• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Woski/szampony koloryzujące

• Autor wątku Autor wątku Damian
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
no dobra kolego to powied mi co polecasz zeby efekt utrzymal sie od 2 tyg do msc ,oczywiscie cennowo w miare rozsadku tez

no dobra kolego to powied mi co polecasz zeby efekt utrzymal sie od 2 tyg do msc ,oczywiscie cennowo w miare rozsadku tez
Jeżeli efekt ma utrzymać się do ok. miesiąca to najlepiej któreś z wymienionych wcześniej AIO (wszystko jedno które wybierzesz bo to są porównywalne produkty , jak Ci zależy na cenie to szukaj w jak najmniejszych opakowaniach bo to są naprawdę wydajne produkty) i do tego na lato tester Dodo Juice Purple Haze a na zimę tester FinishKare Hi Temp. Myślę że powinno Ci wystarczyć a i efekt powinien być bardzo zadowalający.

PODAJ kolego jak mozesz jakies przykladowe linki,znalazlem jakis ale w kategori oczyszczenie pow

Nie jestem przedstawicielem handlowym,ale ja tam lubię Sonax w szeroko pojętym znaczeniu,a stosunek ceny do jakości Carplan.

A więc jakieś 3 msc temu polerowalem alfe jakim woskiem który miałem w komórce i właśnie nie pamietalem jego nazwy ,dzisiaj go znalazłem i znowu wypolerowalem belle a najdziwniejsze jest to że efekt po wypolerowaniu trzymał się 2 tyg ( lakier wyglądał jak pierwszego dnia po polerowaniu,leciutko zbierał kurz w ostatnie dni,wystarczyło przetrzec szmatka) i woda super z niego splywala a jest to autoland czarny koloryzujacy który na necie kosztuje jedyne 14zl, mam też czarnego turtel waxa gdzie po polerce efekt był jedyne 4 dni później już szybko się brudzil.więc polecam bo cena śmieszna a efekt fajny tylko trudno się poleruje jak zaschnie

Ostatnia edycja:
Mam coś podobnego do lakierów metallic.
Umyłem i nawoskowałem wczoraj auto i oczywiście wieczorem spadł deszcz, a ja musiałem przejechać kilkadziesiąt km...
Muszę podejść do auta i sprawdzić jak dziś to wygląda... (i oczywiście znowu jest bezchmurnie, ehhh ;) )

edit
tak jak pisałem mam turtle wax metallic
po mojej wczorajszej jeździe w deszczu (ok 50-60km) wygląda dziś nadspodziewanie dobrze.
żadnych zacieków ani mazów (trochę brudu w okolicu kół - nic wielkiego), lakier ładnie błyszczy, naprawdę sądziłem, że będzie gorzej
wosk nałożony tego samego dnia co późniejsza jazda w deszczu.

Ostatnia edycja:
Koledzy czy ktos może powiedzieć kilka słów o samym procesie glinkowania, jak i czym to sie nakłada itd.

Mam coś podobnego do lakierów metallic.
Umyłem i nawoskowałem wczoraj auto i oczywiście wieczorem spadł deszcz, a ja musiałem przejechać kilkadziesiąt km...
Muszę podejść do auta i sprawdzić jak dziś to wygląda... (i oczywiście znowu jest bezchmurnie, ehhh ;) )

edit
tak jak pisałem mam turtle wax metallic
po mojej wczorajszej jeździe w deszczu (ok 50-60km) wygląda dziś nadspodziewanie dobrze.
żadnych zacieków ani mazów (trochę brudu w okolicu kół - nic wielkiego), lakier ładnie błyszczy, naprawdę sądziłem, że będzie gorzej
wosk nałożony tego samego dnia co późniejsza jazda w deszczu.

też chyba go zakupię

Koledzy czy ktos może powiedzieć kilka słów o samym procesie glinkowania, jak i czym to sie nakłada itd.

Glinka to taki kawałek jakby twardej plasteliny. Spryskujesz lakier wodą lub specjalnym preparatem i po tym mokrym przejeżdżasz sobie tą glinką trzymając ją palcami. Glinka ta zbiera cały syf przyklejony do auta i lakier jest gładki jak cholera :) Ot cała filozofia :P

No dzięki a mógłbys podac jakiś linki do takiego zestawu czyli ten preperat i glinka?

Uzytkowal ktoś SONAX Xtreme Wosk Twardy i może powiedzieć coś na jego temat,interesują mnie efekty końcowe na czarnym bądź innym ciemnym lakierze

Ostatnia edycja:
Znaczy jeśli chodzi o tego sonaxa to pytam po licytuje taka paczkę,a na lato mam już upatrzony dobry wosk Poorboy’s World Black Hole

Amortyzatory
Powrót