• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Widziany, widziana, widziani

Teraz to pojechałeś.. Panowie zawsze ogarniają? Po prostu nie każdy przywiązuje uwagi do marki, bez względu na płeć. Ale Ty pierwszy machasz tylko za granicą. ;)

Panowie nie zawsze, ale statystycznie zdecydowanie częściej panowie, niż panie. I ja nigdy pierwszy nie mrugam - za dużo razy mrugałem bez odzewu i się zniechęciłem. Nie machałem nigdy, bo sam nie spoglądam, czy ktoś macha czy nie :).

Pozdrowienia dla właściciela/ki czarnej 159, zaparkowanej obok mojej czerwonej MiTo w środę/czwartek pod galerią pestką :)

Pozdrowienia dla kolegi z brązowej 159, mijanego w czwartek około 11 rano przy biurowcach na Malcie :-)

Również pozdrawiam:) Mignąłeś mi chyba jeszcze na Baraniaka.

Pozdrowienia dla kolegi w 159 mijanego dziś po 21 koło Selgrosu, chyba PO 3MT21 :-)

Info: podświetlenie tylnej rejestracji robi Ci dyskotekę...

Pozdrowienia dla kierownika Giulietty Qv na blaszkach PO widzianego w Pile na wiadukcie na Poznańskiej.
Ładne odejście ze świateł.

Kto lata po Poznaniu veloce misano blue z indywidualnymi numerami WO i co to za wydech? :)

Trasa 307 Poznań- Nowy Tomyśl. Zna ktoś własciciela czerwonej 147 GTA na numerach P0 GTA. Ostatnio 3 razy spotkałem tego starszego Pana nie chce pisać dziadka w towarzystwie starszej Pani jak pomykali w kierunku Tomyśla.
Ciekawy egzemplarz GTA wygląda jak zupełna seria i być może salon polska.

Pozdrawiam czerwoną 75 widzianą dzisiaj na rondzie między niepruszewem i sierosławiem, prawdopodobnie [MENTION=8766]radosuaf[/MENTION]

Tak, to ja - chwilowo to mój daily, więc będę tam widywany codziennie :). To znaczy za 2 tygodnie, bo w poniedziałek zaczynam urlop.

Nie szkoda ci na codzienne jeżdżenie do Poznania? Wyniosłeś sie z Wolsztyna?

W środę sprzedałem Giuliettę, a Giulię odbieram pod koniec lipca :). Spodziewałem się, że będę ją długo sprzedawał, a poszła w niecałą dobę :). Muszę więc jakoś dojeżdżać do pracy, dobrze, że upały zelżały, bo przy 35C bez klimatyzacji bywa ciężko.

W Poznaniu mieszkam w sumie ponad 20 lat, ale przemeldowywałem się stosunkowo niedawno, więc 75-ka jest jeszcze na wolsztyńskich blachach.

W środę sprzedałem Giuliettę, a Giulię odbieram pod koniec lipca :). Spodziewałem się, że będę ją długo sprzedawał, a poszła w niecałą dobę :). Muszę więc jakoś dojeżdżać do pracy, dobrze, że upały zelżały, bo przy 35C bez klimatyzacji bywa ciężko.

W Poznaniu mieszkam w sumie ponad 20 lat, ale przemeldowywałem się stosunkowo niedawno, więc 75-ka jest jeszcze na wolsztyńskich blachach.
Ja niestety będę musiał odejść od marki i skończy się na v90 bo mam trzeciego malucha w drodze

Wysłane z mojego moto e6s przy użyciu Tapatalka

Ja niestety będę musiał odejść od marki i skończy się na v90 bo mam trzeciego malucha w drodze

No właśnie. Ale Włosi nie widzą problemu, po co Giulia SW, przecież jest Stelvio... o większych modelach nie wspomnę.

Przecież Giulia SW byłaby wielkości BMW 3 Touring - a w to też jest ciężko upchnąć 5-osobową rodzinę. Jak i w V60 zapewne. Cóż, ja w piątkę jechałem E36 w sedanie do Francji z namiotami, ale te czasy już nie wrócą :).

No właśnie. Ale Włosi nie widzą problemu, po co Giulia SW, przecież jest Stelvio... o większych modelach nie wspomnę.

Nie widzą, mam wrażenie że tą firmą zarządzają kosmici i schizofrenicy. W każdej innej firmie jak sie wygasza model pojawia sie jego następca. A alfie nie.
Popatrzcie sobie 30 lat wcześniej, była 33, 155,164 i spyder. Potem odpowiednio byli następcy 156, 166 a teraz co? W 2011 wygasili produkcje 159 a na następce trzeba bylo czekać 7 lat, w tym czasie większość alfaholików się zestarzała i przesiadła sie do innych marek a nowych raczej nie przybywa

Amortyzatory
Powrót