Zakup Stelvio/Giulia po faceliftingu

MY2020 Stelvio i Giulia ma w standardzie AndroidAuto. Czy korzystając z AA można jednocześnie mieć ikonę ostrzeżeń Yanosika i korzystać z niego na wyświetlaczu samochodu? Gdy próbuję bez samochodu przy AA jest ikonka pływająca Yanosika na ekranie telefonu, czy po podłączeniu do auta coś się zmienia?

Ostatnia edycja:
MY2020 Stelvio i Giulia ma w standardzie AndroidAuto. Czy korzystając z AA można jednocześnie mieć ikonę ostrzeżeń Yanosika i korzystać z niego na wyświetlaczu samochodu? Gdy próbuję bez samochodu przy AA jest ikonka pływająca Yanosika na ekranie telefonu, czy po podłączeniu do auta coś się zmienia?
Niestety nie ma takiej opcji. Nie ma Yanosika na AA. Nie jest jednak tak źle. Jeżeli włączysz Yanosika na telefonie, to po podłączeniu kablem i uruchomieniu AA, Yanosik nadal działa w tle na telefonie, a komunikaty są odtwarzane przez zestaw audio.
Wygląd AA na ekranie samochodu jest zupełnie inny, niż na ekranie telefonu.
Wygląda to tak. Na dzień dzisiejszy AA nie działa nawet na całym ekranie - po prawej stronie jest tylko logo AA.

Niestety nie ma takiej opcji. Nie ma Yanosika na AA. Nie jest jednak tak źle. Jeżeli włączysz Yanosika na telefonie, to po podłączeniu kablem i uruchomieniu AA, Yanosik nadal działa w tle na telefonie, a komunikaty są odtwarzane przez zestaw audio.
Wygląd AA na ekranie samochodu jest zupełnie inny, niż na ekranie telefonu.
Wygląda to tak. Na dzień dzisiejszy AA nie działa nawet na całym ekranie - po prawej stronie jest tylko logo AA.
Dzięki, czyli jednak muszę mieć telefon na widoku, ja na samych dźwiękowych powiadomieniach nie mogę jeździć (bez mandatów:)

Ściągnij sobie apkę Waze, tam są wszelkie ostrzeżenia i jeszcze więcej;)

W mapach Google też są ostrzeżenia. Yanosik jest chyba jednak najlepszą opcją.

Właśnie miałem tę wątpliwą przyjemność 5450 zł :(
Wycena wartości przy ubezpieczeniu 204000zł zakup rok temu 231000zł

Dzięki za info, no tak właśnie mniej więcej 5k się spodziewałem ja będe chciał kupić coś do 160k to może w 5k się zmieszczę.

Ściągnij sobie apkę Waze, tam są wszelkie ostrzeżenia i jeszcze więcej;)

Nie znam tej apki. Wiem, że w Yanosik-u zgłoszenia są bardzo aktualne, nie wiem ile osób korzysta z Waze-a - jak tam jest z aktywnością użytkowników w zgłaszaniu?

Nie znam tej apki. Wiem, że w Yanosik-u zgłoszenia są bardzo aktualne, nie wiem ile osób korzysta z Waze-a - jak tam jest z aktywnością użytkowników w zgłaszaniu?
Ważę jest całkiem ok, mam ja zainstalowaną, pod AA jak podłączasz telefon to pyta czy nawigacje realizować poprzez Google maps czy Waze. Odnośnie jednoczesnie aktywnych użytkowników, dawno nie jechałem ale na pewno sporo mniej niż na Janosiku, nie chce skłamać, ale sprawdzałem z ciekawości i info o kontrolach czy wypadkach były aktualne

To było by wybornie, aczkolwiek i tak pewnie będę musiał brać przez dealera więc w zasadzie wyboru raczej nie będzie :)
Polecam sprawdzić i dać znać dealerowi jaka jest historia zniżek, jeśli dealer ma chęci to potrafi znaleźć naprawdę dobrą opcję.

Do Mixa…
Oj chłopie... Ściągnij i zerknij sam. Ja jeżdżę tylko na tym. Jest całą społeczność wazerów. Dla mnie to jest lepsze od Google maps, choć Waze też do Googla chyba należy. Na Waze jest całe mnóstwo ostrzeżeń w czasie rzeczywistym. Każdy Wazer może dodawać i anulować ostrzeżenia. Są fotoradary i wiele, wiele innych... O policji nawet nie wspominam, bo to oczywistość, ale to co mnie najbardziej zaskoczyło to uważaj mgła i za 400 m wjechałem w ścianę mgły:) Z ciekawszych to uważaj dziura w jezdni, no od cholery tego. Ja polecam. Aha i działa z AA. Jak zainstalujesz to jest to po prostu kolejna ikona na pulpicie AA.

- - - Updated - - -

Ważę jest całkiem ok, mam ja zainstalowaną, pod AA jak podłączasz telefon to pyta czy nawigacje realizować poprzez Google maps czy Waze. Odnośnie jednoczesnie aktywnych użytkowników, dawno nie jechałem ale na pewno sporo mniej niż na Janosiku, nie chce skłamać, ale sprawdzałem z ciekawości i info o kontrolach czy wypadkach były aktualne
Oczywiście może się zdarzyć, że ostrzeżenie o np. policji nie jest aktualne jak jedziesz w danym miejscu, bo minutę przed tobą policja się zwinęła. Wtedy odhaczasz ostrzeżenie i tyle.

