Kolin
Nowy
Bravo ma fajne IC na przodzie, dziś oglądałem rozebrane w ASO. Tam pomyśleli a nie tak jak w Ali mały telewizor za zderzakiem.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Marcin to mistrz w swojej dziedzinieLadne te kreski z delikatnym dolem zeby zadbac o sprzeglo.
teraz lata naprawde fajnie 2 i 3 jest naprawde zajebiste, ciągnie do końca jak w benzynie,a zawody to raczej odpadają.może kiedyś na jakimś zlocie Alfaholików. Lubie po prostu mieć lekki zapas mocy pod nogą w razie draki na drodze380Nm przy 4000obr,to jest to.Może kiedyś...
Od 2400-3700 masz do dyspozycji +400Nm.Piękna sprawa na autostrade i małe wyścigi.
Laka pewnie ładnie drze,będzie można ciebie gdzieś na jakichś zawodach 1/4 spotkać??
rybakmj, powiem Ci w sekrecie, że 2,4JTDm 200KM (w zasadzie 207) też nie jedzie i trzeba dłubaćZłoty środek to 2,4 210km i taka jest prawda ( choć nie jeździłem tym modelem).
Ja mam taką. Seryjnie 120KM. Jak już wcześniej pisałem trafiła do Cinka. Po wycięciu PDF i usunieciu EGR przed programem miała ponad 133,5 KM i 311 Nm. Po zabiegach Pana Marcina uzyskała 160,5 KM i 363,5 Nm.
Pytasz czy to w ogóle jeździ? Jeździ, przed modyfikacjami jeździła, po modyfikacjach jeszcze ładniej
Wszystko zależy czego się oczekuje i jaki styl jazdy się preferuje. Ja samochodu używam codziennie - dojazd do pracy ponad 20km w jedną stronę - jazda miejska i w zupełności mi te 120KM (a właściwie ok. 130KM) wystarczało. Ale wiadomo - dobrego nigdy za wiele.
Jest na szczęście wybór: od 116KM do 200KM (diesel) a nawet 260 KM (JTS).
No i takie firmy jak wspomniany już Cinsoft...
nigdy nie jezdzilem 159SW w wersji 120km i nie obraz sie ale mysle ze to podobne nieporozumienie co Audi A4 (b7) w wersji 115km
kazdy oczekuje czegos innego, masz racje i pewnie na spokojne toczenie sie po miescie i do pracy to w zupelnosci wystarcza, ale juz pomysl sobie wyjazd taka Alfa na wczasy w 4 osoby i bagaz...
wiem tez tak jak mowicie ze 2,4 jtd to pewnie bestia, ale jak dla mnie ma za ciezki ryjek i nie ukrywam ze koszty utrzymania sa juz z gornej polki, a wersja najnowsza 2,0 170km jeszcze za mloda i za droga na moja kieszen![]()
A to mnie zbiłeś z pantałyku prymie.Zawsze myślałem ,że jednak 2,4 i 200Km nawet przy masie 1,7tony będzie już w miare szło.Widze ,że zrobiłeś soft u dobrego speca.Pokażesz wykres?? Robiłeś jakieś pomiary?? Spalanie po sofcie faktycznie jest mocno odczuwalne na + w tych jednostkach ??

ozeo66-skoro 160km to bezpieczny syoft,to ciekawe ile wydusić można na hardkorze-170?? Widziałem już wykresy na 190-200km w 1,9 8v ,ale w stilo i alfie 147 na bigturbo.Tu,jeśli faktycznie można by zrobić 170km samym softem ,to naprawdę stosunek ceny softu do otrzymanej mocy byłby chyba najlepszy spośród diesli ( a i w benzynach takim stosunkiem może poszczycić się chyba tylko 2,0 TFSI no może jeszcze z diesli to bmw 330d/530d 204km).
że 2,4JTDm 200KM (w zasadzie 207) też nie jedzie i trzeba dłubać
2.4 fabrycznie powinno wychodzić z taką mocą i momentem, bo jazda na serii potrafi zmęczyć - mnie zmęczyła dość szybko.
1.9 można o wiele ładniej wykręcić niż 2.4

cinek co można zrobić z tym co widać ?
większy nacisk na spalanie u mnie niż na moc ( autko na co dzień do pracy )
na razie nawet spalania nie znam realnego bo mam kilka dni ale może ty już coś z wykresu zobaczysz złego ( bo jakoś godula mnie nie przekonuje )
Młody Alfista-159 w wersji 120km nie jedzie...ale po sofcie bankowo lepiej jedzie od 159 150km,a to już jakoś powinno się odpychać,także nie ma co się dziwić ,że wrażenia jak najbardziej pozytywne.O spalaniu już nie wspominam,bo wersja 1,9 8v naprawdę mało pali,a po sofcie to juz jazda o kropelce wręcz.Daj wykres jak możesz.
Kolin-masz rację 160-200km/h to taki przedział bardzo "użytkowy" na dobrej trasie,ale żeby mieć dobry przyśpiech w tych partiach,to przydałoby się mieć min. te 200KM ( przy naszej masie),a w takiej 159 to i ze 220-230 i oczywiście dobrze trzymający moment.W ogóle to najlepiej by było mieć ze 3.0l w dieslu i ze 250km hehe.Pojemność jednak ma ogromne znaczenie przy prędkościach tego rzędu i przyspieszeniach w tych partiach.
Również życzę udanego 2011.
Civica GT 1.8Vtec 140PS i nie przepadajacego za dieslami: