• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zakup Stelvio/Giulia po faceliftingu

Tylko na żywo wygląda jeszcze lepiej, a i na zdjęciach za każdym razem wychodzi inaczej

Jak to czerwony :)
Chętnie bym dorwał taką Giulię in Red na sesję foto :D

Jasne wnętrze i deska obszyta skórą robią świetną robotę w tej wersji!

Po długich perypetiach udało mi się upolować praktycznie w najbogatszej wersji Giulię Veloce Ti w kolorze czerwona perła - compozitione red. Odbiór w lutym, bo dopiero wtenczas znajdę czas by jechać po nią do dilera.

[MENTION=11599]daro1906[/MENTION], [MENTION=19955]Luke77[/MENTION], piękne te Wasze Giulie. Trudno wzrok oderwać ;-) Gratuluję !

Po długich perypetiach udało mi się upolować praktycznie w najbogatszej wersji Giulię Veloce Ti w kolorze czerwona perła - compozitione red. Odbiór w lutym, bo dopiero wtenczas znajdę czas by jechać po nią do dilera.

konfiguracja piękna , ile piniędzy za to wyszło :) ?

TO jak juz bedzie sesja to może więcej tych poznańskich dżuli niech się spotka. Pouklada się je jakoś pod fotki!

TO jak juz bedzie sesja to może więcej tych poznańskich dżuli niech się spotka. Pouklada się je jakoś pod fotki!

Jak jesteś chętny to dawaj na priv :)

Grupowe fotki to nie moja bajka, ale mogę strzelić przy okazji jakiegoś spota. Wolę działać z pojedynczymi modelkami - Julka po makijażu solo będzie błyszczeć najpiękniej ;)
Czyli myjka, wosk, wnętrze bez piachu i byle nie padało :D

Cześć Wszystkim!
Mocno rozważam zakup Stelvio w wersji TI lub Veloce. Auto które znalazłem to MY20, jednak infotainment jest 2 generacji. Czy ktoś przerabiał już przekładkę do gen 3? Czy w tym przypadku jest to wymiana samego ekranu jak w przypadku gen 1 -> gen 2 (opisywana też tu na forum), czy też ze względu na zmianę systemu jest konieczna przekładka dodatkowych elementów? Jaki może być koszt takiej zmiany? I czy jest konieczność robienia tego w ASO?

Auto które znalazłem to MY20, jednak infotainment jest 2 generacji.

Czekaj, wszystkie MY20 to już info z dotykiem, tak mi się wydaje. A co masz na myśli 2 gen i 3 gen. Były zmiany przedliftowe jeżeli chodzi o hardware, ale bez widocznych zmian na zewnątrz (bez dotyku). Ogólnie jak jest już Veloce czy Veloce Ti, to ma nowy infotainment.

Niestety, wychodzi na to że są wersje pośrednie, tj po lifcie ale z info bez dotyku 8.8". Ten egzemplarz wyprodukowano w 2019 ale już jako MY20.
Same wersje info są następujące:
Gen 1 - okolo 6.5" (?)
Gen 2 - 8.8" bez dotyku
Gen 3 - 8.8" z dodatkiem i nowym systemem
No i jest pytanie - czy da się zmienić Gen 2 na Gen 3

Niestety, wychodzi na to że są wersje pośrednie, tj po lifcie ale z info bez dotyku 8.8". Ten egzemplarz wyprodukowano w 2019 ale już jako MY20.
Same wersje info są następujące:
Gen 1 - okolo 6.5" (?)
Gen 2 - 8.8" bez dotyku
Gen 3 - 8.8" z dodatkiem i nowym systemem
No i jest pytanie - czy da się zmienić Gen 2 na Gen 3
A czy ta wersja niby pośrednia (nie słyszałem o czymś takim) ma włoską flagę przy dźwigni zmiany biegów?

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Tego niestety nie wiem, nie widziałem jeszcze auta na żywo, na zdjęciach też tego nie widać. Sprzedający potwierdził jednak że jest to wersja 'bez dotyku'

Amortyzatory
Powrót