K
krzysiekk
Guest
Po front IC w jaką moc celujecie?? Że też musze mieć taaaaaki kawał do Cinka.
Z tego co Cinek mówił może 10km ale własnie moment ma się utrzymywać u góry.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Po front IC w jaką moc celujecie?? Że też musze mieć taaaaaki kawał do Cinka.
Cinek: czy wiadomo Ci cos na temat tego ze w Alfie 1,9jtd 16V jest system sprzegła o: DOCISKU ZE STAŁYM NACIAGIEM WSTEPNYM i z czasem jak sie sprzeglo przypali to coraz to mniejszy niuton przenosi ;(
a np. poczciwe stilo ma docisk samoregulowany i sprzeglo chodzi dopoki sie regulacja nie skonczy tzn. ze problem z alfy prawie niewystepuje lub jest duzo mniej odczuwalny???
U mnie pierwsze dane o spalaniu, wcześniej się nie dało, bo nie litrażowałem- nie było za bardzo sensuteraz już trochę "ochłonołem" chociaż ciągotki do depnięcia w podłogę pomimo stanu dróg nadal są
No więc, w tamtym roku w okresie październik-grudzień spalanie na poziomie 7,15, w tym roku w grudniu na dystansie ponad 400km- jazda mieszana, do tego kilkukrotne niegaszenie silnika na postoju w celu utrzymania temperatury wnętrza(wyjazd z zona na małe zakupy- żona do sklepu a ja grzałem samochód
) i przy tym wszystkim wyszło mi średnio 6,9
- czyli chyba dobrze
![]()

Bardzo fajny wykres, w zupełności by mnie takie parametry zadowoliły![]()
Moje pytanie Jaka jest różnica w tych sprzęgłach z 159 1,9 a 147 1,9 ? Skoro one może wytrzymać okolice 450 NM i czy jest zamienne ?
Średnica, 159 ze względu na skrzynię ma 240mm a 147/156 z 1.9 mają 235. Wsadzic większego do 156/147 się nie da.
Pozdro
---------- Post dodany o godzinie 22:04 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:00 ----------
Zbliżenie się do 200ps w 150tce jest bardzo realne, trudniej w 140tce niestety.