Czarny_28
Aktywny
- Auto
- AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.
silikon musi byc chyba ale bezoctowy
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Tak odnośnie zbierającej się wody w drzwiach ( i późniejszemu jej wlewaniu się do wnętrza) to sprawdźcie sobie czy nacięcia w dolnej uszczelce na drzwiach odpowiadają odpływom drzwi. U mnie otwory nie pokrywały się i efekt był taki, że podczas deszczu woda zbierała się w drzwiach, a opuszczała je dopiero gdy uszczelka przestała dociskać odpływy czyli po ich otwarciu. Oczywiście podczas mocniejszych opadów woda dostawała się do środka przez blachę od wewnętrznej strony drzwi, ale nie jest metodą uszczelnienie tej blachy, a pozbycie się problemu gromadzenia się wody w drzwiach.
Może być z tym problem (myślę o jakiejś chemii) : jak nie usuniesz źródła problemu, to efekt może nie być satysfakcjonujący.Pytanie z innej beczki – jak się pozbyć zapachu stęchlizny jeśli drzwi przeciekały i w aucie notorycznie stała woda? Potrzebuję jakiś dobry sposób, lepszy niż pranie tapicerki, które o tej porze roku chyba nie jest najlepszym pomysłem?