• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Wspomaganie - wielki problem !!!

Jak cos bylo zamieniane to i w eper jest info
Najwyzej zalatw nr vin nowszej ar i rozklep i juz
Albo kup podajac vin - jak towar bedzie zly to zwrocisz zgodnie z prawem i juz

jeszcze jutro tyrkne do ganinexu bo maile wpadają chyba do skasowania im odrazu bo nie raczą odpisać :)

no tam.... moze chociaz przy sprzedazy nie bede miec problemu tak jak niektorzy z zbieznoscia robiona przez salon skody :DD

Daj znac koniecznie z kim gadales :cool:
Az jestem ciekaw na jakiego speca trafisz ...

zamowione, dobre ze trza jechac dawać zadatek... za cos co kosztuje 114 zł .. :)) Pan na czesciach oczywiscie nie wiedzial ze byla zmiana i mial tylko jeden nr katalogowy, naszczescie chyba jakis mechanik bedacy obok niego znał sprawe i wiedzial o zmianie z pytaniem "a co buczy???" ;) i mial mu podac nowy do zamowienia... dowiem sie w piatek zapewne...

bocian - wykrakales, dzownili. Nie moga załatwić tego (tel o 18) bo nie ma tego w POLSCe nagle a czekać trzeba do.. MARCA!! a zaplacielm juz za to bo mialo byc zarezerwowane po rozmowie telefonicznej. Zwyzywalem ich troche ze lepiej na targu obsługują skoro sie ustala jedno a robi drugie ...

Partner Fiat w katowicach (na kościuszki) miał w zeszłym tygodniu 6 szt. na stanie.
Ja kupiłem jedną
W ganinexie też mi powiedzieli, że nie ma już na magazynach i nie mogą ściągnąć...

Niestety ale nie wygląda to za ciekawie gdy nie można zamawiać części do auta które wyszło z produkcji 3 lata temu. Cholera przecież to jeszcze nie Saab?!

w Partner Fiat tez juz nie ma - maja od 27.01 zamowiony dla kogoś i ciągle czekają... cala polska i wlochy puste :-D kpina

Do 1.9 i 2.4 są inne zbiorniki. Brakuje tych do 1.9. Do 2.4 jak widać powinny być. Ale nie mam informacji z pierwszej ręki. Jak piszecie, że coś jest albo nie ma to napiszcie do jakiego silnika.

Nie ma ich do 2.4 ani w sklepie wyżej, ani ASO. Odpisali mi z bielska z fiata ze sa na przyjeciu d omagazynów i zebym zamawial przez ASO, wiec sami nie wiedzą co mają mieć i komu wysyłają chyba ...

Witam,
Poszukuję rady ws wspomagania i wyjącej pompy. Pisząc w skrócie pompa zaczęła wyć, do tego wspomagania chodzi dość ciężko. Po zapoznaniu się z tym wątkiem chciałem kupić zbiorniczek ale obecnie jest on nie do dostania. Dlatego zaryzykowałem i kupiłem zbiorniczek używany. Wizualnie wyglądał ok, sitko w środku czyste i na miejscu. Po wymianie problem pozostał więc mechanik powiedział pompa. Również dla testu kupiłem używkę na allegro, wymieniona, problem pozostał. Teraz mechanik sugeruje, że pewnie zatkane są jakieś zawory w maglownicy i trzeba ją wymienić (maglownica sucha, nic nie cieknie itp). Sam już nie wiem co robić.
Będę wdzięczny za jakieś dobre rady.

A w zbiorniku płyn się pieni?zbiorniczek jest dostępny na pewno
Wysłane z mojego MT15i za pomocą Tapatalk

Witam,
Poszukuję rady ws wspomagania i wyjącej pompy. Pisząc w skrócie pompa zaczęła wyć, do tego wspomagania chodzi dość ciężko. Po zapoznaniu się z tym wątkiem chciałem kupić zbiorniczek ale obecnie jest on nie do dostania. Dlatego zaryzykowałem i kupiłem zbiorniczek używany. Wizualnie wyglądał ok, sitko w środku czyste i na miejscu. Po wymianie problem pozostał więc mechanik powiedział pompa. Również dla testu kupiłem używkę na allegro, wymieniona, problem pozostał. Teraz mechanik sugeruje, że pewnie zatkane są jakieś zawory w maglownicy i trzeba ją wymienić (maglownica sucha, nic nie cieknie itp). Sam już nie wiem co robić.
Będę wdzięczny za jakieś dobre rady.

Zmień natychmiast mechanika bo Ci pół samochodu będzie kazał wymienić a na koniec powie, ze ten typ tak ma :) Gościu ma zatkane ale komórki mózgowe. Nie serwisuj u niego Alfy bo ewidentnie nie ma o niej zielonego pojęcia.
Pierwsza sprawa to czy ta używka była po zmianowa bo może kupiłeś taki sam zbiorniczek jak miałeś i podkreślam po raz kolejny w tym zbiorniczku nie chodzi o sitko tylko o rozkład kanalików doprowadzających płyn do układu wspomagania.
Druga sprawa gdzie pytałeś, że on jest niedostępny bo może od ręki to i w ASO nie mają ale na zamówienie na pewno jest dostępny więc do ASO albo np. tutaj http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=7008886 - to też jest ASO.
Trzecia sprawa to jak skręcisz kierownicą na maxa do oporu w lewo lub prawo to wycie ustaje albo przynajmniej łagodnieje?
Czwarta sprawa to jak byś przeczytał cały ten temat wnikliwie i ze zrozumieniem to byś doszedł do wniosku, że u 99,9% winą tego wycia i ciężkiej pracy wspomagania jest zbiorniczek. Jak na moje oko wtopiłeś za używany zbiorniczek i pompkę + ich wymianę. Kup nowy oryginalny zbiorniczek w ASO i go tam wymień najlepiej wraz z płynem (na zielony).

Amortyzatory
Powrót