epsonix
Aktywny
- Auto
- Ghibli'20 GS, Giulia'18 Q4, Tonale'23 MHEV, Spider'99 V6
I skończyło się na wersji 21.00.
Zero update w tym roku a miały być min 3 w roku.
Na rok maja byc 4. Robcie skargi na infolinię
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
I skończyło się na wersji 21.00.
Zero update w tym roku a miały być min 3 w roku.
Na rok maja byc 4. Robcie skargi na infolinię
Aż tak bardzo tego nie obserwuję ale zwrócę uwagę to dam Ci znać za parę dni jak u mnie.
nie, nawet w swojej nie miałem fabrycznej navi (a to że mam to inna sprawa), ale gdzieś to widziałem w jakiś oficjalnych materiałach może na forum, może w instrukcji, może gdzieś po zalogowaniu na stronach, może w pdfie jakimś service news dla dealerów - nie mam pojęcia. może ktoś inny podpowie - @fuji - Ty załatwiłeś sprawę ostro ze Stellantis - podpowiedz kolegom proszę jak to robić.A pamiętasz, gdzie to jest zapisane?
Dokładnie 30 września 2024 minęły 3 lata od pierwszej rejestracji mojej Giulii i straciłem możliwość aktualizowania map. Na stronie na której to robiłem mam info, żeby skontaktować się z ASO celem odnowienia możliwości aktualizacji. Ostatnia mapa jaka była dostępna to marzec 2024 o numerze 21.0. I teraz ciekawostka - po telefonie do ASO dowiedziałem się, że: oczywiście mogą odnowić abonament na pobieranie map na 3 lata, ale trzeba do nich przyjechać i zrobić aktualizację. Koszt całej operacji to 1200 zł !!! Czy ktoś miał podobne doświadczenia i czy to musi tyle kosztować? Dużo jeżdżę i korzystam z navi w aucie, więc chciałbym mieć ją aktualną, ale sam fakt, że muszę jechać do ASO na trzy godziny (a do najbliższego ASO mam ponad 60km) i zapłacić nie małe pieniądze skłąnia mnie do alternatywnych rozwiązań typu AndroidAuto czy CarPlay ...
Problemy z informacjami o korkach, z wysyłaniem adresów docelowych.. Czy to nie jakiś problem z ConnectBox-em, lub jakimiś złączami?
Już się przyzwyczaiłem, że raz na kwartał nawigacja nie zaczyta informacji o korkach... Ale przy okazji wakacyjnych podróży z rodziną po kraju stało się to bardziej denerwujące. 2x po postoju w fast-foodzie przy autostradzie informacje o korkach się nie załadowały - dzięki czemu wpadłem w mega korek pod Krakowem... A dzień wcześniej nie dotarły do samochodu wysyłane z telefonu adresy docelowe, to znaczy dotarł tylko jeden z kilku.. W kolejnym dniu obie funkcje zupełnie nie działały... Za to aplikacja w telefonie MyAlfaConnect pokazywała poprawnie lokalizację samochodu i nawet otwierała zdalnie zamki - a więc łączność była. Działo się to 12-14.08. potem pojechałem dalej i wszystko zaczęło działać poprawnie.. Za to gdy wracałem do domu z ostatnią sobotę to znów po jednym z postojów nie załadowały się korki.. Aby się załadowały muszę się zatrzymać, wyłączyć zapłon na min. minutę i ponownie odpalić... Podobna sytuacja zdarzyła mi się w maju...
Czy macie podobne obserwacje? Czy może pada mi jakiś moduł lub złącze (było upalnie)? A może to kwestia softu (mam: MV-132.000.003)? A może usługa po stronie Tomtoma jest niestabilna?
Tak, mam subskrypcję, komplet z samochodem (zakup 02.2022, samochód z 2021, więc dealer aktywował te usługi 12.2021). Generalnie działa fajnie, ale są dni kiedy nie działa: kiedyś średnio raz na 3 m-ce, ostatnio częściej: 29.07, 12-14.08, 29.08, 18.09...Masz wykupiona subskrypcje?
Ja powoływałem się na zapis ze strony 233 instrukcji obsługi gdzie jest zapis :
AKTUALIZACJA MAP
Aby system nawigacji zapewniał
optymalne osiągi, wymaga okresowej
aktualizacji.
Dlatego usługa Mopar Map Care oferuje
nową aktualizację mapy co trzy miesiące.
Tak, mam subskrypcję, komplet z samochodem (zakup 02.2022, samochód z 2021, więc dealer aktywował te usługi 12.2021). Generalnie działa fajnie, ale są dni kiedy nie działa: kiedyś średnio raz na 3 m-ce, ostatnio częściej: 29.07, 12-14.08, 29.08, 18.09...
Dzięki, mógłbyś dalej obserwować? U mnie ostatnio co 3-5 dni nie działa..Cześć, jak narazie codziennie od kilku dni pokazuje mi korki (w Warszawie).
raczej nie. radio robii shutdown pełen po 1.5 minuty od uśpienia (np po zatrzymaniu/wyłączeniu stacyjki otwarcie drzwi kiedy wygasza ekran).
od ssania informacji jest TBM (ma moduł LTE), radio kto wie, może też inicjuje - nie wiadomo gdzie problem. TBM zaktualizowany? radio jaki firmware (w menu ustawienia-system-aktualizacja oprogramowania-aktualna wersja)?
Cześć, jak narazie codziennie od kilku dni pokazuje mi korki (w Warszawie).
Connnct Box (=TBM?) aktualizował się sam w okolicach lipca, wcześniej jakoś w maju.. Radio miałem aktualizowane w serwisie już dawno, chyba już 2 lata temu. Po wgraniu pokazywało: MV-132.000.003 TV-132.000.003
Nie jestem w tej chwili przy samochodzie, ale to się chyba samo nie aktualizuje?
Czy to znaczy, że jeśli skończy mi się subskrypcja na mapy to jedynie nie nie będę mógł ich pobrać ze strony MOPAR, ale jeśli dostanę od kogoś pen-drive z mapą to bez problemu ją wgram do navi w moim samochodzie?...... Z resztą ja korzystam tylko z Waze i tam mam life traffic jego, navi firmowej nawet nie chce mi się aktualizować mimo że ciągle mapy są otwarte i można ładować z jakiegokolwiek VINu EU.
Ok, będę sprawdzał codziennie podczas jazdy do pracy czy się ładują "zawsze" i dam Ci znać.
Ale jestem prawie pewien, że jak zrobię zoom-out to to pokazuje mi korki ale tylko w całym mieście i nie dalej. Nawet jak nie zaplanuję trasy, po prostu w jakimś promieniu (lub może regionie mapy). Tak miałem wczoraj. Ale jak będę jechał do roboty to wyznaczę trasę do Gdyni i zobaczę gdzie pokazuje.
Jeśli tak jest, że tylko w okolicy a nie na całej trasie to może być jakieś zagranie na oszczędność transferu danych wbudowanej karty LTE...
Czy to znaczy, że jeśli skończy mi się subskrypcja na mapy to jedynie nie nie będę mógł ich pobrać ze strony MOPAR, ale jeśli dostanę od kogoś pen-drive z mapą to bez problemu ją wgram do navi w moim samochodzie?