• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Wbudowana nawigacja

uwaga uwaga :)) po miliardzie interwencji i narzekań pojawiła się w moparze aktualizacja map - i to całkiem nowa wersja 996
sprawdzcie swoje maps.mopar.eu i dajcie znac, czy tez macie, czy ja dostalem z racji gownoburzy, ktora rozpetalem w tomtomie i fca ;)

co dziwne, 996 jest najnowszą wersją mapy (w zasadzie to 995, ale 996 jest dla ciężarówek) - więc możliwe, że komuś w FCA udało się dostosować mapy do najnowszych TT truck edition, czyli w zasadzie zawsze moglibyśmy dostawać update razem z tymi urządzeniami.

teraz niech tylko zacznie dzialac traffic ;)))

Pokaż załącznik 235264

U mnie też jest -- już ściągam :)

dlatego mi tak spadl transfer ;)))) nastepnym razem napisze dopiero jak sciagne ;)))

z HK może być ciężej, bo tu nie wywiązywali się z umowy (4 updaty rocznie), a tam jest dość subiektywnie. W kupie siła jedynie - trzeba narzekać i uderzać do Harmana, psuć im opinie poki sie nie zainteresują. Niestety z racji oddania marce i zakupu wczesnych wersji to na nas spoczywa odpowiedzialność za przetarcie szlaków ;))) co więcej, koncern traktuje nas jak szkodniki zamiast docenić, że nam zależy. Na giuliaforums jest dedykowany pracownik serwisu, który w temacie o narzekaniach przynajmniej sprawia wrażenie, że nie ma w rzyci tych gorzkich żali i sam gdzieś tam pcha to do centrali ;)))

może powinniśmy się upomnieć o takiego delegata z ramienia marki tutaj u nas? Będzie jak taki ruski ambasador, opluwany zawsze kiedy coś nam się nie spodoba ;)) ale za to będzie mógł PR-owo chociaż bronić swojej firmy ;)

Ja tez pobieram ale mam wersje 996 - 6.4gb dla mniejszej navi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Pendrive musi być sformatowany jako ntfs

Szacowany czas 88 minut - silnik musi być włączony, No to paliwo do pełna;)

Szacowany czas 88 minut - silnik musi być włączony, No to paliwo do pełna;)

Nie musi, trzeba tylko raz na jakiś czas odpalić bo chodzi o aku. Tylko przy gaszeniu nie otwierać drzwi, bo audio się wyłączy :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ostatnia edycja:
Ja sobie odpalę 20 min przed wyjściem z roboty, potem 25 min powrót i na koniec posiedzę pod domem chwile w aucie :)

Może wystarczy podpiąć pod prostownik? :)

Panie a kto ma prostownik dzisiaj ;)

No to trzeba uważać bo po 20min audio sie wylaczy

Podczas apdejtu nie powinno, tzn mi się nie wyłączyło, a ponad 1h była przy zgaszonym silniku. Z tego co pamietam, to poszło w jakieś 1,5h albo i mniej.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dzięki Makaronek za info u mnie juz jest w sumie około 45 minut...
420.jpg

421.jpg

przejechałem kawałek z tą mapą - wygląda na najnowszą jaką dysponuje tomtom.
Natomiast algorytmy, dobór trasy, głosy czy cała obsługa są alfowskie, więc nadal proszę nie utożsamiajcie tego badziewia z tomtomem ;)
póki nie będzie trafficu (a raczej nie będzie) to rozwiązanie dla mnie właściwie zbędne (bo mam osobnego tomtoma z traffikiem), a dla reszty lepsza może być tylko na długie trasy w nocy, bo bez traffica zawsze przegra z googlem.

W Mediolanie pokazała mi się ikona deszczu z info że będzie za 20 km i był.

Amortyzatory
Powrót