• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Wbudowana nawigacja

Tak. Dla 6,5" dalej nie ma... Kpina i tyle
62.jpg

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

COVID19 jeszcze spowoduje większe opóźnienia, Włosi teraz mają coraz bardziej przechlapane - AR też zapewne większe problemy niż aktualizacja map niestety

czy to radia ignorują np VIN (o ile jest wpisany, może nie jest) lub czy narazie robią otwarte licencje bez VIN, nie wiem. może być tak że kiedyś się to skończy, dzisiaj jednak działa z byle jakiego VINu z otomoto

Dla potomnych - VIN to nie jedyny problem przy wrzucaniu map z 8,8 na 6,5":

mapy.jpg

no to mój post do wykasowania, dopiero dzisiaj sprawdziłem...

Dla potomnych - VIN to nie jedyny problem przy wrzucaniu map z 8,8 na 6,5":

Pokaż załącznik 267016

przecież to jest wiadome od zawsze chyba, że map z 8.8 nie wrzucisz do auta które wyszło z 6.5 z fabryki. [MENTION=79678]kozak[/MENTION] próbwał nawet ciąć mapy z 8.8 żeby zrobić aktualizację na czas braku aktualnej wersji 6.5, ale bez powodzenia

Panowie biorę się za aktualizacje i mam pytanie czy plik bin mam wrzucić na pendrive czy najpierw rozpakować?

Wrzucasz na pendrive

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ale oszuści, że niby 16.01.2020 była poprzednia wersja?

A poza tym to nie jest najniwsza wersja... Najniwsza to 1046 a oni nam dali 1041
211.jpg

masz rację ale i tak się ciesz, jest 3 wersje nowsza niż miałeś. ja nie wierzyłem że szybko zobaczycie update (chaos spowodowany przez koronawirus)

Trochę skromności - o ile dobrze pamiętam tłumaczono mi "Download date" to data ostatniego ściągnięcia, sprawdź kiedy ściągałeś ostatni raz. 1046 to wersja dla 8,8" a 1041 dla 6,5".

No poprzednia wersja była rok temu. Napewno teraz nie ściągałem wersji sprzed roku [emoji1787]

1041 to mapa z grudnia -pewnie tak długo ją męczyli (miała być w grudniu 6.5" potem przesuwany termin) widocznie nie wzięli nowszych bo musieliby mieć więcej czasu no okrojenie jej/przetestowanie/release, a teraz sytuacja jest jaka jest.

U mnie dwa konta i sprawdziłem u swoich znajomych (trzy konta) wszystko się zgadza co do daty ostatniego ściągnięcia, może jakiś chochlik.

U mnie dwa konta i sprawdziłem u swoich znajomych (trzy konta) wszystko się zgadza co do daty ostatniego ściągnięcia, może jakiś chochlik.
Bo tam się teraz automatycznie zapisuje data i aktualna wersja mapy przy kliknięciu na przycisk DOWNLOAD MAP, a kiedyś była data i wersja pierwszej pobranej mapy. Muszę przyznać, że nie wierzyłem, że jakaś nowa mapa dla nawigacji 6.5" jeszcze się pojawi na tym koncie, skoro przez cały rok nie dało się rozwiązać problemu. Zwróćcie uwagę, że rozmiar mapy 1041 jest taki sam, jak był dla mapy 1026 sprzed roku, więc nasuwa się pytanie, czy zostało wycięte.

Amortyzatory
Powrót