• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Wbudowana nawigacja

No tak, w zasadzie masz rację. Ale [MENTION=81548]Rysiek114[/MENTION] też trochę jej ma: przecież mapy dla 8,8 cala są o jeden krok do przodu i były (pewnie będą nadal) aktualizowane systematycznie. A my, posiadacze 6,5 cala możemy być ponownie potraktowani jak przez ostatni rok.
Przekonamy się za 3 miesiące. Ja mam nadzieję, że nie dziergali tej nowej mapy ręcznie, żeby nie przekroczyła 8,5 GB, tylko zrobili to jakimś programem, którym trzeba przetworzyć oryginał z TomToma, żeby pozbyć się mniej istotnych informacji. W sumie to nadal nie wiemy, co zostało usunięte, żeby "wyprodukować" tą nową mapę. :P Nadal obstawiam, że każda następna nie przekroczy 8,5 GB :D

U mnie chyba pierwsza aktualizacja od marca 2018 kiedy auto wyjechało z salonu :)unnamed.jpg

Waze ze smartfona połączone z Carplay i android auto i nic więcej nie trzeba w kwestii nawigacji w moim mniemaniu.
Jakoś nie mogę się przekonać do Waze. W Polsce Janosik o wiele lepszy i zdecydowanie wolę jeździć w kombinacji Google Maps na ekranie, a Janosik w tle na telefonie. Za granicami korzystałem z reguły z Waze (Janosik zerowa aktywność, Coyote płatny i średnio z aktywnością), jednak co mnie wkurza to jak zatrzymasz się na światłach, czy w korku (po prostu dłuższy postój) to wyskakuje reklama. Nie wiem kto wpadł na taki głupi pomysł, bo odruchowo zerkam na ekran, gdyż widzę, że coś się zmieniło, a tutaj jakieś głupoty. I tak co chwilę... Dlatego jeżdżę tylko z Google Maps i przepisowo ;)

A to ciekawe, ale nigdy nie miałem na Waze żadnej reklamy.

Na stronie poboru map ukazała się nowa informacja - Expiry date: jest ona zgodna z trzyletnim okresem aktualizacji, ciekawe co dalej.

Dokładnie tak. A w TOMTOM-ie dalej nic nie wiedzą, choć są wykonawcą tych map.

U mnie są 3 lata i 3 miesiące od pierwszej rejestracji.
A wie ktoś, gdzie i jak można legalnie przedłużyć/kupić mapy?

A wie ktoś, gdzie i jak można legalnie przedłużyć/kupić mapy?

Obstawiam, ze zobaczysz ofertę jak Ci się skończy 3 letni darmowy okres.
Ja mam w Mopar zarejestrowaną też 159 i tam mnie przekierowuje na stronę, gdzie mogę leganie kupić mapy do 159. Tyle, że są to stare mapy z nową datą LOL bo już ich nie aktualizują.

A nie powinni go przedłużyć dla posiadaczy navi 6,5 cala w zamian za okres bez aktualizacji? Przecież przez rok nie wywiązywali się z zapewnień o cokwartalnej aktualizacji. Sam nie wierzę w to co piszę.

A nie powinni go przedłużyć dla posiadaczy navi 6,5 cala w zamian za okres bez aktualizacji? Przecież przez rok nie wywiązywali się z zapewnień o cokwartalnej aktualizacji. Sam nie wierzę w to co piszę.

Ja sam też nie wierzę w to co piszesz :lol:

Pewnie globalnie tak nie zrobią ale zawsze można indywidualnie pisma słać ;)
Ja mam 8,8 więc mi rybka

A co na to powiecie?
Jakieś porady?
225.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dodam, że mam prawidłowe mapy na 6,5 cała. 1041 z marca

a poprzednie CI się wgrywają? moze coś źle przygotowujesz pendrive, albo masz inne urządzenie podłączone (pendrive z muzą) też np w schowku?

a poprzednie CI się wgrywają? moze coś źle przygotowujesz pendrive, albo masz inne urządzenie podłączone (pendrive z muzą) też np w schowku?

Nie mam nic innego podpięte. Pen jest nowy i w pełni sformatowany.
Próbowałem już na obu formatach pendrive.
Nazewnictwo plików ma znaczenie?

Amortyzatory
Powrót