• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] wynajem długoterminowy

a podobno spadek w sprzedazy.... a tu chlopaki skladaja zamowienia auto po aucie :)

A czy ktoś odbierał może ostatnio auto z leasePlanu? Chodzi mi o dowód rejestracyjny, czy wydają na „miękkim” czy trzeba czekać na „twardy”? Jak długo to trwa. Jak ktoś miał takie doświadczenia będę wdzięczny jak się podzieli. (Dokładnie Kraków Zasada)

Troche słabe te oferty. Za stelvio q w max wyposażeniu (bez ceramicznych hamulcow i karbonowych foteli) place 2760zl/netto. Kolega za giulie q z ceramicznymi hamulcami i karbonowymi siedzeniami placi mniej :)
Umowa na 2 lata z limitem 20k km/rok, bez wplaty wlasnej.

Pisz na pw

Ostatnia edycja:
Troche słabe te oferty. Za stelvio q w max wyposażeniu (bez ceramicznych hamulcow i karbonowych foteli) place 2760zl/netto. Kolega za giulie q z ceramicznymi hamulcami i karbonowymi siedzeniami placi mniej :)
Umowa na 2 lata z limitem 20k km/rok, bez wplaty wlasnej.

Owszem takie oferty podobno były dostępne, ale kilka miesięcy temu. Obecnie są nie do ugrania. Przechodziłem temat 2 miesiące temu.

ja place 2700 netto ale za wersje ti a nie q w leasingu, jak to jest pozniej z wykupem auta w wynajmie? Czy nie ma takiej opcji?

opcja jest, ale nie pamięta szczegółów. wykupem nie jestem zainteresowany, po 2 latach oddaje kluczyki.

A czy ktoś odbierał może ostatnio auto z leasePlanu? Chodzi mi o dowód rejestracyjny, czy wydają na „miękkim” czy trzeba czekać na „twardy”? Jak długo to trwa. Jak ktoś miał takie doświadczenia będę wdzięczny jak się podzieli. (Dokładnie Kraków Zasada)

2 dni temu odebrałem Stelvio z leaseplanu. Dowód rejestracyjny "miękki".

W moim przypadku po 2 tygodniach od przyjazdu samochodu do salonu odesłali dowód rejestracyjny i mogłem odbierać.

Witam odebrałem stelvio tydzień temu na miękkim. Sprzedawca powiedział ze twardy doślą poczta na adres firmy. Płace 1300 netto za wersje execiutive. Pozdrawiam

Troche słabe te oferty. Za stelvio q w max wyposażeniu (bez ceramicznych hamulcow i karbonowych foteli) place 2760zl/netto.
Płace 1300 netto za wersje execiutive. Pozdrawiam

Jestem naprawdę mega ciekawy skąd wy bierzecie finansowanie. Tym bardziej że właśnie kończy mi się leasing na Veloce i... chyba będzie znowu Alfa :) Gdybym dostał takie finansowanie, to bym się nawet nie zastanawiał....

W marcu były takie oferty, teraz możesz zapomnieć o nich ;)

Druga opcja sensowna to ARVAL, który wycenił mi to samo auto na 2350 ale na 30 miesięcy oraz twierdzą, że jeżeli auto się zepsuje w 3 roku eksploatacji nie z mojej winy to naprawiają sami.
Mają też ofertę na 15k KM za 2150netto.

Co myślicie. Macie jakieś doświadczenia z Arval'em?[/QUOTE]

Cześć,

Ewentualnie może dokupić przedłużoną gwarancję na rok u mnie w salonie mówili, że to koło 1000 zł netto. Ceny wynajmu mocno wzrosły w tym nowym programie. Zna ktoś jakąś alternatywę na LeasePlan i ARVAL??

Ja tez czekam na Veloce z leasplan za 1813 pln netto.

Ja tez czekam na Veloce z leasplan za 1813 pln netto.

Jeżeli zamawiałeś niedawno to może być problem. Z mojej wiedzy wynika, że odrzucają wszystkie oferty i lansują nową na 36 miesięcy z wyższymi stawkami.

Płace 1300 netto za wersje execiutive. Pozdrawiam[/QUOTE]

Nieźle...
To ile w marcu kosztowała Giulia w LeasePlanie?

Witam Szanowne Grono

Czekam już ostatnie dni na odbiór Stelvio Super, zamówionej jeszcze przed podwyżkami.

Mam kilka takich pytań technicznych, może ktoś już przerabiał/pytał/drążył umowę.

- montaż kamerki - o ile schowanie kabla pod plastikami to nikt się nie przyczepi, ale już podłączenie zasilania zawsze jest ingerencją w instalację auta,

- auto użytkowane będzie w mieście na Pomorzu gdzie zimy nie ma wcale - zastanawiam się nad oponami całorocznymi,

- ma ktoś na forum może Visconti Green, bo taki zamówiliśmy, ale mając tylko pogląd na to jak ten lakier wygląda na Fiacie Tipo :),

- auto użytkowane będzie w mieście na Pomorzu gdzie zimy nie ma wcale - zastanawiam się nad oponami całorocznymi,

Ja od dwóch sezonów użytkuję Michelin Cross Climate + ale na Fiacie 500x (napęd przód). Było jeżdżone w górach zimą. Jedyna opcja kiedy ta opona nie jedzie to po lodzie pod górę. Wszędzie indziej daje radę. Na jesieni kupuję do drugiego auta.

Amortyzatory
Powrót