Do Mixa…
Oj chłopie... Ściągnij i zerknij sam. Ja jeżdżę tylko na tym. Jest całą społeczność wazerów. Dla mnie to jest lepsze od Google maps, choć Waze też do Googla chyba należy. Na Waze jest całe mnóstwo ostrzeżeń w czasie rzeczywistym. Każdy Wazer może dodawać i anulować ostrzeżenia. Są fotoradary i wiele, wiele innych... O policji nawet nie wspominam, bo to oczywistość, ale to co mnie najbardziej zaskoczyło to uważaj mgła i za 400 m wjechałem w ścianę mgły:) Z ciekawszych to uważaj dziura w jezdni, no od cholery tego. Ja polecam. Aha i działa z AA. Jak zainstalujesz to jest to po prostu kolejna ikona na pulpicie AA.

Tak, dziękuję za info, zobaczę, porównam bo jeżdżę często służbowo w nowe dla mnie trasy. Yanosik praktycznie codziennie mnie ratuje.

Ja Waze próbowałem w zeszłym roku i miałem mega problemy ze znajdowaniem czegokolwiek - ulic nie mówiąc o numerach. Cały czas zatem jadę na GM. Piszę o sytuacji przez AA. Takie coś było z GM na samym początku jak odebrałem auto (chyba wersja AA 3.1), ale dosłownie zaraz coś poprawili i jakieś 3.3 czy coś takiego już śmigało fajnie z GM.

Kurcze… może to były jakieś chwilowe zawirowania w działaniu Waze? Ja nie mam żadnych problemów z wyszukiwaniem. Czasem nie znajdzie jakiegoś nr ulicy, to fakt, ale jest np. zamiast 11 np. 13 i dla mnie to żaden problem.

Panowie konfiguruje Stelvio i rodzi się kilka pytań..

1. 4SM Przednie światła projektowe w technologii LED (tylko dla wersji diesel) - co to?
2. SDD System zawieszenia sportowego Alfa Active Suspension - co to dokładnie?
3. SCK Koło kierownicy w wykończeniu Luxury - czym się różni od std.?
4. 7H6 Pakiet redukcji hałasu w kabinie - ktoś już wie o czym mowa?
5. 400 Dach przeszklony, rozsuwany elektrycznie - w Stelvio zwykły szyber nie występuje w ogóle?
6. 7UW Laminowana przednia szyba - rozumiem, że o hałas chodzi?
7. 9YP Nawigacja Uconnect Nav z wyświetlaczem dotykowym 8,8 - czy to ma sens w dodatku za 9k? Chyba żadna navi nie będzie tak na bieżąco jak GM, a ona przy AA chyba się wyświetla?
8. 178 System audio obejmujący 10 głośników w tym subwoofer, 400 Watt wzmacniacz, 9 głośników (4x165-mm, 30 Watt, 1 x 80-mm 20 Watt, 4x25-mm 20 Watt), 1 subwoofer 180 mm x 250 mm, 40 Watt - skoro za to jest dopłata, to co jest bez dopłaty??
9. 384 Air Quality System - co to?
10. 3AS Opcja manewrowa dla wersji Ti - o co chodzi?

Przepraszam, że się "wtrancam", ale to w salunie tego nie wiedzą...?

Panowie konfiguruje Stelvio i rodzi się kilka pytań..

1. 4SM Przednie światła projektowe w technologii LED (tylko dla wersji diesel) - co to?
2. SDD System zawieszenia sportowego Alfa Active Suspension - co to dokładnie?
3. SCK Koło kierownicy w wykończeniu Luxury - czym się różni od std.?
4. 7H6 Pakiet redukcji hałasu w kabinie - ktoś już wie o czym mowa?
5. 400 Dach przeszklony, rozsuwany elektrycznie - w Stelvio zwykły szyber nie występuje w ogóle?
6. 7UW Laminowana przednia szyba - rozumiem, że o hałas chodzi?
7. 9YP Nawigacja Uconnect Nav z wyświetlaczem dotykowym 8,8 - czy to ma sens w dodatku za 9k? Chyba żadna navi nie będzie tak na bieżąco jak GM, a ona przy AA chyba się wyświetla?
8. 178 System audio obejmujący 10 głośników w tym subwoofer, 400 Watt wzmacniacz, 9 głośników (4x165-mm, 30 Watt, 1 x 80-mm 20 Watt, 4x25-mm 20 Watt), 1 subwoofer 180 mm x 250 mm, 40 Watt - skoro za to jest dopłata, to co jest bez dopłaty??
9. 384 Air Quality System - co to?
10. 3AS Opcja manewrowa dla wersji Ti - o co chodzi?

1. Tylko diesel może mieć światła przeciwmgielne w zderzaku
2. Regulacja twardości zawieszenia
3. W wcześniejszej wersji lepsze kierownice miały skórę łączoną z tkaniną
8. Standardem jest osiem głośników oraz brak subwoofera

Amortyzatory
Powrót