• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zakup Stelvio/Giulia po faceliftingu

2. jakie są dodatkowe dwie płaszczyzny fotela elektrycznego bo dodali zmianę z 6 na 8 w przypadku elektryki./QUOTE]
Może dodali kołyskę? Bo tego mi brakuje obecnie w fotelach, jedynie góra/dół powoduje zmianę kąta nachylenia fotela, ale nie można niezależnie.

. czy ktoś płacił za obszycie nicią innego koloru paneli bocznych i drzwi? to jakiś bajer? nie zaznaczałem tego a mam.
To nie chodzi o ten pakiet czarnej skóry na desce i bokach? Wtedy nić jest w kolorze wybranej skóry (u mnie brąz) Jak bierze się HK to z automatu dodaje te boczki.
Myślałem, że zbędny bajer, ale jednak dużo dodaje do wnętrza "luksusu".

2. jakie są dodatkowe dwie płaszczyzny fotela elektrycznego bo dodali zmianę z 6 na 8 w przypadku elektryki./QUOTE]
Może dodali kołyskę? Bo tego mi brakuje obecnie w fotelach, jedynie góra/dół powoduje zmianę kąta nachylenia fotela, ale nie można niezależnie.
Ale to nie jest jakaś nowość, to był bodajże pakiet sport interior plus, mam to u siebie, bo ja wiem czy jest kołyska nie wiem :)

- - - Updated - - -

Myślałem, że zbędny bajer, ale jednak dużo dodaje do wnętrza "luksusu
Moim zdaniem skórzana deska a normalna to o wiele wiele lepszy wygląd i odbiór auta, tym bardziej że ta normalna wygląda słabo

Co do alarmu za 2200 to pytalem dzisiaj i zależy od ubezpieczyciela auta w leasingu. Niektórzy ubezpieczyciele nie chcą go do kwoty 150 tys za auto inni do 200 tys.
Dzięki za wyjaśnienie tych nici. Bo nie kumałem tego.
Za fotele odpowiedź też. W przyszłym tygodniu u mojego dealera ma być ściągnięte nowe Stelvio to idę zobaczyć ten cały nowy infotaintment czy to aż tak dupsko urywa i czy to jednak główny argument za wersja 2020.

Co do alarmu za 2200 to pytalem dzisiaj i zależy od ubezpieczyciela auta w leasingu. Niektórzy ubezpieczyciele nie chcą go do kwoty 150 tys za auto inni do 200 tys.
Za fotele odpowiedź też. W przyszłym tygodniu u mojego dealera ma być ściągnięte nowe Stelvio to idę zobaczyć ten cały nowy infotaintment czy to aż tak dupsko urywa i czy to jednak główny argument za wersja 2020.

Główny argument to mieszek biegów w skórze haha:dancingcat3:

Mnie leasing nie bardzo interesuje, ewentualnie alarm brałbym pod kątem zniżki przy AC jeżeli będzie miało to wpływ, chociaż Alf podobno nie kradną...

Ja już oglądałem nową wersję Stelvio i wizualnie wewnątrz robotę robi obszyta skóra dźwignia skrzyni biegów, w porównaniu do tego "ogórka" z poprzednich wersji teraz jest tak jakby luxusowo ;) no i mnie się bardziej podoba teraz kierownica ale to rzecz gustu.

fajnie - żeby kupić 280 wydać trzeba min 231 tys- niezły wzrost cen!

Tak z ciekawości zadałem pytanie dotyczące cenników i konfiguratora, pocieszny grubcio dalej nic nie wie :)

Skąd ma wiedzieć? przecież to zwykły pracownik, który dostaje informacje z FCA, a tam to sam wiesz jak jest ;)

srogo.. za stelvio 231k w podstawie 280.
za ta cene mam mercedesa GLB 35 z 306 kucami.

Taka ciekawostka potwierdzona przez 2 dealerów - przednia szyba w obu modelach `20 w std. NIE jest laminowana.

każda szyba przednia musi być z warstwą folii aby się nie rozpadała przy pęknięciu- zapewne chodzi o tzw szyby akustyczne z dodatkową folią - mają symbol przekreślonego ucha obok znaczka AR na szybie

ciekawe po ile będą te boczne szyby akustyczne - może by sobie zretrofitować przy okazji grzebania przy audio/wyciszania drzwi?

ja chyba sobie wykleję folią bo Stelvio do cichych nie należy. Ktoś już tu tak robił i wyszło że jest duuużo ciszej.
na marginesie parę zdań odnośnie cennika:
W mojej ocenie sprzedaży to nie poprawi- jedynie bazowa 200 konna benz jest atrakcyjna - reszta to abstrakcja jakaś ale żeby za lusterko fotochromatyczne nie było seryjne?
podobnie jak brak możliwości zakupu 280 koni w bazówce czy dokupienia oddzielnie łopatek bez pakietu. O systemie audio nie piszę bo ceny to już jakiś odlot kompletny.
słabo to widzę.

Ostatnia edycja:
7H6 Pakiet redukcji hałasu w kabinie - 400
7UW Laminowana przednia szyba - 1500

Chyba [MENTION=20089]epsonix[/MENTION] miał na myśli szyby z rynku wtórnego/aso, bo za 400 zł raczej mu nie sprzedadzą do uż. samochodu :D

- - - Updated - - -

ja chyba sobie wykleję folią bo Stelvio do cichych nie należy. Ktoś już tu tak robił i wyszło że jest duuużo ciszej.
na marginesie parę zdań odnośnie cennika:
W mojej ocenie sprzedaży to nie poprawi- jedynie bazowa 200 konna benz jest atrakcyjna - reszta to abstrakcja jakaś ale żeby za lusterko fotochromatyczne nie było seryjne?
podobnie jak brak możliwości zakupu 280 koni w bazówce czy dokupienia oddzielnie łopatek bez pakietu. O systemie audio nie piszę bo ceny to już jakiś odlot kompletny.
słabo to widzę.

Ja mam przód przyciemniony...nie sądzę żeby to wpływało na hałas.
Odnośnie KM... sugestia salonu - kupować 200KM i ewentualnie chipować nawet w czasie gwarancji, bo ponoć nie mają tego jak sprawdzić.

nie chodzi o przyciemnienie - chodzi o tzw folie akustyczne bezbarwne, a to inne zadanie!

Amortyzatory
Powrót