• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Używał ktoś postojówek LED Can-BUS?

• Autor wątku Autor wątku marqo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Mi się kiedyś jeszcze przy Matizie czepili:
- Panie, to niebieskie postojówki są?
- Nie białe (bo były białe, ale jakoś tak niebieskawo wyglądały :))
- Aha, to ok.

A tak na marginesie - mi się bardzo takie żółtawe postojówki w 159 podobają. Są w osobnym kloszu i jakoś tak fajnie mi się to widzi - jeden biały, drugi żółty. Trochę jak w Camaro, w którym to jest to jedna z niewielu cech które mi się podobają w amerykańcach :) Ja zostawiam u siebie W5W ;)

Ostatnia edycja:
Ja mam takie jak te z drugiego linka, zdjęcie gdzieś wklejałem, nawet w ten temat, jeżeli pamięć mnie nie myli. Jeżeli nie znajdziesz, to poszukam i wrzucę jeszcze raz

Ja zakupiłem ze sklepu sklepledowy ale wywala mi błąd przealenia obu żarówek, o co chodzi, miały być bez błędów (oznaczenie CAN-BUS)?

Faktycznie, jak najpierw zapaliłem silnik, a potem załączyłem światła to błąd się nie pojawił... dziwne to nieprawdaż?

PS
Czy w 156/147 jest podobnie? Bo mam do 147ki ale jeszcze nie zakładałem.

Faktycznie, jak najpierw zapaliłem silnik, a potem załączyłem światła to błąd się nie pojawił... dziwne to nieprawdaż?

PS
Czy w 156/147 jest podobnie? Bo mam do 147ki ale jeszcze nie zakładałem.

Jest podobnie. W pierwszej chwili myślałem, że diody do kitu ale jednak widocznie tak ma być.

Do w takim razie do kitu te diody i inwestuje w zwykłe żarówki h6w które mam w cenie żarówek t4w, a przynajmniej błędu nigdy nie wywalają. Te całe ledy to chyba jakies nieporozumienie, Nie dośc, że prądu biorą tyle samo co zwykłe żarówki to jeszcze trzeba maglowac przy światłach aby błędu nie wywalały. Wiec cena ok 10 zł za sztuke jest z kosmosu. gdyż powinny kosztowac max. 1zł. Niewiem, chyba wymienie na zwykłe h6w i znów na dwa lata spokój:)

Jak kupisz dobre Ledy, to nic nie musisz maglować. Wszystko działa tak jak należy.
A efekt wizualny jak dla mnie rewelacyjny w porównaniu do zwykłych żaróweczek.

Podpowiedz gdzie te "dobre Ledy" kupić bo ja też wywaliłem to co kupiłem w "ledowym" bo te błędy mnie wkurzają.

Podpowiedz gdzie te "dobre Ledy" kupić bo ja też wywaliłem to co kupiłem w "ledowym" bo te błędy mnie wkurzają.

No własnie! Przyłączam sie do pytania, gdzie kupic takie co nie wywalają błędu o spalonej żarówce. Bo szkoda mi kasy na taki co jeszcze zapalają info o spalonej żarówce. A jak ktoś na aukcji pisze, że nie wywalają błędu mimo iż tak nie jest to mija sie z prawdą.

Z tego co pamiętam to wątku jest wymieniona nazwa sprzedawcy na all.. od którego można śmiało kupować.

Witam mam pytanie bo w 159 żarówki postojowe mają oznaczenia W5WB.... o co chodzi z tym B ? W5W się spotyka ale B....

Amortyzatory
Powrót