@sdero
Nowy
A praktycznie, na drodze? [emoji16]
Tak jak tam jest. Do 3000 obrotów dysponujesz max 300Nm, a potem odcinka
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
A praktycznie, na drodze? [emoji16]
Rozumiem, że w każdym z przypadków - zaslepienie przed, za i w obu miejscach?Usterek nie, błąd w ECU będzie.
Faktycznie źle to ująłem, gdzieś przeczytałem taki zwrot i powtórzyłem - a teraz czytając ten temat widzę że mowa jest o jego wyłączeniu.Nie bardzo rozumiem co masz na myśli mówiąc "emulować egr". Jeśli zaślepisz go całkowicie to aby uniknąć błędów musisz wyłączyć go programowo i zmienić nieco mapy silnika.
Zgadza się - z tego co widzę po poszperaniu, potrzebowałbym kess.Samodzielnie tego raczej nie zrobisz, a na pewno nie narzędziami, które posiadasz![]()
Mpps ci wystarczy

U mnie problem generowal zle zamontowany katalizator na wyjsciu turbo. Mialem czesto P0238. Po poprawieniu od dawna bledu nie ma. Takze wlasnie tego drgania z doladowania.
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
Chłopaki mam zaslepiony czesciowo egr blaszka z dziurkami. Poszarpuje na 2 i 3 biegu przy jednostajnej jeździe z gazem wciśnięty i trzymanym w jednej pozycji. Czyściec egr i dalej to samo. Jest to lekkie nie jakieś strasznie mocne. Czy to wina egra czy szukać gdzieś indziej nie wiem overboast chyba nie?