• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Woski/szampony koloryzujące

• Autor wątku Autor wątku Damian
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ja jestem z BH bardzo zadowolony. Mam czarną Alfę i po aplikacji wygląda mega. Jedyny minus to, ze jest dość gęsty i trzeba przy ręcznym nakładaniu się nieźle namachać :/ Najlepiej kupić sobie tester na próbe szkoda od razu wywalać kase na duże opakowanie.

a jaki jest ogólnie efekt po prawidłowym nałożeniu BH? maskuje delikatne zarysowania? zmienia jakoś odcień lakieru? stosujesz go jako cleaner, czy nakładasz po cleanerze + później na to wosk? Kompletuje sobie środki na lato. Plany są takie glinka + PB Natty's Paste Wax Red. Pytanie czy opłaca się dla lepszego efektu zastować pod ten wosk BH...

Pozdrawiam Paweł
[h=3][/h]

Stosuje przed BH cleaner Dodo Lime prime. Sam BH maskuje delikatne ryski (hologramy) i nadaje głębi oraz połysku. Glinka + sam wosk to średnia opcja kup chociaż jakiś cleaner. Co do wsoku to kup Blue zamiast RED z tego co czytam nie odczujesz zadnej różnicy po za różnica w cenie i chyba też zakupie nattysa blue :)

właśnie o to mi chodziło, by zamaskować hologramy :) Dzięki za podpowiedzi... jeszcze trochę czasu do wiosny mam, ale chce być już przygotowany psychicznie :P

Proponuje Ci Dodo LP + Black Hole + Nattys Blue + CG Pro Detailer jako QD. Sam sie teraz zastanawiam nad szamponem konczy mi się duragloss ale nastepnego chyba nie kupie bo galon to 160zł, a nie widze nigdzie opakowań po pół galona wiec pewnie wrócę do Megsa Gold Class z którego też bylem bardzo zadowolony.

Proponuje Ci Dodo LP + Black Hole + Nattys Blue + CG Pro Detailer jako QD. Sam sie teraz zastanawiam nad szamponem konczy mi się duragloss ale nastepnego chyba nie kupie bo galon to 160zł, a nie widze nigdzie opakowań po pół galona wiec pewnie wrócę do Megsa Gold Class z którego też bylem bardzo zadowolony.

cały zestaw bardzo mi się widzi, bo o nim myślałem :) a jak używasz tego CG Pro Detailer?

Jako Quick detailer czyli do szybkiego nadania połysku. Po myciu auta bo mam twardą wodę wiec nawet po wytarciu gdzies zawsze zostaną jakieś ślady po wodzie i do usuwania kurzu z auta.

właśnie o to mi chodziło, by zamaskować hologramy :) Dzięki za podpowiedzi... jeszcze trochę czasu do wiosny mam, ale chce być już przygotowany psychicznie :P

Na holosy Cherry Glaze na to co chcesz. Ale lepiej jednak korekta...

rozumiem :) słuchaj masz jakieś zdjęcia efektów swoich prac na Alfie? Bo szukałem na forum, ale nie przedstawiałeś jeszcze swojej alfy :P

rozumiem :) słuchaj masz jakieś zdjęcia efektów swoich prac na Alfie? Bo szukałem na forum, ale nie przedstawiałeś jeszcze swojej alfy :P

No nie mogę sie zebrać, fakt. Fotka po korekcie:
ImageUploadedByTapatalk1359835905.159527.jpg
ImageUploadedByTapatalk1359835939.373360.jpg
ImageUploadedByTapatalk1359835970.107145.jpg

Jakbyś chciał mogę sie rozpisać :) cały czas nie mam okazji na forum wrzucić całego procesu. Może być to jakaś motywacja. Ostatnio robiłem motor, tez fajnie wyszedł ale wole auta.

wyszło wyśmienicie :D aczkolwiek na korektę się nie zdecyduję, ponieważ 70% auta mam już spolerowane, bo kilka miesięcy temu ktoś porysował mi cały bok auta + klapa bagażnika. I nie chce klaru bardziej obciążać jeszcze. Aczkolwiek chce lakier po zimie dokładnie oczyścić, wydobyć głębię i zabezpieczyć :) A nie chce iść w półśrodki typu sonax, jakich dotychczas stosowałem... Jak miałbyś swoją wizję jak to zrobić u mnie na czarnym lakierze, i jakich kosmetyków użyć to czekam z niecierpliwością :D

