Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Mam obecnie fotele z obiciem materiałowym z pakietem "elektryczne fotele". Czy w takim przypadku da się gładko wymienić na fotele sportowe skórzane ?
Zapytałem się dlatego, że fotele sportowe mają dodatkowo 2 przyciski pompujące boki. Nie wiem czy ma to znaczenie jeśli chodzi o doprowadzenie kabli i czy szyny mają w każdej odmianie i roczniku taki sam rozstaw ?nie widze powodu aby bylo inaczej
Zapytałem się dlatego, że fotele sportowe mają dodatkowo 2 przyciski pompujące boki. Nie wiem czy ma to znaczenie jeśli chodzi o doprowadzenie kabli i czy szyny mają w każdej odmianie i roczniku taki sam rozstaw ?
Jeszcze nie mam foteli więc spokojnie poczekam. Jutro zrobię zdjęcie kostki.Będzie ok z tego co rozpoznałem temat. Sterowanie pomowaniem zachodzi w module pod fotelem.
Możesz zrobić zdjęcie kostki, którą masz pod fotelem? Powinno być to samo co w wersji bez elektryki, ale porównajmy.
Za 2 tyg będę montował sporty do samochodu z szmacianymi manualami, możesz poczekać to Ci potwierdzę czy są jakieś trudności.
Super info. Teraz zostaje mi tylko znalezienie czarnych sportowychInformacja dla potomnych:
Do odważnych świat należy. Elektryczne fotele (z giulii 2018) działają w bazowej giulii (03/2017 - to może być ważne) w zasadzie plug&play. Wiązki są kompletne. Moduły foteli muszą się wrejestrować - mi się to udało zrobić przez odłączenie akumulatora na dłuższą chwilę i podłączenie na nowo (także chwile grozy też były ;-) ). Działa też pamięć i komunikuje się z lusterkami.
Super info. Teraz zostaje mi tylko znalezienie czarnych sportowych![]()
Z ciekawości zapytałem się dilera o koszt. Jak doszedł do 25000 zł to powiedziałem żeby przestał liczyćtemat w odróżnieniu od montażu szalenie trudny, 99% jest tak zdezelowana, że szkoda sobie głowę zawracać, unikałbym też tych z aut po poważnych dzwonach, bez poduszek. Uważaj też, bo niektórzy wyjmują z foteli sterownik i sprzedają osobno.
Jakbyś coś wiedział o jakichś siedzeniach wersji ze sport pakietu to daj znacTo nie ciekawość tylko masochizm. ;-)
Z tego co rozumiem wyżej, Ty masz elektryki tylko nie sportowe? To w ogóle nie masz się co obawiać - 4 śruby i fotel podmieniony. A czarnych jest najwięcej, ale te ładne sztuki mam wrażenie nie dochodzą nawet na aukcje.
Ja zdecydowałem się ostatecznie na brąz i jest lepiej niż myślałem - bardzo to "siedzi" a nie jest tak sztampowo i mroczno w aucie.
Nudziłem się czekając na auto w serwisie więc zapytałem sięTo nie ciekawość tylko masochizm. ;-)
Z tego co rozumiem wyżej, Ty masz elektryki tylko nie sportowe? To w ogóle nie masz się co obawiać - 4 śruby i fotel podmieniony. A czarnych jest najwięcej, ale te ładne sztuki mam wrażenie nie dochodzą nawet na aukcje.
Ja zdecydowałem się ostatecznie na brąz i jest lepiej niż myślałem - bardzo to "siedzi" a nie jest tak sztampowo i mroczno w aucie.
Nudziłem się czekając na auto w serwisie więc zapytałem się
Ja niestety muszę mieć czarne więc jakbyś słyszał o takowych to daj znać![]()
To nie ciekawość tylko masochizm. ;-)
Na aledrogo są
Może źle szukam ale znalazłem tylko te https://allegro.pl/oferta/wnetrze-fotele-siedzenia-alfa-romeo-giulia-veloce-7877737514 Jak patrzę na fotel kierowcy to wygląda jakby był ponownie szyty po wybuchu poduszek.
Dlatego nie napalam się i czekam aż pojawi się coś wartego uwagi. Tam gdzie kupowałeś swoje były może czarne sportowe ?Dajcie spokój wymieniać na coś takiego, każde swoje lepsze, nawet szmaciaki. I cena kosmos.
Napewno sie zapamiętuje tym samym przyciskiem.. nie widziałem opcji żeby to dalo sie wyłączyć ale też jej nie szukałem.. wątpię żeby taka była Bo ustawienia w Alfie nie są zbyt rozbudowane.. Chyba ze za pomocą witech2...Jest pewna ciekawostka/niedogodność/wyzwanie - lusterka.
Przy wysiadaniu fotel się odsuwa, po wejściu fotel się wsuwa i ustawiają lusterka - i tak 50/50 ustawiają się dobrze (czyli nic nie robią) a czasem wykręcają się w jakieś dziwne strony. Czy (pytanie do osób co mają elektrykę) - lusterka zapamiętuje się tym samym przyciskiem co fotele? Ktoś ma pomysł jak można to w ogóle wyłączyć. Jestem jedynym kierowcą i ustawianie tych lusterek jest kompletnie zbędne.
Jest pewna ciekawostka/niedogodność/wyzwanie - lusterka.
Przy wysiadaniu fotel się odsuwa, po wejściu fotel się wsuwa i ustawiają lusterka - i tak 50/50 ustawiają się dobrze (czyli nic nie robią) a czasem wykręcają się w jakieś dziwne strony. Czy (pytanie do osób co mają elektrykę) - lusterka zapamiętuje się tym samym przyciskiem co fotele? Ktoś ma pomysł jak można to w ogóle wyłączyć. Jestem jedynym kierowcą i ustawianie tych lusterek jest kompletnie zbędne.