• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Wbudowana nawigacja

Zaczyna mnie już to nieco wk..wiać, ta ich ignorancja w kwestii updatów map. Właśnie sprawdziłem, mam wersję 9.71, czyli wg tej strony mapy są z MAJA 2016!!
http://uk.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/7902/~/latest-maps-for-navigation-devices

a na maps.mopar.eu taki komunikat:
Pokaż załącznik 234673

I to jest skandal - zaczynam od dzisiaj wydzwaniać i siać ferment w internecie w tej kwestii, mam już dosyć robienia mnie w ch... - nawigacja za 10 kawałków, nie dość że nie działa traffic, mapy mają ponad rok to jeszcze nikt nic nie wie w kwestii updatów. Mam wielkiego klocka ekran na środku deski 9 cali niemalże i musze jezdzic z przyklejonym do szyby tomtomem.

to ja Cię przebijam - mam wersje 9.57 z Sierpnia 2015!!?? Jak to w ogóle możliwe, skoro auto było wyprodukowane w Kwietniu 2017r. Jaką macie wersje softu? Bo okaże się, że też jakiś staroć - a jak wymieniałem olej, to zapytałem czy są jakieś aktualizacje - to nieee absolutnie...

Kolego, 8 286 955 538 nie zmieści się na pamięci USB - 8 Gb więc potrzebna jest 16 Gb.

Dzwoniłem do ASO i jeden Pan idzie w zaparte, że dla mojego auta nie ma aktualizacji... że to jest najnowsza wersja i się nie znam, bo to jest najnowsza mapa... Tylko drogi, która powstała obok mnie jakieś 2 lata temu jak nie było tak nie ma.

To do nawigacji 6,5 cala się nie nadaje?

w linku są 2 wersje - do 6"(2D) i do 8" (3D).

Ściągam i przetestuje. Wrzucę dla potomnych jak zadziała.

No i nie działa.

Ale byłem w serwisie i co się okazało? Jest akcja serwisowa i każda jedna Julka dostanie nowe mapy... "map nie da się nigdzie dostać ale będą w akcji serwisowej" cytując Pana z serwisu...

Ostatnia edycja:
Te nasze ASO są niedouczone i idą po najmniejszej linii oporu. We Włoszech gdzie jestem, Panowie z serwisu dali mi na pendrivie, gdyż aktualizacja trwa 114 min na włączonym silniku.Ja zrobiłem ją jadąc z Milano do Neapolu. Wszystko się wgrało jak należy i o dziwo nie miałem jeszcze błędów.W ASO byłem obsłużony jak należy się spodziewać po klasie premium, osobne stanowisko i mechanik w czystym kombinezonie. Podczas wizyty dokonali tez małego przeglądu (bezpłatnie).

Te nasze ASO są niedouczone i idą po najmniejszej linii oporu. We Włoszech gdzie jestem, Panowie z serwisu dali mi na pendrivie, gdyż aktualizacja trwa 114 min na włączonym silniku.Ja zrobiłem ją jadąc z Milano do Neapolu. Wszystko się wgrało jak należy i o dziwo nie miałem jeszcze błędów.W ASO byłem obsłużony jak należy się spodziewać po klasie premium, osobne stanowisko i mechanik w czystym kombinezonie. Podczas wizyty dokonali tez małego przeglądu (bezpłatnie).

A widzisz, ja nie ogarniałem, trzeba było od razu mówić, że Ty z Włoch nadajesz :) bo się dziwiłem jak to i gdzie dali Ci te mapy.

Ale poziom obsługi jest karygodny u Nas, wiele jeszcze wody w Wiśle upłynie zanim coś się w tej kwestii zmieni.

w linku są 2 wersje - do 6"(2D) i do 8" (3D).

Ściągam i przetestuje. Wrzucę dla potomnych jak zadziała.

No i nie działa.

...

W którym etapie? Udało się zaktualizować ale nie działa po aktualizacji, czy np w ogóle nie znajduje odpowiedniej wersji?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Około 80 % serwisów (ASO) to Alfaromeo/Jeep, tworzą zupełnie nową sieć (też z problemami, ale chociaż starają się). Trochę to dziwnie wygląda ale z jednej strony Fiat, Lancia, Abarth a z drugiej Alfaromeo i Jeep. W ogóle to jakaś paranoja jest, wczoraj na jednym z parkingów zebrało się 12 Włochów i oglądali moją alfę. Gdy zapytałem ich o zdanie o Alfie to nie wiedzieli nic ani o Giulii ani o Stelvio. Ogólnie byli zdziwieni i zachwycali się wyglądem tak więc to tez "porąbane" społeczeństwo. Cmokają, podoba im się ale kupują BMW lub Audi o Mercedesie nie wspomnę. Choć mam "tylko" 2.0 200 cavalli to dałem popis na Strada di Sole i BMW-e i Mercedes musiały "wachać" ogon Brygidy.

W którym etapie? Udało się zaktualizować ale nie działa po aktualizacji, czy np w ogóle nie znajduje odpowiedniej wersji?

Nie czyta pliku:
"Błąd odczytu pliku aktualizacji. Pobierz ponownie autoryzowany plik"

[MENTION=75329]kamilski[/MENTION] skąd jesteś, ja będę w Warszawie za ok 14 dni. Udostępnię plik (aktualizację) ale nie wiem jak go przesłać gdyż jego wielkość to ok 8,3 Gb, najlepiej będzie pocztą lub osobiście. Podpowiedz mile widziana.

A jaka masz działająca wersje - nowsza niz 971?

Wersja: 981.8001

No i o tej wersji wspominali w serwisie. Marek, jestem z Warszawy, ale się już umówiłem na serwis w przyszły piątek. Masz konto google? Na google drive jest 30GB darmowego miejsce i można to share'ować. Wrzuciłem obie wersje navi na swój, ale tak jak pisałem 8,5" nie działa (przynajmniej u mnie). Jak ktoś chce niech próbuje 6,5" z tego linka:
https://drive.google.com/drive/folders/0B5_haBCb6L0jZE10dkhFTjNESW8?usp=sharing

Akcja serwisowa, to podobno nie tylko navi więc już do nich pojadę niech wgrywają.

Ostatnia edycja:
Jest jeszcze ETM SW M83, instrukcja i mapy. Q ma jeszcze jakąś dodatkową (dokładnie nie wiem).

No i o tej wersji wspominali w serwisie. Marek, jestem z Warszawy, ale się już umówiłem na serwis w przyszły piątek. Masz konto google? Na google drive jest 30GB darmowego miejsce i można to share'ować. Wrzuciłem obie wersje navi na swój, ale tak jak pisałem 8,5" nie działa (przynajmniej u mnie). Jak ktoś chce niech próbuje 6,5" z tego linka:
https://drive.google.com/drive/folders/0B5_haBCb6L0jZE10dkhFTjNESW8?usp=sharing

Akcja serwisowa, to podobno nie tylko navi więc już do nich pojadę niech wgrywają.

gdzie zechcieli Ci zrobić update?
bo mnie zbywali w carserwisie

Amortyzatory
Powrót