[Giulia] wynajem długoterminowy

Czy mógłbyś napisać czy w tej cenie jest "goła" wersja SUPER czy może coś więcej? Dzięki

Też mnie ta oferta zainteresowała :)
Dawko, jak możesz, napisz proszę:
1) czy miałeś wkład własny (jeżeli tak to jaki)?
2) czy cena 1 907 obejmuje serwis i ubezpieczenie?
3) czy w cenie są opony zimowe?
4) jaki masz roczny limit przebiegu?

Też mnie ta oferta zainteresowała :)
Dawko, jak możesz, napisz proszę:
1) czy miałeś wkład własny (jeżeli tak to jaki)?
2) czy cena 1 907 obejmuje serwis i ubezpieczenie?
3) czy w cenie są opony zimowe?
4) jaki masz roczny limit przebiegu?

1) to zależy, czasem jest kaucja salonu do zwrotu przy odbiorze auta ale też dział ryzyka może narzucić jakąś kaucje do zwrotu po okresie wynajmu
2) obejmuje serwis i ubezpieczenie w pakiecie ekonomy tj. bez opon i jest udział własny w ubezpieczeniu
3) w pakiecie economy nie, w droższych są
4) ta cena jest na 20 tys.

W abonamencie w tej cenie masz dodatkowo lakier, alarm i pakiet lighting.

1) to zależy, czasem jest kaucja salonu do zwrotu przy odbiorze auta ale też dział ryzyka może narzucić jakąś kaucje do zwrotu po okresie wynajmu
2) obejmuje serwis i ubezpieczenie w pakiecie ekonomy tj. bez opon i jest udział własny w ubezpieczeniu
3) w pakiecie economy nie, w droższych są
4) ta cena jest na 20 tys.

W abonamencie w tej cenie masz dodatkowo lakier, alarm i pakiet lighting.

Dzięki rafjac!
Ja musiałbym wziąć wariant na 40 tys km i marzy mi się trochę bogatsza wersja. Wtedy wychodzi już jednak około 3 tys. brutto, co jest niestety dla mnie kwotą zaporową.
Dobrą wiadomością jest jednak to, że ceny wynajmu spadają.

Dzięki rafjac!
Ja musiałbym wziąć wariant na 40 tys km i marzy mi się trochę bogatsza wersja. Wtedy wychodzi już jednak około 3 tys. brutto, co jest niestety dla mnie kwotą zaporową.
Dobrą wiadomością jest jednak to, że ceny wynajmu spadają.

Za 1813 netto czyli ok 2230 brutto masz Veloce z 280 km w benzynie i całkiem fajnym wyposażeniem.

Za 1813 netto czyli ok 2230 brutto masz Veloce z 280 km w benzynie i całkiem fajnym wyposażeniem.

Tak, tylko z limitem 20 tysięcy km rocznie. No i wydaje mi się, że ta oferta jest/była tylko dla firm, a koledzy chyba rozważają najem dla osób prywatnych.

nie tylko dla firm
nadkilometrówka powyżej 40 tyś to 43 gr netto za kilometr

nie tylko dla firm
nadkilometrówka powyżej 40 tyś to 43 gr netto za kilometr

Jest nadpłata owszem, ale oferta 1813 jest na 20kkm. Łatwo policzyć, że kolejne 20 tysięcy rocznie to z taką dopłatą 943 zł brutto miesięcznie. Razem to już jakieś 3200 brutto.

A o rozsądną wycenę (jeśli to możliwe) dla założonych 40kkm trzeba by pytać delearów/LeasePlan ;)

cena jest za 20 tys km rocznie.
całość to 40 tyś za 2 lata.
mi np wystarczy 20 tyś na rok
robisz 40 tyś w roku?

Gary pytał o limit roczny, rafjac podał 20 i Gary stwierdził, że potrzebuje wariant na 40, więc zakładam, że tak ;)

Gary pytał o limit roczny, rafjac podał 20 i Gary stwierdził, że potrzebuje wariant na 40, więc zakładam, że tak ;)

Tak, robię 100 km dziennie dojeżdżając do pracy, więc z dłuższymi trasami, których też trochę mam, wychodzi mi 35 - 40 tys. km rocznie.

