Dawid W
Nowy
- Auto
- Alfaromeo 159
Po wielu naprawdę wielu miesiącach i bataliach udało sie pozbyć przecieku. Woda wlewała się nad skrzynka bezpieczników i po uszczelnieniu wszystkiego w podszybiu skończyło się na wymianie przedniej szyby. Wystarczyło by ponowne wklejenie starej ale że była już mocno pojechana życiem to zmieniłem na nową. Już przy wyjmowaniu facet powiedział że po stronie kierowcy wszystko odparzone i przecieka. [MENTION=3477]bocian[/MENTION] miał więc rację. Czekam na deszcz i składam auto bo od jesieni jeżdżę bez podłogi kierowcy![]()
A czy sprawdziłeś drożność kanałów ściekowych pod plastikami na podszybiu?? Tam są takie kanały z prawej i z lewej strony, którymi woda z podszybia nad grodzią komory silnika a kabiny wycieka na przednie nadkola i dalej na ziemie. Ja je miałem tak zalepione że tworzył tam się basen który sięgał do otwotu przez który jest poprowadzona wiązka kabli do wnętrza auta. A z tego miejsca, wrazie niewielkiej nieszczelności, bardzo prosta droga dla wody do wnętrza auta. Te otwory lepiej sprawdzać co rok.