Marek156/159sw
Aktywny
- Auto
- Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super
Dopuszcza się we Włoszech tablice 360 mm x 110 mm, ale tylko z przodu.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Problem dla czujników z przodu które często głupieją przy dużych ramkach.
A reszta to kwestia gustu. Felg też ze środka nie widać a dla niektórych są ważne jak nie wiem co...
U mnie na Giulii jeździła z taką mała tablica z przodu i nie było problemu z Policją czy Strażą Miejską. Zawsze mówili "jaka tablica rejestracyjna z przodu".
Nikt nigdy nie wspomniał, że nielegalna. Zawsze im mówiłem, że mniejsza wygląda ładniej na Alfie![]()
Wszelkie małe tablice, a nie daj Boże te krótkie w samochodzie do tego nie kwalifikującym się, to druciarstwo, wieśniactwo i objaw kompleksów.
Jeżeli założysz z przodu tablicę z szeroką ramką to przednie czujniki to łapią. Problem jest stary i znany. Wiele serwisów przykręca wręcz tablice bezpośrednio do podstawki bez żadnej ramki żeby mieć to z głowy. Może masz jakiś nowy samochód M23 czy coś i to poprawili.
No to podsumowałeś Włochów![]()
U mnie żadne czujniki nie głupieją.
Wszelkie małe tablice, a nie daj Boże te krótkie w samochodzie do tego nie kwalifikującym się, to druciarstwo, wieśniactwo i objaw kompleksów.
Powinno za to zabierać dowód rejestracyjny, co niestety rzadko się zdarza, skoro u mnie w okolicy jeździ Tico z krótki tablicami i nikt z tym nic nie robi.
- - - Updated - - -
Straż Miejska nic do tego nie ma, a Policja wiadomo jaki poziom sobą reprezentuje, zwłaszcza teraz.
Każda modyfikacja w samochodzie może być druciarstwem i wieśniactwem. Nawet wkładanie zapachu do środka auta.
Jakby mi było wszystko jedno czym jeżdżę, to brałbym passata.
Tylko mi nie mów, że taka tablica odwraca uwagę i ubezpieczalnia nie wypłaci pieniędzy z tego powodu.
Jestem ciekaw jak oceniasz nowe BMW, które mają podświetlane grille z przodu. Ty sobie nie możesz czegoś takiego założyć, bo nie przejdzie przeglądu, ale możesz sobie kupić BMW i problem z głowy![]()
Jestem ciekaw jak oceniasz nowe BMW, które mają podświetlane grille z przodu. Ty sobie nie możesz czegoś takiego założyć, bo nie przejdzie przeglądu, ale możesz sobie kupić BMW i problem z głowy![]()
klamki tylne podswietlane wypadly ze speca juz ze 2-3 lata temu. Jakie podswietlanie wokol auta masz na mysli?Właśnie odebrałem swoje Stelvio Veloce z 2025r.
Dopiero teraz zauważyłem, że mam zewnętrzne podświetlenie tylko wnętrza klamek bez oświetlenia powierzchni koło auta. Jakoś przełknąłem. Moja Giulia 2018 miała i klamki i otoczenie.
Ale to podświetlenie jest tylko w PRZEDNICH DRZWIACH.
Nie wiem czy to błąd przy produkcji, czy specjalnie zrobione.
Jeżeli specjalnie, to jak może marka, która aspiruje do bycia premium takie coś zrobić...
Macie na to jakieś rady? Boli mnie to niemiłosiernie...