[159] wymiana tulejki wahacza przedniego

Kurde wcześniej też miałem do dyspozycji podnośnik, teraz miałem plan robić na lewarku... To chyba sobie daruję :cool:

Dam sobię sam radę z wymianą dolnych tylnych tuleii? Kanał posiadam:) Zakładał ktoś tuleje firmy FAST? Ile mniej więcej wytrzymują?

Odpuść sobie Fast. My do regenerowanych zakładamy ostatnio Moog-a. Jakoś nikt nie narzeka

Dam sobię sam radę z wymianą dolnych tylnych tuleii? Kanał posiadam:) Zakładał ktoś tuleje firmy FAST? Ile mniej więcej wytrzymują?

ja zakładałem Fast, po obu stronach do wymiany po mniej więcej 30tys km

Poli niby za twardy i trzeba go smarować bo lubi wydawać różne dźwięki... Przejrzałem dużo ofert i dzwoniłem do kilku sklepów z internetu i większość mówi że nie ma co przepłacać jeśli chodzi o dolne tuleje bo wytrzymałość i jakość jest podobna...Ceny: Fast 94zł Impergom 115zł Febi 118zł Moog 128zł co tu wybrać...? Naczytałem się że febi sie pogorszyło...O moogu mało jest opinii,sprzedawcy mówią że najczęściej wybierany jest Fast ze względu na połowę niższą cene i podobną trwałość...Opinia na forach o Fast jest pół na pół połowę zachwala że zrobiło nawet 60tys km i dalej jeżdżą a inni 10 tys km i wymieniali... i weź tu bądź mądry:)

Ostatnia edycja:
Poli niby za twardy i trzeba go smarować bo lubi wydawać różne dźwięki... Przejrzałem dużo ofert i dzwoniłem do kilku sklepów z internetu i większość mówi że nie ma co przepłacać jeśli chodzi o dolne tuleje bo wytrzymałość i jakość jest podobna...Ceny: Fast 94zł Impergom 115zł Febi 118zł Moog 128zł co tu wybrać...? Naczytałem się że febi sie pogorszyło...O moogu mało jest opinii,sprzedawcy mówią że najczęściej wybierany jest Fast ze względu na połowę niższą cene i podobną trwałość...Opinia na forach o Fast jest pół na pół połowę zachwala że zrobiło nawet 60tys km i dalej jeżdżą a inni 10 tys km i wymieniali... i weź tu bądź mądry:)

poliuretan 111zł twardości różne do wyboru ze zbliżoną do zwykłego włącznie, z tego co napisałeś najwięcej chwalą mooga,

A gdzie dostać poliuretan do 159? Myśle ze chyba za twarde będą i pogorszy się komfort...To nie Honda na gwincie...

Duże tuleje kupilem mooga a muszę wymienić jedną małą od górnego wahacza i zamówiłem firmy SIDEM.Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tą firmą dobra/zła?

Ja mam Mooga. Podobno jest to tuleja jak w oryginale tzn. z poduszką olejową.
Czy ktoś to może potwierdzić? Ostatnio wjeżdżałem do garażu i zauważyłem kropki oleju za autem. Zajrzałem pod auto i kropka oleju wisiała na dużej tulei wahacza lewego dolnego. Co ciekawe nie znalazłem żadnego wycieku nad nim jest tylko maglownica, która jest sucha. Czyżby jednak tuleja z olejem się zerwała? Może ktoś ma wiedzę czy ta tuleja była olejowa ?

Marek

Odpuść sobie Fast. My do regenerowanych zakładamy ostatnio Moog-a. Jakoś nikt nie narzeka
Wysyłam zamówienie na wachacz i cisza może zna ktoś do kolegi inny kontakt

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

Panowie tuleje POLIURETANOWE!! przeżyją całe auto ;)

Panowie, szybkie pytanie, czy do wyjęcia dolnego wahacza trzeba odkręcać półośkę? Jeżeli tak to nie będę nawet próbować go wyjąć inaczej i od razu odkręcę półoś :)

Panowie tuleje POLIURETANOWE!! przeżyją całe auto ;)

Ja swojego czasu założyłem poliuretan na wahacze przednie- dolna tylna .
Brałem z srtongflex wersje miękką . No i auto zrobiło się taczkowate ,mocno czuć było małe nierówności... nie podobało mi się to ( ale jak kto lubi)

Jakiś czas później padły sworznie i wymieniłem na nowe wahacze ...
Ciekawe jak wasze opinie ktoś zakładał do górnego ?

Ostatnia edycja:
Ja swojego czasu założyłem poliuretan na wahacze przednie- dolna tylna .
Brałem z srtongflex wersje miękką . No i auto zrobiło się taczkowate ,mocno czuć było małe nierówności... nie podobało mi się to ( ale jak kto lubi)

Jakiś czas później padły sworznie i wymieniłem na nowe wahacze ...
Ciekawe jak wasze opinie ktoś zakładał do górnego ?

Poliuretan siadł i usztywnił wahacz dlatego padł sworzeń, mam to samo w tej chwili tyle że dam wahacz do regeneracji. co do drgań to wyynikają z tego że masz na bank drążek kierowniczy bez tłumika i to przenosi więcej na kierownicę. Takie są zależności.

Poliuretan siadł i usztywnił wahacz dlatego padł sworzeń, mam to samo w tej chwili tyle że dam wahacz do regeneracji. co do drgań to wyynikają z tego że masz na bank drążek kierowniczy bez tłumika i to przenosi więcej na kierownicę. Takie są zależności.

Mozesz to rozjasnic ''drazek kierowniczy bez tlumika''.Osobiscie tez wlozylem na dolny wahacz tuleje Strongflex.Zalozylem je na wahacz ktory ma 95tys przejechane (fabryczny).Tak wiec mysle ze troche jeszcze sie pojezdzi.To ze siada sworzen, to fakt ze przeciez nie zakladamy tuleje na nowy wahacz, tylko juz troche rozjechany skoro nadawala sie do wymiany.Przynajmniej ja tak zrobilem.Z samej zmiany jestem zadowolony.Auto stalo sie jeszcze bardziej bezposrednie a do taczek jeszcze daleko.

Amortyzatory
Powrót