stunt_rider
Nowy
- Auto
- Byla AR159 sw 2.0, 2011r. Jest: Giulia Veloce TI Competizione Red 2.0 T
to juz grubsza sprawa, robota dla tunera
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Tutaj testy 4 lata temu, w każdym razie Mahle wypada bardzo spoko.Filmik jest poglądowy, przygotowany przez jakiegoś typa z giuliaforums. Obrazuje jakość OEM filtra w porówaniu do innych dostępnych komercyjnie.
OEM na tle konkurencji wypada nie najgorzej, jednak autor filimu sugeruje, że mahle jest lepszy jakościowo chociażby ze względu na długość elementu filtrującego,
Filmik jest poglądowy, przygotowany przez jakiegoś typa z giuliaforums. Obrazuje jakość OEM filtra w porówaniu do innych dostępnych komercyjnie.
OEM na tle konkurencji wypada nie najgorzej, jednak autor filimu sugeruje, że mahle jest lepszy jakościowo chociażby ze względu na długość elementu filtrującego,
u mnie dzis przy 20k ponowna zmiana na Millersa, rozpoczynam kolejna dyszke na Millersie, chodzi gladziutkoWzgledem ostatniej zmiany jest to nowa wersja z norma Fiat 9.55535-GS1 - Millers XF Premium C2 0W30, ktora zastapila Millers XF Longlife C2 0W30
Pytanie co na to FCA w razie czegoś poważniejszego?ASO czy to Auto Mobile Torino czy Car Serwis nie robią problemu jeśli olej spełni normę.
Ja po 2400 km wlałem Selenia 0W-30 zalecany przez producenta, nie kombinowałem ze względu na gwarancję. Lepiej nie dawać im pretekstu do odmowy w razie poważniejszej awarii, zamiennie jeszcze leją shella, tak mnie poinformował gość przyjmujący auto, oczywiście olej i filtr miałem swój i jeszcze jedno, wymianę oleju zrobili razem z płukanką silnika, sami to zaproponowali.
Co w tym takiego złego z Twojego punktu widzenia? Pytam od strony technicznej a nie "alfowej". Nie mówię że bym to zrobił (wydaje mi się zbędne) ale co w tym takiego złego? Teoretycznie to tylko mocniejsze wypłukanie poprodukcyjnych konserwantów itp. Wg mnie sama wymiana wystarczy, ale jak ktoś ma extra ochotę na dokładniejsze to czemu nie?Naprawdę niewiele jest głupszych pomysłów niż płukanka w silniku z przebiegiem 2400km
Ja po 2400 km wlałem Selenia 0W-30 zalecany przez producenta, nie kombinowałem ze względu na gwarancję. Lepiej nie dawać im pretekstu do odmowy w razie poważniejszej awarii, zamiennie jeszcze leją shella, tak mnie poinformował gość przyjmujący auto, oczywiście olej i filtr miałem swój i jeszcze jedno, wymianę oleju zrobili razem z płukanką silnika, sami to zaproponowali.