Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Pełna zgoda. Mam i też polecam.Polecam kupic dpf monitor i problem DPF jest w polowie rozwiazany...
... a właśnie ...
na jakiej zasadzie wyliczany jest komunikat "zmień olej silnikowy" .
czy to prosta operacja komp pokładowego, np. hipotetycznie 15/30 tys km od poprzedniego zaznaczonej w systemie czynności wymiany,
czy tez jest jakiś bardziej skomplikowany sposób obliczania "degradacji" oleju silnikowego ???
jaki ?
No a u mnie właśnie krzyczy żeby zmienić olej , był zmieniony ale tak się zbierałem z tym kasowaniem inspekcji że nie zdążyłemczy jak długo będzie tak wolał to nic nie będzie ?
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
Tak. Te wężyki często się przecierają.sprawdzę przewody , to te wezyki podcisnienia co idą do tego czujnika ?
Co to znaczy poprawnie? Skuteczność wymuszonego wypalania nie jest duża - taka operacja może pomóc w przypadku totalnego zapchania filtra. Normalnie się tego nie stosuje, ponieważ w ten sposób auto nie jest w stanie wypalić filtra do kilku-nastu %.Ok , to jak by był np: uszkodzony ten czujnik czy wężyki to wymuszone wypalanie powinno przebiegać poprawnie ? Czy też nie ?
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka