• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Uszkodzony alternator JTD 1.9 16V

Dzięki Czarny,to może mi ktoś jeszcze poleci sklep gdzie mogę w rozsądnej cenie kupić online podzespoły do alternatora,regulator napięcia ect.

Auto Dystrybution DAKOL.Tylko nie wiem czy onimaja sklepy online.Ja tam kupowalem regulator.Nie pamietam ile dawalem ale chyba cos ok 40 zl. tylko ze mi padly diody i musialem wymienic caly mostek.Musisz wyjac regulator i po ksztalcie jakos dobrac bo jest kilka przynajmniej w DAKOLU.Kurcze nie pamietam numeru bo bym Ci podrzucil.Masz tu linka do nich http://www.dakol.pl/kontakt/dane_kontaktowe/

Podziękował Czarny:beer: szukam jeszcze sklepu, chcę wszystko załatwić z Bellą jak przyjadę na Święta do kraju.

i mnie się dzisiaj przydażył brak ładowania. Świeci się kontrolka akumulatora, kolejno powyłączały się systemy, dmuchawa itd. Po sprawdzeniu miernikiem, napięcie na klemach wynosi 8V. Gdzie w Krakowie kupię klamoty do alternatora, ewentualnie kto to naprawi?

Obserwuję ten temat. Czy dobrze widzę że ten problem występuje tylko w 1.9?

Możesz też skontaktowac się z autosklep24.pl. W sprawie alternatora proponuję mailowo lub telefonicznie bo nie jest to temat typowy - przygotuj nr VIN.
Mamy całe alternatory w zamiennikach oraz niektóre części typu mostki , szczotki itp.

Damian a jaki jest koszt u Was mostka i zamiennika calego alternatora??Jesli mozesz to napisz tutaj albo PW

Proponuję bezpośredni kontakt ze sklepem. Zrobiła się zima i mamy full roboty więc nie śledzę forum na bieżąco. Napisz maila z zapytaniem, podaj nr VIN - chłopaki odpowiedzą najszybciej jak to możliwe. Dopisz, ze jesteś z AH.

wiem wiem bo juz nieraz pisalem ale nie chce im glowy zawracac bo moje pytanie jest orjentacyjne.Ja juz jestempo regeneracji alternatora.Odpowiedz mailowa od autosklep24.pl jest zawsze szybka i rzeczowa.To moge potwierdzic.Pozdrawiam

altek juz naprawiony - 350 zeta w serwisie na Saskiej...

gdzie mozna zakupic ten regulator napiecia za dobra cene .? do mojej belli

- - - Updated - - -

kupuje sie go konkretnie do alfy czy ma jakies oznaczenie np. bosch i numer jakis .?

- - - Updated - - -

romeo gdzie zakupiles regulator i jaki konkretnie jakies oznaczenie model

regulator to Mgnetti Marelli ma nr tylko nie pamiętam jaki i nie wiem gdzie mam stary :) najlepiej to odkręć stary regulator weź do sklepu i ci dobiorą (nie jest ciężko go wyciągnąć wcale nie trzeba alternatora wyciągać). Ja zapłaciłem za niego 90 zł bo mi był potrzebny na już, ale wiem że są po 70 zł czy jakoś tak (oczywiście MM). U jakiegoś fiata jest też taki sam, chyba Bravo

Witam,

Zauważyłem u siebie ostatnio następujący objaw: przy uruchomionym silniku napięcie na klemach akumulatora wynosi 15 V. Może to świadczyć o uszkodzonym regulatorze, czy jest to w normie?

Pozdrawiam,
Maciek

Amortyzatory
Powrót