zrobiłem, przetestowałem, dopracowałem swoja wersję wyłączania S&S. zrobiłem trochę inaczej niż gość z eBaya, 4 kable bo dodatkowy pod kontrolę pod diodę LED (np w mojej Giulii jak wyłączę na chwilkę samochód to pamieta, goscia rozwiązanie wtedy włączy S&S - ja robię kontrolę i jeśli nie potrzeba to nie symuluję naciśnięcia przycisku). Da się zdeaktywować itp. Po przeprogramowaniu kończy we wprogramowanym stanie. Do tego zrobiłem to jako adapter wpinany pomiędzy panel świateł a wiązkę auta. Tu prezentacja jeszcze wersji beta z pierwszych testów:
https://photos.app.goo.gl/JgrybWLBoJ64jHNw6
zastanawiam się teraz czy byli by chętni i o jakiej cenie mówimy jako akceptowalnej. trzeba pamiętać że jest to niszowy rynek, i na pewno poniżej 120 nie moze to kosztować jeśli to ma być produkt skończony,zrobiony profesjonalnie a nie byle co. nie interesuje mnie kilka sztuk sprzedanych/drobnica - jeśli mam z tym robić to jako normalny business, czyli dedykowana/zgrabna obudowa, dedykowane PCB, zlecenie lutowania/testowania technikowi (nie mam czasu z tym robić sam) i sprzedaż przez sklep internetowy. Najchętniej chciałbym zrobić to jako gotowy adapter wpinany pomiędzy wiązki, tak jak teraz mam w swoim prototypie, tyle że nie miałem odpowiedniej wtyczki, więc wpięte są tylko złącza a zabezpieczone trytytką żeby się nie wysunęły - produkt docelowy to musiałyby mieć złącza (które może zleciłbym do wykonania przynajmniej w oparciu o jakiś standardowy komponent wtyków jakie teraz używam - takie rozwiązanie to jednak koszt i projekt (obie wtyczki) nie wiem czy chętnych by to interesowało, i ile by to podrożyło produkt. Mógłbym też robić wersję prostą z 4 kablami wpinanymi w wiązkę lutowanie bądź szybkozłączki (bądż 3 kable- w programie mogę wyłączyć kontrolę LEDa, też to zrobić programowalne).
Proszę o komentarze tu na forum. Pojedynczych sztuk nie wykonam - jak pisałem nie mam czasu. Montaż prosty, ale też raczej nie będę się w to bawił - w razie czego jakby ruszył business, to zgadam się z kilkoma warsztatami w Polsce żeby się tym zajmowali.