Zakup Stelvio/Giulia po faceliftingu

Może się mylę, że tu nie o wyciszenie kabiny chodzi za te 4 stówy (to masz pewnie za 1500 przy szybach)..
Akurat właśnie dziś się dowiedziałem przypadkiem, że jest specjalny system ponoć montowany w Fordach Vignale, który mikrofonami zbiera dźwięki (szumy) w kabinie, a głośnikami wypuszcza dźwięki "przeciwne", co ponoć ma obniżyć słyszalność..
Czyli takie ANC, jak w słuchawkach? Ciekawe jak to się sprawdza, bo wiadomo dobre słuchawki potrafią mega wyciszyć otoczenie.

Może się mylę, że tu nie o wyciszenie kabiny chodzi za te 4 stówy (to masz pewnie za 1500 przy szybach)..
Akurat właśnie dziś się dowiedziałem przypadkiem, że jest specjalny system ponoć montowany w Fordach Vignale, który mikrofonami zbiera dźwięki (szumy) w kabinie, a głośnikami wypuszcza dźwięki "przeciwne", co ponoć ma obniżyć słyszalność tych hałasów :eek:

Wydaje mi się, że jeżeli byłby to układ elektroniczny to byłoby to stosownie rozreklamowane i wyszczególnione w kampanii, jako jakiś super zaawansowany system redukcji hałasu - firma nie przeszłaby obok tego obojętnie.
Ta opcja nie ma nawet rozszerzonej informacji we włoskim konfiguratorze, więc można podejrzewać że są to jakieś dodatkowe uszczelki na krawędziach drzwi lub dodatkowe maty wygłuszające.
Pożyjemy zobaczymy, może ktoś będzie miał info ze źródła.

Wydaje mi się, że jeżeli byłby to układ elektroniczny to byłoby to stosownie rozreklamowane i wyszczególnione w kampanii, jako jakiś super zaawansowany system redukcji hałasu - firma nie przeszłaby obok tego obojętnie.
Ta opcja nie ma nawet rozszerzonej informacji we włoskim konfiguratorze, więc można podejrzewać że są to jakieś dodatkowe uszczelki na krawędziach drzwi lub dodatkowe maty wygłuszające.

Niekoniecznie. Zauważ, że innowacyjnych i bardzo ciekawych rozwiązań w G i S nie brakuje, a mimo to jak nie poczytasz prasy, testów itd., to nic o tym nie wiesz.
Marketing Alfy jest na kiepskim poziomie, a szkoda, bo wiele tracą :/

witajcie, warto brać B-Techa czy używke/stock veloce chodzi oczywiscie o stelvio, bo rodzina sie powieksza :D

To apropos konfiguratorow, w audi trzeba dopłacić 360 zł do samochodu za 460 tys żeby osłona przeciwsłoneczna obracała się na boczne okno. Sztos

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

witajcie, warto brać B-Techa czy używke/stock veloce chodzi oczywiscie o stelvio, bo rodzina sie powieksza :D

Nie może chodzić Ci o Stelvio Veloce. Do tej pory nie było takiego poziomu wyposażenia w Stelvio i choć po lifcie będzie to jeszcze niewiele o tym wiadomo ;)

Podczas prezentacji wspominali o wygłuszonych szybach, z tego co pamiętam mówili że nie wszystkie (przód i boczne przednie?) ale w materiałach prasowych o tym nie napisali. Teraz wiem dlaczego, bo jest to dodatkowa opcja.

126.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Masakra! :)
A pewnie tłumaczą, że przecież nie każdy może chcieć osłonę przeciw słoneczną przesuwaną na bok i my dajemy taką możliwość!

uproszczony cennik? buhaha

Wyposażenie Business na włoskiej stronie wygląda dość obiecująco. Ciekawe jak ukształtuje się cennik w Polsce.

Swoją drogą: spidersweb.pl/autoblog/polaczenie-fca-i-psa-kto-przetrwa/

business w IT to calkiem inna specyfikacja i cena niz w PL, przynajmniej tak bylo dotychczas

business w IT to calkiem inna specyfikacja i cena niz w PL, przynajmniej tak bylo dotychczas

Wygląda na to, że w każdym kraju wersja business ma nieco inna specyfikację, ale chyba my2020, będzie wyglądał tak samo dla wszystkich krajów. Z wyjątkiem tego, że w pl będzie tylko benzyna a w IT i de i UK np. są 2-3 poziomy mocy diesela przy okazji. Na OtoMoto kilku dielerow wrzuciło ogłoszenia z listą specyfikacji wersji business na rynek pl i po rozmowie z jednym z ich wygląda to na rzeczywiste. Dla mnie pozostanie dokupić xenony 35w, czerwone przeszycia i podgrzewane elektryczne fotele i biorę do domu.

dotychczas i w każdym kraju każda inna wersja była inna. np w DE Veloce miała już łopatki przednie PDC i navi chyba, a może i xenony 35W (już nie pamietam), no tylko cena mniej więcej o koszt tych dodatków była wyższa. w UK, super miały już duży wyświetlacz i navi o ile pamiętam, za to Veloce nie miały Q4 (w ogóle niedostępne).
z tego co kojarzę cenę business z IT z przed 2-3 lat, to była niemała, nic porównywalnego do naszych cen, ale i spec się różnił. nie bardzo mi się chce wierzyć że jeśli teraz ją chcą doposażyć, że zostanie na niskim poziomie - raczej spodziewałbym się że będzie po prostu dalej ten tzw rabat dla firm na wer business (było to coś ok 37tyś brutto)

Amortyzatory
Powrót