[159] Wspomaganie - wielki problem !!!

• Autor wątku Autor wątku cyborgpl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam ja byłem w servisie alfy w katowicach i stwierdzili pompa wyje kupilem pompe i po wymianie dalej wyje wymienilem też zbiornik i plyn z GI E na GI R i też bezz efektu...Kupiłem
Stetoskop za 25 zł i sam zbadałem co wyje i okazało się ż to rolka prowadząca pasek klinowy , kupiłem z SKF za 102zł za org..170zł wymieniłem i wycie ustało.. Więc mam do sprzedania dobrą pompe do 1.9 JTDm 150km... wystawilem na allegro nr 3039261846.. odbiór osobisty Sosnowiec i okolice...pozdrawiam wszystkich

niczym się nie różni kompletnie,
Zbiorniczek różni się zaworkiem pod sitkiem. Nie widać tego na pierwszy rzut oka.
SŁUCHAJCIE A TAK NAWIASEM MÓWIĄC TO PODAJCIE ADRESY I CENY:
regeneracja maglownicy -
Ja kupiłem samochód z regenerowaną maglownicą, która po pół roku całkiem straciła uszczelnienie i cały płyn się wylał w kilka godzin. Musiałem pilnie wymienić i kupiłem używany magiel za ~600 zł.

Witam ja byłem w servisie alfy w katowicach i stwierdzili pompa wyje kupilem pompe i po wymianie dalej wyje wymienilem też zbiornik i plyn z GI E na GI R i też bezz efektu...Kupiłem
Stetoskop za 25 zł i sam zbadałem co wyje i okazało się ż to rolka prowadząca pasek klinowy , kupiłem z SKF za 102zł za org..170zł wymieniłem i wycie ustało.. Więc mam do sprzedania dobrą pompe do 1.9 JTDm 150km... wystawilem na allegro nr 3039261846.. odbiór osobisty Sosnowiec i okolice...pozdrawiam wszystkich

cudowne sa te serwisy nie ma co...

Może ktoś miał coś takiego: podczas cofania na parkingu kierownica skręcona na maxa w prawo, lewe koło jakby "uślizguje" się na śniegu, czuć takie poszarpywanie. Dzieje się tak tylko na lodzie lub śniegu.
Wspomagania w ogóle nie słychać, stuków w zawieszeniu też nie

Może ktoś miał coś takiego: podczas cofania na parkingu kierownica skręcona na maxa w prawo, lewe koło jakby "uślizguje" się na śniegu, czuć takie poszarpywanie. Dzieje się tak tylko na lodzie lub śniegu.
Wspomagania w ogóle nie słychać, stuków w zawieszeniu też nie

To chyba normalne - w opisywanym przypadku lewe koło idzie po zewnętrznej i jest mniej obciążone - mimo znikomej prędkości na śniegu i lodzie wystarczy do lekkiego uślizgu.

Dziwny jakiś ten Twój stary zbiorniczek - w 1,9 stary i nowy miałem dokładnie taki sam jak ten Twój nowy.
Zatem widze dwa wyjścia:
1. W 2,4 jest inny zbiorniczek?
2. Masz wersję poliftową i zmienił się zbiorniczek?

Hej, niedawno zaczęły mi się drgania na kierownicy i buczenie na zimnym więc zamówiłem sobie pozmianowy zbiorniczek do wspomagania. Część nr 51880990, taki, o: http://www.fiat-lancia-alfa.pl/zbio...tml?soteshop=b8b7b3e04bef9eb1f26aaa896b9193b2

Przyszedł i ni chu chu nie pasuje.. Czy ja go zamontować nie potrafię?
Pokaż załącznik 90007
Hej
coś Ty dziwnego kupiłeś, ja wymieniałem z pół roku temu ale całkiem inny z wyglądu niż ten Twój nowy,
pozmianowy z wyglądu niczym nie różni się od starego.
pozdrawiam

Hej!Co do tych zbiorniczków.ja w zeszłym roku wymieniałem i do mojego samochodu przyszedł zbiorniczek z wyglądu dokładnie taki jaki był wcześniej czyli, biorąc pod uwagę zdjęcia lobova, ten po lewej.Myslę, że może dostałeś zbiorniczek od innego silnika.Pzdr.

Tak inne, 1.9 jest dłuższy, i oczywiście inne mocowanie ;)
Wszystko widać ładnie na zdjęciach.

Ale który to który na w/w zdjęciach?Bo u mnie był ten po lewej.Pzdr.

- - - Updated - - -

Ok.Doczytałem.

ja ostatnio wymienialem wiec nie kupie.Ile dales za ten zbiorniczek Lobcio??

- - - Updated - - -

w ASO kupowales??Kto sie tak mogl pomylic??

Amortyzatory
Powrót