Kolin
Nowy
No mi w sumie robili to 5 dni ale się nie spieszyłem, miałem jeszcze wydech do tego.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
KULI-szczeze powiedziawszy to nie wiem co oni mogą tam robić przez 1,5 tygodnia,ale tak mi powiedział tuner,raczej nie kłamał.Na rdzeń nissensa potrzebują 4 dni i to jest dlamnie max czasu jaki mogę na to poświęcić i sobie zaplanować.
Kolin-może faktycznie chinol nie byłby złą opcja,nawet podejrzewam ,że również dobrą.Ja stosuję zasadę,że tylko bogatego stać na podwójny koszt,a tego chciałbym uniknąć gdy zawita bigturbo ( odnośnie IC ).Poza tym jestem zwolennikiem nowych rozwiązań i trzeba próbować innych dróg.Gdyby każdy szedł przetartym szlakiem,to wszyscy by jeździli ARl na wtryskach 230 i bigturbo z GT22V z mercedesa ML lub e klasy 2,7 cdi.Ktoś kiedyś musiał odważyć się i spróbować zrobić program w JTD,dzięki czemu ta jednostka ma bardzo dobrą opinię w świecie tuningu diesla.Może troszke przesadzam,ale chcę spróbować czegoś innego niż inni.
Swoją drogą,jak robi się szum przy wkładaniu coolera innego niż chinol,to ja nie wiem co to będzie jak przyjdzie zakładać bigturbo GTB2056v ze 159 2,4 hehe.Od razu krzyżyk na auto.
Peace panowie.
Dokładnie stawsz,jest tam zapierdziel,co nie znaczy ,że robi na odwal,stąd długi czas oczekiwania i wybór nissensa.Zobaczymy z czasem,czy kasa nie wyrzucona .
KULI- w połowie lutego pokażę wykres ( mam nadzieję).
ja na wiosne wywale kata i będzie tylko ostatni
POzdrawiam KULI
Krajcok napisał o nissensie i ok,ale uwierz mi,że taką propozycję dostałem od Rogala stąd mój wpis na forum.Dalej twierdze,że custom cooler z chłodnicy to optimum,ale czysto teoretycznie i na podstawie opinii znawców ( m.in Adama ze sportmile).
Co do masy-kiedys miałem ibize III TDI 1,9 110km i to już po programie na 138km latało bardzo fajnie.Także masz rację,ale pisząc ARL miałem na mysli to jak te wersje wychodzą po mocnym sofcie czyli +190km.A gdy w grę wejdą mocne mody ,ktore wczesniej opisywałem odnosnie arl to i pojawia się moc pod 240km ,a to już cos nawet i w większej masie,niemniej masy sie nie przeskoczy.
Napewno masz rację Cinek i wcale nie zamierzam tego negować,piszę tylko to co powiedział mi mój tuner i ufam jego wiedzy.
Pamiętam co pisałeś,że max cisnienie to 1,55 bar dla tej turbinki.Ja chcę krok dalej pójść,a myslę ,że do jesieni tego roku wytrzyma.Trzeba przecierać szlaki i iść w nieznane,tymbardziej ,że jest już plan innego turbo.
Widziałem juz ARl dmuchane na 1,65 bar i jeździły,a przeciez turba mamy te same,więc może tak źle nie będzie.W razie co,będe miał większą motywację do szybszego włożenia gtb2056.
wypowiadam się w miare na temat.