile dobrze kojarzę to Rynkowa 60. Koszt nie mam pojęcia (nie pamiętam, poza tym zależy od modelu) ale warto regenerować, sam tak robiłem i zapomniałem o temacie :)

Alfa Mito. Do Przeźmierowa nie wiem czy dojadę... Dzisiaj trochę rozładowałam akumulator bo nie wiedziałam co się dzieje. :(

Amortyzatory
Powrót