[159] Wspomaganie - wielki problem !!!

A czy płyn przy włączonym silniku przy 90 stopniach nie bulgocze chociaz troszeczke ? Plyn przy 90 st czy na zimnym silniku powinien byc taki sam .

Ja już sprawdziłem i przy rozgrzanym silniku też w zbiorniczku nie dzieje się nic szczególnego - widać, że płyn się przelewa ale nie bulgocze ani się nie pieni.
Może jakiś inny osprzęt pracujący na tym samym pasku generuje zbyt duże obciążenie po rozgrzaniu silnika?

Rano pierwsza jazda jest wszystko git. Po paru kilometrach wyraźnie ciężej kręci się kierownicą, słychać charakterystyczne gumowanie przy małych prędkościach i na postoju. W zbiorniczku nic się nie dzieje, produkcja zbiornika to 2006 rok, auto z 2008.

Na niskich obrotach płyn nie dostaje się do pompy wspomagania dlatego trzeszczy. Po dodaniu gazy na obroty conajmnijej 1500 nie słychać. Wymień zbiorniczek na poliftowy. ja wymieniłem na zbiorniczek z 2014 roku i cisza.

Ok. Dzisiaj zamówię - a co zz płynem ? Przepłukać cały układ czy tylko wyssać to co jest w zbiorniczku ?

Kiedy był wymieniany to nie wiem - auto mam od roku.
Kolor pewnie był czerwony, obecnie wpada w brąz.
Od razu zapytam w jaki sposób można wymienić płyn w całym układzie ?

To lepiej wymień płyn. Ja myślalem, że wymienie płyn to będzie cisza ze wpsomaganiem ale niestety nie. Kupiłem zbiorniczek a płyn mechanik wyssał ze starego zbiorniczka ,załozył nowy , płyn załał i tyle. Jak wymieniałmi płyn to przepłukał cały układ.

Ok. Ale w jaki sposób przepłukać cały układ ? Ściągnąć węże ze zbiorniczka i przedmuchać układ sprężonym powietrzem ? Ile płynu tam wejdzie ?

Witajcie, po przekładce na letnie opony pojawił się u mnie problem z pracą układu kierowniczego. Po skręcie kierownica nie wraca płynnie do pierwotnej pozycji tylko z przeskokami. Podobny objaw występuje gdy jadąc lekko skręcam kierownicą, natomiast przy mocniejszym skręcie zjawisko nie występuje. Jak myślicie pompa wspomagania, magiel, drążki kierownicze, pasek ze wspomagania? Czy może geometria ma coś z tym wspólnego?

Ten drugi to do 2.4.
Wczoraj taki zamówiłem - coś mi się wydaje, że w 2.4 nie ma czegoś takiego jak zbiornik pozmianowy.

Zadzwoń do serwisu i spytaj jaka jest data ( rok i miesiąc). U mnie cisza po zmianie zbiorniczka.Teraz dolny wahacz zaczyna trzeszczeć. Ktos wie jak doraźnie można coś zrobić ?

Amortyzatory
Powrót