duke75
Nowy
- Auto
- AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"
Z drugiej strony chciałbym mieć restrykcje na wydechu i trzymać fabryczną moc 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Tak spawac umiem. Ale materiał nie jest tani. Może kiedyś taki zrobię.SCHNNAZZI, Teoretycznie bardzo (wyliczenia pojemności itd.), w praktyce niespecjalnie... wzór w postaci oryginału masz, tłumiki nierdzewne pod wymiar kupujesz uniwersalne (tak by się zmieściły w miejscu oryginalnych), są tak naprawę dwa, bo w każdym dedykowanym przedostatni jest usuwany, do tego końcówkę ozdobną i...łączysz w całość rurami przy użyciu wspomnianego TIGa.
Oczywiście zakładam, że umiesz spawać.
[MENTION=33188]Tytus9[/MENTION] z ciekawości znalazłem wykres, jest na 27 stronie Twojego wątku. Wytłumacz mi jak to się stało, że podniosła Ci się odcinka o prawie 400 obr/min po zrobieniu wydechu?![]()
Teorię mam taką, albo miałeś tak dużą restrykcję w którymś miejscu na starym wydechu (pamiętam, że miałeś mocno kombinowany wydech przez poprzedniego właściciela), że silnik nie był w stanie wejść w obroty maksymalne albo ktoś kto siedział za fajerą podczas hamowania nie dociągnął go do maksymalnych obrotów i stąd zaniżona moc silnika przy pierwszym pomiarze (moc=prędkość obr. x moment obr.)
Wymiana wydechu u Ciebie była konieczna i zrobiła robotę, ale co do wzrostu mocy, nie byłbym taki pewien czy jest to zasługa Inochi, czy poprostu problemów, które miałeś z wydechem wcześniej.
Panowie. Straszny offtop sie zrobił.
Pytanie:
Czy ona nie była wystawiona już rok temu?
https://www.olx.pl/oferta/alfa-romeo-gtv-CID5-IDrxPrF.html#5dfa98fff1
PS. Zapraszam na Hyde Park do tematu Assetto Corsa!