• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] Wydech do Gulietty Turbo

• Autor wątku Autor wątku GiuliettaTBi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Chciałbym kupić do Julki tłumik z podwójną końcówka. Plan jest taki żeby kupić oryginał używany od QV wiem, że jest różnica w obsadzeniu, ale na warsztacie się to dopasuje. Tylko problem jest w dostaniu takiego tłumika są dostępne, ale od diesla.
Ma ktoś wiedzę, czym się różnią te dwa tłumiki?

niczym - mam taki zamontowany do 1.4 TB - jedynie wlot przerobiony bo 120 ma mniejszą średnicę rury środkowej.

- - - Updated - - -

20160512_202231.jpg20160512_202216.jpg
20160528_113748.jpg

Ostatnia edycja:
spoko - po południu wrzucę - tłumik i końcówki ori

A jest jakaś zmiana dźwięku po przejściu na dieslowski tłumik. Chodzi mi czy bardziej basem gra czy może mniej. A jak słychać w środku w aucie nie jest przypadkiem głośniej?

nie - ten sam tłumik idzie też do wersji sprint. Uważam że jest nawet lekko cisze- jest lekki pomruk przy ruszaniu ale to efekt pracy 120 TB a nie tłumika bo na pojedynczym było tak samo.

Dzięki. Rozmyślałem nad dopasowaniem wydechu/catbacka z g. VII gti. Ale na razie chyba sobie odpuszczę.

Jak nie lubisz ryczących wydechów to ori tłumik i inne końcówki - do wyboru do koloru. np Ulter jest głośny na początku i coraz głośniejszy w użytkowaniu.

Mi bardziej zależy na większej średnicy a nie chce mi się płacić 2,5k za customowy wydech z nierdzewki.
Mam w garażu wydech od saaba 2.8T który ma przebieg rur prawie identyk jak alfa ale tam jest fi65mm i wstawiając coś takiego zamaist serii 50mm musiałbym chyba od razu soft robić żeby mi turbo nie przeładowywało :D

nr 1 ale i tak nie licz na szczególny komfort w tym zakresie :D

Witam,

Czy polecacie jakiegoś producenta końcówek wydechów (sama nakładka) ? Nie chcę na razie wymieniać większej części swojego układu wydechowego.
Na początek myślę o efekcie wizualnym.

z góry dzięki
pozdrawiam

Cześć,
chciałbym wymienić wydech w swojej Alfetce na podwójny, ale zależy mi przede wszystkim na aspekcie wizualnym, bo fabryczny dźwięk jest dla mnie ok i nie chciałbym żeby było głośniej w środku. Ze względu na cenę atrakcyjny jest tłumik dedykowany Ultera i z tego co widziałem na filmikach chyba nie brzmi zbyt natarczywie (wiadomo, że dużo zależy też od jakości nagrań). Czy osoby, które go użytkują od jakiegoś czasu mają może spostrzeżenia co do trwałości i ewentualnej zmiany dźwięku wraz ze zużyciem? Czy ewentualnie jest jeszcze jakaś sensowna alternatywa, która nie zrujnuje mojego budżetu? :)

Ja mam ultera u siebie od nowości czyli od 03.2015 i wg mnie jest ok. Jeżeli chodzi o dźwięk, to jest bardzo fajny i wydaje mi się, że jest odrobinę cichszy od fabrycznego. Jakbyś był w pobliżu Bielan to zapraszam na osłuchanie na żywo.

Ok, dzięki wielkie za odpowiedź. Chętnie usłyszę jak to brzmi na żywo, tylko kwestia dogadania w wolnej chwili :) Dokładkę kupowałeś nową w serwisie, czy brałeś z Allegro lub olx-a?
Pozdrawiam,
Piotrek

Na to że Uler jest Cichszy niż seria raczej nie liczyłbym. Jeśli zalezy ci na wyglądzie kup serie i po kłopocie. Dokładka- OLX lub allegro koszt od 50 -150 pln w ASO ok 350 pln.

Amortyzatory
Powrót