Możecie podać mi namiary na tę ofertę na Veloce?
Wiecie, czy można u nich zamówić samochód skonfigurowany pod siebie? Właśnie ze względu na te przebiegi najbardziej pasowałby mi jednak diesel, ale z pakietem Veloce, żeby miał lepsze fotele.

Tak, robię 100 km dziennie dojeżdżając do pracy, więc z dłuższymi trasami, których też trochę mam, wychodzi mi 35 - 40 tys. km rocznie.

Wiecie, czy można u nich zamówić samochód skonfigurowany pod siebie? Właśnie ze względu na te przebiegi najbardziej pasowałby mi jednak diesel, ale z pakietem Veloce, żeby miał lepsze fotele.
Przecież Veloce jest również w dieslu - 210KM. No chyba, że ta oferta na Veloce diesla nie dotyczy :(

Musisz zagadać do dealera bo nigdzie z tą ofertą się nie afiszują. W ofercie 1813 netto nie można konfigurować pod siebie. Bierzesz Veloce + lakier metalizowany + wybierasz kolor wnętrza i do tego na sztywno masz pakiety convenience, asystent kierowcy plus, Android Auto/CarPlay, tempomat ACC, łopatki, 7" TFT, alarm fabryczny.

Dostałem własnie na email nową ofertę alfa abonamentu (od 01.07 ważna):
Capture.jpg

Btw. Czekam już 7 tydzień na samochód, który stoi w salonie. LeasePlan to totalna porażka :/

Masakra. Ceny poszły prawie 500 w górę. Od tego tygodnia mają zakaz sprzedawania starych ofert (np. giulia 1300 na 24mc).
Oferty na 36mc moim zdaniem słabe. Ciekawe co zrobią po wakacjach jak zainteresowanie spadnie.

Podejrzewam, że jednostkowe przypadki są wtedy kiedy ktoś w ciągu miesiąca odbierze auto. Mój kolega odebrał po 9 tygodniach samochód (Kie Stinger).
Ja złożyłem zamówienie 8 maja, dokładnie po 3 tygodniach dostałem decyzję. Po tygodniu odesłałem podpisaną umowę, po kolejnym tygodniu dostałem do podpisania zamówienie. I tu zaczęły się schody. Bo zupełnie bez powodu czekałem 2 tygodnie aż zamówienie trafi do dealera. Dopiero wczoraj trafiło. Podobno powodem takiego opóźnienia była niepodpisana ze strony leaseplanu umowa (bo dostałem niepodpisaną). Ale jakoś ta niepodpisana umowa nie przeszkodziła im wystąpić do mojego banku z wnioskiem o polecenie zapłaty. Cicho liczę na to, że w tym tygodniu jeszcze samochód trafi do rejestracji i w przyszłym tygodniu będzie do odbioru. Ale niestety wątpię w to....
Samochód brałem ze stocku Carserwisu.

Nawet to nie jest tak, że oni mają te opóźnienia bo duże zainteresowanie, tylko mają bałagan wielki.
Następnym razem chyba z półrocznym wyprzedzeniem będę auto zamawiał :D

Btw. Czekam już 7 tydzień na samochód, który stoi w salonie. LeasePlan to totalna porażka :/

Ale to jest 7 tygodni od momentu kiedy dotarło do dealera czy 7 od zamówienia? Bo się pogubiłem. Wiem, że auto się produkuje 6 tygodni. Ale słyszałem też, że czasem auto abonamentowe musi swoje odstać u dealera, więc wybaczcie głupie pytanie. Jak z Waszego doświadczenia wygląda terminowość odbioru w stosunku do tego co jest w zamówieniu? W zamówieniu jest napisane "Data dostawy" czyli jak się domyślam, do tej daty muszę sobie doliczyć trochę, właśnie pytanie ile?

Amortyzatory
Powrót