Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Moja czasem też. Mam wrażenie, że jak widzi, że się ciągle jeździ powoli i krótkie odcinki, to jak tylko wyczuje kawałek trasy, to wypala, nawet jak jeszcze nie jest DPF zapchany.Witam, u mnie jest podobnie jednakże moja "zołza" ma tendencje to powtórnego wypalania za np. 10km i poźniej spokój.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Panowie , taka ciekawostka jakby to kogoś interesowało , stilo 120Mj :
średnie wypalanie dpf z pracującym egr - 700-800km
średnie wypalanie dpf z egr off - 1000km
Ktoś na forum pisał, że po zastosowaniu takiego środka zwiększyły mu się interwały wypalania (o ile dobrze pamiętam z 600 na 700 kilometrów). Osobiście nie stosowałem.
Przy okazji pochwalę się "osiągami" mojego DPFa
Pokaż załącznik 232962

W 2.0 JTD takie wyniki nie są możliwe niestety.
DPF jest mniejszej pojemności chyba![]()
co ile masz wypalanie ?
U mnie rura nigdy nie była czysta mimo układu sprawnego, zawsze jest smolny nalot.Witam
U mnie DPF działał idealnie do momentu aż zrobiła się dziura w przewodzie przed intercoolerem.
Nim zauważyłem a jechałem po autostradzie, że coś jest nie tak samochód zaczął walić sadzą z rury i wyrzucił błąd dpf.
Po wymianie przewodu oraz skasowaniu błędu dpf wszystko wróciło do normy ale rura od wydechu nie jest czysta jak wcześniej i potrafi puścić bąka jak w aucie bez dpf.
Moje pytanie:
Czy to możliwe że DPF uległ uszkodzeniu, wypala się co 400-700 km.
Czy można jakoś wyczyścić filtr, wiem że są preparaty do paliwa oraz aplikowane do puszki dpf. Ktoś z was stosował proszę o opinię.
Fakt, w vagach rura jest taka, że można było by z niej jeść. Co do BMW to ja tam widzę nalot podobny jak w jtdmGdy widzę Audi lub BMW z czystą siwą rura wydechową to się zastanawiam dlaczego w Alfie jest jednak trochę okopcona.
Gdy widzę Audi lub BMW z czystą siwą rura wydechową to się zastanawiam dlaczego w Alfie jest jednak trochę okopcona.
U mnie jest czysta. Okopcenie zależy od proporcji jeżdżenia miasto/trasa.
- - - Updated - - -
Z innej beczki - nie widziałeś Audi lub BMW, które przyspieszając zostawia ślad jak Batory?![]()
A widziałeś bez DPF?![]()