Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
witam
czy da się w jakiś sposób zamontować tempomat w alfie 156?
przydał by mi się
a czytałem kiedyś,kiedyś ze to nie jest żaden problem np w oplu;]
Mowicie o przedliftingowej 156? Jak wyglada takowy tempomat tzn, zintegrowany z ktoryms z przelączników ( wycieraczki, kierunki) czy osobna wajcha?
do alfy przedliftowej ciężko będzie dołozyć fabryczny tempomat,ja myślę nad tym uniwersalnym z allegro.tempomat fabryczny ma umieszczoną manetkę obsługi tuż pd dźwignią kierunków i świateł.
natomiast wracając do AR 147 to właśnie sprawdziłem że przy sprzęgle też jest jakiś czujnik,pedał gazu jest elektroniczny.
czyli są duże szanse że po dołożeniu odpowiednich przełączników tempomat będzie działał.
jest to opisane w tym wątku:
http://www.alfaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=8587&highlight=tempomat
Jak już pisałem, wydaje mi się że tak jak w Lybrze nie będzie żadnego problemu. W Lancy tylko podłączyłem i działało. Od razu, jakby zawsze był. A kostkę masz identyczną.
i kicha dziś z ciekawości chciałem zobaczyć czy mam tą białą kostkę jak andro34 i niestety nie ma czyli tempomat u mnie będzie drogo kosztował
u mnie nie mogę znaleść kostki może jest sprytnie schowana...
Z tego co widzę na schemacie w DTE to 4 kable biegną bezpośrednio do ECU a jeden do jakiegoś łącza B1D (prawdopodobnie zasilanie 12V).
Sprawdzę w ASO czy da się kupić tą białą kostkę z kablem to wtedy będzie można ją podłączyć według schematu ....
Ja u siebie nie miałem kostki, pociągnełem kabelki 4 szt do ecu wg. schematu, kupiłem manetke, trzeba tylko dorobić zasilanie i bezpiecznik, dociąć dolną obudowę kierownicy i śmiga.
Upewnij się że masz:
1. Kontrolkę tempomatu (lampka)
2. Przełącznik nad pedałem sprzęgła
3. Przełącznik nad pedałem hamulca.
i kicha dziś z ciekawości chciałem zobaczyć czy mam tą białą kostkę jak andro34 i niestety nie ma czyli tempomat u mnie będzie drogo kosztował