Wymiana zegarów Giulia

Zrobiłem ok. 15 km. Przebieg ok, nic nie mruga, ale tez nie podniósł sie do wartości wcześniejszego. To też zostawię tak jak jest :). Wskazania chodzą bardzo ładnie, płynnie bez problemów.

u mnie tak samo, z tym że mój był z USA, musze przelożyć tarcze predkosciomierza.

reszta dziala bez zarzutu.
licznik podniosłem Mesem do aktualnej wartosci km z auta.
p.s. wskazówki schodza bez problemów i tak samo łatwo je się wkłada na miejsce.

Niestety przebieg zaczął mrugać w weekend po ok. 30 km.. dziwne ale jednak. Teraz pytanko, czy jest ktoś z Warszawy, kto mógłby mi pomóc lub pożyczyć kabelek żeby zmienić przebieg? :)

Niestety przebieg zaczął mrugać w weekend po ok. 30 km.. dziwne ale jednak. Teraz pytanko, czy jest ktoś z Warszawy, kto mógłby mi pomóc lub pożyczyć kabelek żeby zmienić przebieg? :)
Czyli jednak, ale to musisz proxy zrobić, po samym proxi przestanie migac.
Ew podjedz do kogoś kto robi korekty liczników, oni też mają sprzęt żeby zrobić proxi [emoji6]

Wysłane z mojego HMA-L29 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Panowie, czy ktos moze napisac jak zrobic proxy licznika, na co zwrocic uwage i jak zwiekszyc przebieg licznika ? Właśnie wybieram sie odebrac paczke z kabelkiem i programem. :)

oba adaptery tez masz? proxi w giulii wymaga zaglerki adapterami.
wczesniej sprawdz czy wszysto dziala do odczytu, rowniez na adapterach. adaptwry jak wpinasz to upewnij sie ze weszly dobrze, one ciut slabo pasuja. no i sprawdz pomiedzy pinami 6 a 14 elma (odlaczonego) ze widzisz dosc duza rezystancje (ze masz na pewno usuniety zbedny rezystor ktory moze powodowac problemy komunikacyjne na can w ar). reszte pewnie [MENTION=79678]kozak[/MENTION] Ci napisze bo robil, ale generalnie postepuj zgodbie z instrukcjami z mes.

aha kabel ustaw jako elm high speed w ustawieniach interfejsów w mes, inaczej u mnie do proxi nie wchodzil nawet.

drivery gosc zalacza na cd, jesli nie masz to chyba kozak dostal od niego linka albo napisz priv mi to ci wysle poznym wieczorem.

Wszystko ogarnięte, przebieg podniesiony, proxi zrobione.

WIELKIE DZIĘKI [MENTION=79678]kozak[/MENTION] ZA POMOC!!

BTW Teraz tylko ECU mod na 230KM i będzie Giulia marzenie.

Czyli zrobiłeś. No to git [emoji6]

Panowie pytanko,
po wymianie zegarów zniknął mi licznik za ile km będzie przeglad z wymiana oleju itp. Chciałbym go przywrócić, ostatnią wymianę oleju, filtrów itp miałem 14 marca 2019 przy 32500km, teraz mam 39800km. Pytanie gdzie to ustawić w Mesie, oraz informacyjnie przy jakim przebiegu następuje wymiana rozrządu w Giuli 2.2 ? :)

Panowie pytanko,
po wymianie zegarów zniknął mi licznik za ile km będzie przeglad z wymiana oleju itp. Chciałbym go przywrócić, ostatnią wymianę oleju, filtrów itp miałem 14 marca 2019 przy 32500km, teraz mam 39800km. Pytanie gdzie to ustawić w Mesie, oraz informacyjnie przy jakim przebiegu następuje wymiana rozrządu w Giuli 2.2 ? :)
Nie przywrocisz, możesz wyzerowac ale będzie liczył od tego momentu 15tys km.

to jednak z q nie mozna zakodowac do naszych wersji.
kozak mial bardzo przedpotopowy ten licznik z q, firmware ktory w ogole nie wystepowal w produkcyjnuch autach, duzo nizszy numer wersji niz najstarszy wylistowywany w kampaniach updatowych. pewnie z jakiegos prototypu i niekoniecznie bez bledow czy brakow dla innych konfigow/silnikow. Ty tez probowales, dobrze kojarze? jeslu tak to Twoj byl juz z wersji produkcyjnej Q? jaka wersja firmwareu albo chociaz data produkcji? tak gdybam czy tu nie jest problem?

kozak mial bardzo przedpotopowy ten licznik z q, firmware ktory w ogole nie wystepowal w produkcyjnuch autach, duzo nizszy numer wersji niz najstarszy wylistowywany w kampaniach updatowych. pewnie z jakiegos prototypu i niekoniecznie bez bledow czy brakow dla innych konfigow/silnikow. Ty tez probowales, dobrze kojarze? jeslu tak to Twoj byl juz z wersji produkcyjnej Q? jaka wersja firmwareu albo chociaz data produkcji? tak gdybam czy tu nie jest problem?
Miałem i nowszy, ale z q nie pasuje do 2.0t.

Miałem rozne z Q i nie da sie zakodowac wszystkich funkcji.

Amortyzatory
Powrót