[Giulia] Wbudowana nawigacja

Tobie wymieniali radio na gwarancji na nowy typ (2 generacja), to moze być mylące.

Tak miałem wymienione ale w pierwszej wersji też miałem 3D. Nie pamiętam jednak czy podczas zmian trybu "dzień/noc" ładowanie 3D trwało taaaakkkk długo. Wczytuje najpierw duże sześciany a potem je detaluje. To u Was normalne?

U mnie nie zauważyłem długiej transformacji, zmienia się układ kolorów i tyle

Ściągnąłem mapy z wersji 8,8", pokasowalem w pliku kilka języków/komend, budynki 3d, zblizylem się rozmiairem pliku do tej z 6,5", ale system nie rozpoznaje pliku. O dziwo nie wywalił błędu z plikiem licencyjnym, czyli prawdopobnie można wgrać mapy z innego auta (nie sprawdza vinu).

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Radia nie wymieniałem , początkowy 055.000.010 , obecny 085.000.046 ,może coś robię nie tak ale nie mogę znaleźć 3d , tak jak pisałem zmiana jest możliwa tylko z 2 d na widok z góry.

masz 8.8"? 3D było chyba tylko sprzedawane z 8.8? może kwestia jakiegoś bitu w proxi który na 3D pozwoli (jak np niektóre ustawienia menu radia), tylko kto wie jakiego.

Fragment maila od dyrekcji handlowej FCA:

Jednocześnie informujemy, że na marzec 2020 roku przewidziane jest wydanie nowej aktualizacji map.

Moim zdaniem FCA gra na czas.

Czyli po roku... Pisałeś coś o rekompensacie do nich?

Dzisiaj poszedł polecony w tej sprawie do ASO. Dam znać jakby coś. Podkreślam - przypadek konsumenckiego zakupu Stelvio, nie na firmę/leasing.

Od początku domagam się wymiany całego systemu na taki, który obsługuje Apple CarPlay, żeby nie musieć polegać na aktualizacjach których nie ma. Napotkałem już ścianę. Myślę, że jedynym rozwiązaniem jest już tylko pozew.

Czy ktoś z Was wie co się dzieje po trzech latach darmowych aktualizacji? Czy aktualizacje ścigam z strony moparu czy tomtom i za ile?

Czy ktoś z Was wie co się dzieje po trzech latach darmowych aktualizacji? Czy aktualizacje ścigam z strony moparu czy tomtom i za ile?
Mapy działają od każdego innego auta. Nie trzeba nic nikomu płacić. Ściągasz tylko pod swój ekran.

Próbowałeś złożyć skargę we Włoszech?
Ja skarżyłem sie na wieszanie, wolne łądowanie map i po 5 wizytach w salonie zadzwoniłem do Włoch, po kolejnej wizycie i 3 dniach - decyzja wymiany navi na nowa. miałem stary typ - mam nowy u mnie 8,8 ekran

Cześć.

wie ktoś z Was jaka jest aktualna wersja Map?
Bo jak sprawdzam u siebie mam: Mapa 971.7832 Europe

Niestety nic mi to nie mówi, nie mogę w sieci znalezc jakie sa najnowsze

- - - Updated - - -

Ta nawigacja to jest takie naplucie w twarz klientom że aż przykro. Ostatnio włączyłem ją wracając do domu z Czechowic w kierunku Bielska, mając jakieś 30 km do celu, to mnie pokierowała (tzn chciała) takimi zadupiami że aż stanąłem żeby sprawdzić jakie mam ustawienia trasy, wszystko było prawidłowo a navi uznała że +10 minut to nie problem, no po prostu szacun dla działu IT, obecnie czekam na moduł z Car Play od Lio, wtedy przynajmniej będę miał telefon spięty jak trzeba i normalną nawi na ekranie.

Co to za moduł od Lio?

Ostatnia wersja 1041 Europa. Zarejestruj się w MOPAR i po ZAR ściągniesz odpowiednie mapy.

Ostatnia wersja 1041 Europa. Zarejestruj się w MOPAR i po ZAR ściągniesz odpowiednie mapy.

chyba że ktoś ma 6.5" to 1026 z marca 2019 ostatnia aktualizacja...

Co to za moduł od Lio?
chińczyk, osobne pudełko ze swoim mikrofonem, działa po aux, podpina się miedzy radio a wyświetlacz i przełącza (częściowo automatycznie np kamera cofania). na facebooku wyszukaj eng custom to znajdziesz. jest jeszcze podobne od koreańczyków KAP Trade. na forum były linki, nawet to drugie miałem dystrybuować ale się wycofałem bo mnie wkurzyli warunkami i ściemą jak nie byli gotowi z produktem.

- - - Updated - - -

chyba że ktoś ma 6.5" to 1026 z marca 2019 ostatnia aktualizacja...

Mam właśnie 6,5 cala.
Mają zamiar już na aktualizacji z marca 2019 pozostać? Z tego co pamiętam przy zakupie Julki miałem info, że aktualizacje map są niejako dożywotnie...

Ostatnia edycja:
Dla ścisłości - aktualizacje miały być przez trzy lata bezpłatne (od daty zakupu) co kwartał a następnie płatne, aktualizowane przez TOMTOM co kwartał. Jak do tej pory TOMTOM odsyła do MOPAR i nic nie wie o aktualizacji. MOPAR się zapętlił i brak jest aktualizacji dla 6,5" a i dla 8,8" aktualizacje są nieregularnie wydawane. Ja dostałem wiadomość że lada dzień będzie aktualizacja, jak będzie w rzeczywistości okaże się w przyszłości.

JEST AKTUALIZACJA 1046 - 8,8" mój informator nie pomylił się.

Ostatnia edycja:
Mam maila od Ważnej (chyba) Osoby z BB z zapewnieniem, że aktualizacja dla 6,5 cala będzie w marcu br. Poczekam jeszcze i zamieszczę tu kopię informacji.

Amortyzatory
Powrót