• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Używał ktoś postojówek LED Can-BUS?

• Autor wątku Autor wątku marqo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ja do Peugeota kupiłem w led labs i wszystko było OK. Jutro kupuje u nich do Alfy i zobaczymy czy bedzie bez błędów.

Duża różnica w oświetleniu drzwi?
Masz może zdjęcie porównawcze?

Różnica jest spora, światła jest więcej i jest zdecydowanie białe. Próbowałem uchwycić różnicę aparatem w telefonie, jednak nie za bardo mi się to udało (lewa strona ledy).
W drzwi można spokojnie ładować ledy bez canbus, nie wywali błędu.
Jeśli chodzi o postojówki od Fosluna, to nie wywala błędu spalonej żarówki jedynie jak włączy się światła po odpaleniu silnika, w przeciwnym wypadku błąd się pojawia i po kilku sekundach znika.
led.jpg

Różnica jest spora, światła jest więcej i jest zdecydowanie białe. Próbowałem uchwycić różnicę aparatem w telefonie, jednak nie za bardo mi się to udało (lewa strona ledy).
W drzwi można spokojnie ładować ledy bez canbus, nie wywali błędu.
Jeśli chodzi o postojówki od Fosluna, to nie wywala błędu spalonej żarówki jedynie jak włączy się światła po odpaleniu silnika, w przeciwnym wypadku błąd się pojawia i po kilku sekundach znika.
Pokaż załącznik 78433

Potwierdzam spostrzeżenie kolegi, co do wywalania błędu.
I teraz pytanie, czy ktoś ma postojówki LED, które jeżęli ustawimy przełącznik w pozycję auto nie wywalają błędu?

A sprawdzałeś przy ustawieniu przełącznika w pozycji auto, czy przed odpaleniem silnika nie wywala błędu? Będę wdzięczny z info.

Sprawdziłem przed chwilą - nie wywala błędu.

cześć, czy ktoś może się orientuje jaka jest maksymalna długość diod led jakie mogą być zamontowane w 159? znalazłem fajne na ebay'u ale mają 40mm i nie wiem czy będą pasowały..

Nie chce zakładać nowego tematu.
Czy po wymianie spalonej żarówki(tył pozycja-stop) należy kasować błąd na komputerze? Pytam bo własnie mnie skasowali za to w serwisie..

Żadnych błędów w związku z powyższym mieć nie będziesz

Witam,

Zmieniłem dziś pozycje u siebie na CAN i zapala mi się kontrolka przepalonej lampy ale tylko przy uruchamianiu silnika. Dodatkowo zmieniłem podświetlenie rejestracji również na CAN i tam nie wywala błędu. Jest na to jakiś sposób?

Mialem tak samo. Ale po kilkukrotnym odpaleniu autka wszystko wrocilo do normy. pojezdzij troche moze tez ci przejdzie. Prawdopodobnie cos nie laczylo i sie zalaczylo:) Ps. jakiej barwy macie te ledy? Bo ja jedne zamowilem to po podlaczeniu swiecily na fioletowo wiocha jak chust. Wyjolem kupilem drugie 4300K i swieca na zolto masakra. Zastanawiam sie nad trzecim zakupem 5000 lub 6000K A moze ma ktos z was namiar na jakies ktore beda swiecic na bialo zeby pasowaly do ksenonow.

Dzisiaj wymieniłem postojówki na ledy: "T10 W5W can bus 5 SMD 5050 xenon" kupione w BESTLOOK (znalezieni przez alledrogo- Bestlook1) przy Wale Miedzeszyńskim 373 w Warszawie - nie wywala błędów i lepiej wyglądają z bixenonami niż poprzednie. No i pierwszy raz od miesięcy komp nie pokazywał żadnego błędu, ani gwiazdki ani nic;)

Ważna uwaga- ten led ma wymiar 11,5mm na 28mm, i o ile sporo dłuższy też by pasował, to na szerokość ledwo przeszedł. Tak naprawdę, to w jednym otworze led utknął i przy próbie cofnięcia operacji wyciągnąłem sam uchwyt na którym był osadzony. Na szczęście rulonikiem z kartki papieru wsadzonym przez otwór żarówki migacza dało się go wyciągnąć.
3023404386_4.jpg2013-03-01 16.35.34.jpg2013-03-01 16.34.45.jpg2013-03-01 17.43.28.jpg

i ja sie zaopatrzylem w ledy :) na postojowe wrzucilem 8 SMD białe, drzwi czerwoen 13 smd, podswietlenie tablicy 2x czerwone smd :) chcialem jeszcze wymienic w kierunkach bocznych ale nie umiem zdjac oslony :/ zbyt mocno siedzi :/

Amortyzatory
Powrót