Temat jak rzeka.... Jak chcesz mieć dobry efekt bez maszyny i nie urobic sie po pachy to polecam:
1. solidne mycie - piana, APC na pędzelku
2. dekontaminacja - TriX - mycie
3. glinka - mycie
4. do sucha wytrzeć
5. Cherry Glaze lub dla rozwoju muskulatury BlackHole, można tez AutoGlym Ultra Deep Shine.
6. Wosk - TrackClaw jak się kurzy u Ciebie. Jak nie to RaceGlaze 55 albo Zymol Carbon :)

Efekt jaki uzyskasz to 1/4 tego co po korekcie. Może 1/3. Ile masz lakieru w mikrometrach?

Nie jestem Ci w stanie odpowiedzieć bo nie mierzyłem. Raczej wszystko ręcznie chce zrobić, jedyne co mam do dyspozycji to myjkę ciśnieniową z pianownicą + polerka na mimośrodzie :). Sam Lakier nie jest w złym stanie - widać pod słońce delikatne hologramy, ale większych rys/zadrapań brak.

6. Wosk - TrackClaw jak się kurzy u Ciebie

ma jakieś szczególne właściwości odpychające kurz ? :P

Widzę że zakręcony jestes mocno już, Pływak, co? :P
Jak raz zaczniesz, końca nie ma ....

Pływak szacun ,bella prezentuje sie super,sam chyba spróbuje zrobić wszystko krok po kroku a nie tylko sam wosk,
Szamponu używam plaka ,blac hole mam tester , QD finishkare 425, i chce kupić Poorboy’s Natty’s Blue Paste Wax

Dzięki panowie :D

Widzę że zakręcony jestes mocno już, Pływak, co? :P
Jak raz zaczniesz, końca nie ma ....
Zawsze byłem zakręcony na punkcie czystego auta ale wczesniej używając tanich kosmetyków nie osiagałem takich efektów i trwałośc do kilku pierwszych myć. Teraz wole zainwestować te pare stówek na lepsze środki bo i tak na dłuższą mete wychodzi taniej bo efekt utrzymuje się dłużej, a markowe produkty są mega wydajne. Pełne woskowanie robie raz na jakieś 3 miesiace, poźniej tylko mycie, suszenie plus QD i efekt utrzymuje się bardzo długo :D

Gdyby kogoś interesowało to mogę podać jeszcze pozostałe środki jakich używam i z których jestem zadowolony.

Do wnętrza Poor Boys World Natural Look idealny do matowej deski w AR
Do plastików zewnatrznych i opon Poor Boys World Trim Restorer pozostawia plastiki i opony czarne ale bez sztucznego świecenia którego nie lubie.
Do szyb mleczko AutoGlym Glass Polish
I oczywiście APC jako środek do wszystkiego ;)

Widzę że dużo się tutaj działo w ostatnich dniach odpowiem na kilka rzeczy które wyłapałem z tematu
coli jest świetnym woskiem za bdb cenę - nie znam tak trwałego taniego i wydajnego wosku jak coli , lecz ma okres jesienno - zimowy przyciąga kurz jak szalony ja umiałem sobie z tym poradzić swojego czasu przez odpowiedni dobór QD
Kolega niech sobie podaruje tego turtla
co do oczyszczania to albo glinka albo 2 etapowe porządne oczyszczanie lakieru
Kolega który kompletuje zestaw kupuj Black hola i na to Poorboys blue i bedziesz przezadowolony a na zimę kup coli i będzie bajka
Wszystkich co potrzebują porady zapraszam do naszego tematu ( niestety nie ogarniam wszystkich tematów) http://www.forum.alfaholicy.org/uslugi/65912-kosmetyki_samochodowe_detailer_center.html oraz zapraszamy do skorzystania z oferty naszego sklepu www.detailercenter.pl

- - - Updated - - -

Jeszcze podpowiedz do kolegi pływak jeśli lubisz duraglossa tak jak ja mnie go przypomina nowość tani i dobry http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=831

Amortyzatory
Powrót