[159] Woda dostaje się do wnętrza auta

Wyżej w #91 jest info: silikon bezoctowy. Więc kup taki i wymień i po kłopocie

Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka

Panowie kupilem cos takiego http://allegro.pl/silikon-uszczelniacz-dirko-elring-tania-wysylka-i4517732799.html bo w motoryzacyjnym nie mieli silikonu bezoctowego.To jest masa uszczelniajaca trawale elastyczna wulkanizujaca sie na zimno.Baza kauczuk silikonowy.Typowe zastosowania:szczeliny dylatacyjne,glowice cylindrowe,skrzynie korbowe,miski olejowe,pokrywy rozrzadu,termostaty,pompy wodne,skrzynie biegow,osie,mechanizmy roznicowe,zbiorniki wyrownawcze ukladu chlodzenia,karoseria(miejsce nielakierowane). Tylko w tym miejscu jest miejsce lakierowane. Co o tym sadzicie??Gosc mowil o kleju kropelce albo o jakiejs masie co na zgrzewy przy blachach daja.mowil zebym podjechal do jakiegos blacharza.Smarowac tym Dirko??

W każdym sklepie z chemią budowlaną kupisz silikon bezoctowy, w Dębicy na pewno taki kupisz w Merkury Market bo sam tam kupowałem. Tylko musisz zaznaczyć, że ma to być bezoctowy.

Juz kupilem ten uszczelniacz i zalozylem go.Wydaje sie byc OK.Marek ktora to Twoja 9 po Dębicy jezdzi??Czarny sedan 2.4 na alusach ori czarne+polerka 17".Widuje taka czesto jak jestem po chleb w piekarni kolo Jordana.Sorry za maly OT

Tak odnośnie zbierającej się wody w drzwiach ( i późniejszemu jej wlewaniu się do wnętrza) to sprawdźcie sobie czy nacięcia w dolnej uszczelce na drzwiach odpowiadają odpływom drzwi. U mnie otwory nie pokrywały się i efekt był taki, że podczas deszczu woda zbierała się w drzwiach, a opuszczała je dopiero gdy uszczelka przestała dociskać odpływy czyli po ich otwarciu. Oczywiście podczas mocniejszych opadów woda dostawała się do środka przez blachę od wewnętrznej strony drzwi, ale nie jest metodą uszczelnienie tej blachy, a pozbycie się problemu gromadzenia się wody w drzwiach.

Otwierasz drzwi, schylasz się i patrzysz na uszczelkę drzwi (tą na drzwiach na samym dole) czy otwory ponacinane w tej uszczelce są w tych samych miejscach co odpływy (czyli dziury) w drzwiach. Najlepiej weź sobie płaski śrubokręt i szukaj dziur w drzwiach pod tą uszczelką.

Witam myślę że co do wypełnienia przestrzenie miedzy blachą a szkieletem drzwi. Dotyczącymi przeciekami wody Zamiast kombinować z uczelkami z Castoramy ;-) Wydaje mi się lepszym rozwiązaniem KLEJ do wklejania szyb samochodowych. W razie usterki skalpel i rozcinamy klej. A napewno efekt będzie trwalszy. Ten sam problem dot. aut z grupy V.A.G a druga strona medalu okresowo sprawdzać otwory do odprowadzania wody pod drzwiami i sądzę że nie powinno się nic dziać z ori. uszczelnieniem ,które parcieję bądź kiedyś ktoś rozbierał i zbagatelizował poprawność składania drzwi. Tu zamieszczam link https://www.fiat-autoparts.com/pl/k...2101000/ZAR93900007210965/0/0/0/szyba-boczna- do org. Części ALFA ROMEO pozycja NR 4 załatwi sprawę ale taniej będzie kupić tubę z klejem czarnym do szyb i nie będzie kłopotu czy użyliśmy silikon , który po czasie wejdzie w reakcję z blachą itp. pozdrawiam mam nadzieję że moje wypociny komuś się przydadzą pozdrawiam użytkowników forum i Alf

To podpowiedzcie mi sposob uszczelnienia anteny na dachu auta. Nie mam ori bo antena jest tez do cb - montowana przez poprzednika. Ostatnio na podsufitce pojawil sie zaciek.

Tak odnośnie zbierającej się wody w drzwiach ( i późniejszemu jej wlewaniu się do wnętrza) to sprawdźcie sobie czy nacięcia w dolnej uszczelce na drzwiach odpowiadają odpływom drzwi. U mnie otwory nie pokrywały się i efekt był taki, że podczas deszczu woda zbierała się w drzwiach, a opuszczała je dopiero gdy uszczelka przestała dociskać odpływy czyli po ich otwarciu. Oczywiście podczas mocniejszych opadów woda dostawała się do środka przez blachę od wewnętrznej strony drzwi, ale nie jest metodą uszczelnienie tej blachy, a pozbycie się problemu gromadzenia się wody w drzwiach.

Niechcialbym Cie martwic ale te otwory w uszczelce celowo nie pokrywaja sie z otworami w drzwiach zeby sie nie syfilo i odprowadzenia byly drozne.

Panowie a gdzie dokładne sa te otwory bo nie moge ich zlokalizowac. Moze u mnie nie ma?

Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka

Pytanie z innej beczki – jak się pozbyć zapachu stęchlizny jeśli drzwi przeciekały i w aucie notorycznie stała woda? Potrzebuję jakiś dobry sposób, lepszy niż pranie tapicerki, które o tej porze roku chyba nie jest najlepszym pomysłem?

Pytanie z innej beczki – jak się pozbyć zapachu stęchlizny jeśli drzwi przeciekały i w aucie notorycznie stała woda? Potrzebuję jakiś dobry sposób, lepszy niż pranie tapicerki, które o tej porze roku chyba nie jest najlepszym pomysłem?
Może być z tym problem (myślę o jakiejś chemii) : jak nie usuniesz źródła problemu, to efekt może nie być satysfakcjonujący.
IMO wypranie tego, u ludzi ktorzy się tym parają zawodowo, będzie najlepszym rozwiązaniem. Aktualna pora roku nie stanowi problemu.

Amortyzatory
Powrót