• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[GTV] Zakup Alfa Romeo GTV

Kolega udzielił się w stylu "nie znam się to się wypowiem"...pytasz o konkretny czerwony egzemplarz, a on ma inny, w innym kolorze, z innym silnikiem i....właśnie o tym Cię poinformował :-)

http://allegro.pl/alfa-romeo-gtv-2-0-ts-155-km-klima-skora-momo-i7107453320.html#thumb/1

Jakby ktoś szukał 2.0 ts to znam to auto wizualnie ale mogę podjechać obejrzeć z bliska. To 4 km ode mnie.

Oglądałem dziś to auto i moje wrażenie jest pozytywne. Alfa została sprowadzona ze Szwajcarii przez pana, który tam pracuje i trafiła mu się przypadkowo od znajomego. Auto rzadko było jeżdżone bo głównie widziałem je w garażu przez otwartą bramę. Lakier bardzo ładnie wygląda i jedyny element lakierowany to tylny lewy błotnik do tego przetłoczenia poniżej zamka drzwi, z powody zarysowań. Reszta to podobno oryginał (niestety nie miałem miernika).Jest mała punktowa wgniotka po prawej stronie ale nie pamietam w którym miejscu. Silnik czysty ale nie myty. Pracuje regularnie i bez niepokojących dźwięków.
Środek ładny a przede wszystkim skóra na fotelach w bardzo ładnym stanie. Bez typowego uszkodzenia zewnetrznego boczku kierowcy. Na tablicy pali się kontrolka wtrysków i czasem gaśnie (jak mówi właściciel przyczyną może być przepływomierz). Z rzeczy zrobionych: wymieniony termostat.
W czasie jazdy silnik równo ciągnie do pełnych obrotów, bez zająknięcia. Prowadzi się ładnie. Skrzynia pracuje tez bez zastrzeżeń. Przebieg wydaje ori. Są książki i serwisówki. Ma drugi komplet felg na zimę.
Generalnie sprzedający robi tez dobre wrażenie.

IMG_2567.jpgIMG_2565.jpgIMG_2563.jpgIMG_2561.jpgIMG_2560.jpgIMG_2558.jpgIMG_2557.jpg

Ostatnia edycja:
Oglądałem dziś to auto i moje wrażenie jest pozytywne. Alfa została sprowadzona ze Szwajcarii przez pana, który tam pracuje i trafiła mu się przypadkowo od znajomego. Auto rzadko było jeżdżone bo głównie widziałem je w garażu przez otwartą bramę. Lakier bardzo ładnie wygląda i jedyny element lakierowany to tylny lewy błotnik do tego przetłoczenia poniżej zamka drzwi, z powody zarysowań. Reszta to podobno oryginał (niestety nie miałem miernika).Jest mała punktowa wgniotka po prawej stronie ale nie pamietam w którym miejscu. Silnik czysty ale nie myty. Pracuje regularnie i bez niepokojących dźwięków.
Środek ładny a przede wszystkim skóra na fotelach w bardzo ładnym stanie. Bez typowego uszkodzenia zewnetrznego boczku kierowcy. Na tablicy pali się kontrolka wtrysków i czasem gaśnie (jak mówi właściciel przyczyną może być przepływomierz). Z rzeczy zrobionych: wymieniony termostat.
W czasie jazdy silnik równo ciągnie do pełnych obrotów, bez zająknięcia. Prowadzi się ładnie. Skrzynia pracuje tez bez zastrzeżeń. Przebieg wydaje ori. Są książki i serwisówki. Ma drugi komplet felg na zimę.
Generalnie sprzedający robi tez dobre wrażenie.

Pokaż załącznik 240795Pokaż załącznik 240796Pokaż załącznik 240797Pokaż załącznik 240798Pokaż załącznik 240799Pokaż załącznik 240800Pokaż załącznik 240801
Targówać do 10 tys. zł i brać, bo za tyle chodzą ładne czarne TS-y :D :D :D

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Wydaje mi się ze stargujesz. Zadzwoń powiedz, ze kolega oglądał i targuj. Choć nie jestem zwolennikiem targowania przez telefon.

Sieny są fajne ale 18-tki, jeśli chodzi o 17-tki to moim zdaniem telefony ładniejsze. Na żywo ta Alfa naprawdę super wygląda!
Wpadaj Michał, wypijesz dobrą włoską kawe z ekspresu i pojedziemy razem na targowanie ;)

Ostatnia edycja:
Kolega udzielił się w stylu "nie znam się to się wypowiem"...pytasz o konkretny czerwony egzemplarz, a on ma inny, w innym kolorze, z innym silnikiem i....właśnie o tym Cię poinformował :-)

a widzisz teraz jak juz jest avatar, to widze, ze kolega prowadzi alfa serwis. To moze dla wyjasnienia dodam ze chodzi o alfa service w warciawie

Dzień w którym Kolega Todd kupi swą wymarzoną Gtv będzie wielkim dniem na tutejszym podforum:).

Czego spełnienia mu rychło, najrychlej życzę:).

Jak dla Ciebie to się "poświęce, znaczy swoją Gtv V6 TB, tylko dobrze zapłać;):)

Jesli piszesz o tej, którą oglądałem to jeszcze jest

Amortyzatory
Powrót